84 filmim kayıp

Güncelleme Tarihi:

84 filmim kayıp
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 23:00

YEŞİLÇAM filmlerinde canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan usta oyuncu İzzet Günay, rol aldığı 119 sinema filminden sadece 35'inin hayatta olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

‘Vesikalı Yarim’, ‘Hayat mı Bu’, ‘Renkli Dünya’, ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ başta olmak üzere çok sayıda sinema filminde rol alan Günay, yeni filmlerde oynamak için beklentisinin olmadığını ancak sürekli yaşlı rolleri geldiğini ve içine sinmeyen projelerde yer almadığını söyledi. Hem kendisine hem de seyirciye karşı sorumluluğu olduğuna değinen Günay, "Ayıp olmasın, iyi bir rol olsun istiyoruz. Bu yaştaki oyuncuların çoğu rol beklemiyor açıkçası, çok beklerseniz eliniz böğrünüzde kalır. Onun için arada bir teklif geliyor ama istediğimiz projeler değil. Biz oyuncuyuz, sinemacıyız, sinemanın olduğu yerde hep varız, var olmak istiyoruz" dedi.

GÜMÜŞ OLDUĞU İÇİN ERİTMİŞLER
Günay, her devrin bir sineması olduğuna dikkati çekerek, Yeşilçam sinemasını kendi kuşağının yaptığını ve eskiye her zaman bir özlem olduğunu anlattı. İçine sinmeyen filmler de yaptıklarını ifade eden Günay, bugün sadece 35 filminin hayatta olduğunu, diğer filmlerinin ise eritildiğini söyledi.

Günay, "119 sinema filminde oynadım ama sadece 35'i hayatta filmlerimin. Gerisini ben de bilmiyorum. Bende de yok, televizyonda oynayanlar var sadece. Gerisini Türk halkı bir daha göremeyecek, ben de göremeyeceğim. Çünkü filmlerin negatiflerini gümüş olduğu için eritmişler maalesef. O yüzden Türk sinemasında büyük bir kayıp var. Keşke onları tekrar görme fırsatımız olsaydı" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!