600 vekil yorumu: Amaç Meclis'i kapatmak

Güncelleme Tarihi:

600 vekil yorumu: Amaç Meclisi kapatmak
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 00:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da oylanacak Anayasa değişikliği kapsamında milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasını şöyle eleştirdi: “Bunlar Meclis’te ne yapacak? Maaş alıp oturacaklar. Seçilen başkan bir süre sonra diyecek ki ’Bu Meclis’e ne gerek var? Bunu da kapatalım’ diyecek.”

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün İzmir’de gerçekleştirdiği toplantılarda Anayasa değişikliğini değerlendirdi. “Evet” demenin ülkeyi felakete sürükleyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, milletvekili sayısının 600’e çıkartılmasını yorumlarken bunun bir ‘tuzak’ olduğunu savundu ve özetle şöyle dedi:

‘MİLLİ İRADEYE İHANETTİR’
“Vatandaşın oyu değerli ama bundan sonra değersiz olacak. Senin seçip Meclis’e gönderdiğin milletvekili sayısı 600’e çıktı. Bunlar Meclis’te ne yapacak? Maaş alıp oturacaklar. Seçilen başkan bir süre diyecek ki ‘Bu Meclis’e ne gerek var? Bunu da kapatalım’ diyecek. Hazırlanan tuzağın uzun vadeli geleceği nokta burasıdır. ‘Milli irade’ diyorlar. Egemenlik milletindir. İyi de milletin seçtiği milletvekili ve Parlamento’yu sen nasıl feshedersin kardeşim... Parlamento’nun gerekçe gösterilmeden feshedilmesi milli iradeye ihanettir.”

KADIN YÜRÜYÜŞÜ
Referandum çalışmalarına hız veren Kılıçdaroğlu, bu haftaya Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısıyla başlayacak. Bugün toplanacak MYK’da referandum çalışmaları ve kampanya müziği ile ilgili değerlendirmeler yapılacak. Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de Sakarya’ya gidecek. Sakaryalı kadınlarla kapalı salon toplantısında buluşacak olan Kılıçdaroğlu’nun, daha sonra kadınlarla birlikte Sakarya’da büyük yürüyüş yapması planlanıyor. 

BAKMADAN GEÇME!