6 milyar dolar katkı

Güncelleme Tarihi:

6 milyar dolar katkı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 17:52

ASO 1. OSB’nin 2 milyar doları ihracat olmak üzere ülke ekonomisine yıllık 6 milyar dolar katkı sağladığını belirten ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “270 fabrika, 35 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ve Panama Ankara Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona ile bir araya geldi. Konuk heyete Ankara sanayisi hakkında bilgiler veren Özdebir şunları söyledi: “Ankara; gelişen sanayi altyapısı, üretim kabiliyeti ve teknoloji odaklı bakış açısıyla Türk sanayisinde öne çıkan şehirlerden biri. Başkent, farklı sektörlerde üretim yapan firmalarıyla çok önemli bir üretim merkezi haline geldi. Şuan 11 faal organize sanayi bölgesi bulunan şehrimizde, gelişen sanayi alt yapısı ile birlikte yabancı yatırımcıların ilgisi de artıyor. 

35 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

ASO 1. OSB, 2 milyar doları ihracat olmak üzere ülke ekonomisine yıllık 6 milyar dolar katkı sağlayan Türkiye’nin en iyi yönetilen organize sanayi bölgelerinden bir tanesi olup, değişik sektörlerde 335 sanayi parselinde faaliyet gösteren 270 fabrikasıyla, 35 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlayan bir sanayi şehri. OSB’ler çok önemli tecrübelerimiz var ve bu tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

PANAMA’YA DAVET

Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Küba’nın ekonomik ve toplumsal alanda yenilenme sürecine girdiğini belirterek Türkiye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Panama Ankara Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona ise Türkiye-Panama arasında ciddi bir potansiyel olduğunu, bu yatırım fırsatlarından yararlanmak için Türk iş adamalarını ülkesine davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!