GeriSeyahat 36 saatte Singapur
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Singapur

36 saatte Singapur

Gökyüzünü dolduran dev vinçlere bakılırsa, Singapur ışık hızıyla gelişiyor. Son birkaç yılda lüks oteller, kumarhanelerin yanı sıra pek çok müze, sanat galerisi açıldı. Uluslararası moda markaları, dikkat çekici mağazalarla caddeleri doldurdu. Şehir, damak tadına düşkün gezginlere kaldırım tezgâhlarından lüks restoranlarına Malay, Çin, Hint mutfağının tatlarını sunuyor.

CUMA

16.00
Panoramik bakış

Singapur’un gelişme konusundaki başarısının en iyi göstergelerinden biri dört yıl önce açılan Marina Bay Sands. Üç kuleden oluşan, 2500 odalı, görkemli otel bulutların hizasından şehre bakıyor. Burada kalmasanız bile 50 TL’ye yapıyı gezebilirsiniz. 360 derece panoramik manzaralı SkyPark’tan çevreyi seyrederken bir yandan üç binanın çatısını kaplayan havuzda yüzenleri, diğer yanda kentin güzelliklerini göreceksiniz (marinabaysands.com).
17.00
Çifte amaç

Kentin yeni kültür kurumlarından Museum of Contemporary Arts (MOCA), sömürge döneminden kalma bir binada. Modern tasarımla yapıya yeni bir görünüm kazandırılmış (mocaloewen.sq). 1860’ın ordu barakaları da müzeye eklenmiş. Burada önde gelen Asyalı sanatçıların eserleri sergileniyor. Heykel bahçesinin genişliği 10 dekar. Kışkırtıcı eserleriyle tanınan Çinli sanatçı Mao Xuhui’nin sergisi gelecek haftaya kadar sürecek (www.mocaloewen.sg).

36 saatte Singapur
20.00
Mutfak sanatları

Singapur sadece iş toplantıları değil, lezzetler konusunda da Tokyo, Hong Kong ve Şanghay’la yarışıyor. Restaurant Andre, yeni açılanlar arasında en çok dikkat çekeni (restaurantandre.com). Geçen yıl Çin Mahallesi’nde açılan restoranın sekiz tabaktan oluşan tadım mönüsü (660 TL, şarap 400 TL) Asya’dan Avrupa’ya geniş bir coğrafyanın malzemeleriyle hazırlanıyor. Hokkaido’dan getirilen kum midyesiyle yapılan ravioli, arpacık soğanı ve fesleğenli sosla sunuluyor. Wagyu bifteği ise şiso çiçeklerinin yanı sıra Fransa’dan sebzeler ve şarapla zenginleştiriliyor. Daha ekonomik, fakat hâlâ çok leziz yemekler için Wild Rocket’i deneyebilirsiniz. Elma salatalı yumuşak kabuklu yengeç, Fransız fasulyeli iskorpit balığı gibi yemekleri içeren dört tabaklık tadım mönüsü 145 TL (wildrocket.com.sg).
23.00
Gecenin sesi

Ünlü DJ’lerin sahneye çıktığı çok bölümlü tekno kulüplerden modern barlara gece hayatı şehrin yükselen imajını destekliyor. Örneğin sömürge döneminden kalma Emily Hill tesisleri çok amaçlı kültür merkezine dönüştürüldü. Sanatçıların stüdyoları, tiyatro okulları, restoranların bulunduğu merkezde barlar da var. Güzel manzaralı terasıyla Wild Oats yemek sonrası içki için ideal. Çin Mahallesi’ndeki Ying Yang (28 Ann Siang Road), aynı caddedeki Club otelinin çatı barı diğer güzel seçenekler.

CUMARTESİ

10.00
Ticaretin tekerlekleri

Kith Cafe’de (kith.com.sg) taze kavun suyu ve kahveden sonra şık çiftlerin, ailelerin kahvaltı için buluştuğu Robertson Quay’a yönelin. Saati 25 TL’ye klasik Fransız bisikleti kiralayıp keyifle Clark Quay, Colonial Center civarını gezebilirsiniz. Trafik düzenli, sürücüler bisikletlilere saygılı. Tünellerden geçerken bisikletten inmeyi unutmayın, yoksa ceza ödersiniz.
13.00
Zeki çocuklar

Köklü bir yerel mutfak kültürü, çok sıkı yasal düzenlemeler, hijyen kontrolleri sayesinde dünyanın en leziz, en güvenli sokak yiyecekleri Singapur’da. Buna karşın endişeliyseniz, büyük AVM’lerde soğuk hava zincirinde korunmuş malzemelerle, üniformalı aşçıların yiyecekleri sizi bekliyor. Çin Mahallesi yakınındaki Maxwell Road Food Center’daki seyyar tezgâhlarda dumpling, soğanlı börekten tatlılara kadar ne ararsanız var. Tian Tian’da tavuklu pilavı (No. 11), Hokee’de mantılı çorbayı (No. 79), No. 848’de serinleten ballı taze meyve suyu kokteylini deneyin. Fiyat 2,5-20 TL arasında.
14.00
Modanın nabzı

Kentin geleceği parlak genç modacıları nehir boyunda, geçmişte mezbahaların sıralandığı Haji Lane ve Arab Street’te. Bölge global ürünlerin pazarlandığı AVM’lere alternatif. Know It Nothing’de erkek giyimi ağırlıkta. Vitrininde gömlekler, iyi kesimli spor kıyafetler, şapkalar öne çıkıyor. Kadın bölümünde seçenekler daha az (knowitnothing.com). Salad Shop’taki (25 Haji Lane) genç kadın giysileri, yazlıkların çoğu 250 TL’nin altında. Pluck ev aksesuvarlarından çantalara, mücevherata hatta dondurmaya kadar her şeyi bulabileceğiniz dev bir mağaza (pluck.com.sg).
17.00
Çay saati

İngiliz sömürge döneminin atmosferine tanık olmak istiyorsanız Tiffin Room’da 5 çayı için rezervasyon yaptırın. 1800’lerden kalma otelde Rudyard Kipling, Noel Coward gibi edebiyat efsaneleri konaklamış. Sandviçler, kurabiyeler, bir köşede arp çalan zarif genç kız, beyaz eldivenli garsonlarla görülmeye değer. Kişi başı 120 TL, çocuklara 60 TL (raffles.com).
20.00
Manzaralı masa

Şehrin alışveriş şemti Orchard Road, beş yıl önce milyar dolarlık yeni AVM’si Ion Orchard’la yeni bir görünüme kavuştu. Avustralyalı şef Luke Mangan’ın Salt Grill’i de burada. 55 ve 56’ncı katlardaki restoranın manzarası aklınızı başınızdan alacak. Balıklı saşimi, mini sebzelerden salata, bufalo mozarellası, ceviz şekerlemesi gibi ilginç lezzetler sizi bekliyor. Avustralya’nın Rangers Vadisi’nden getirilen bifteğin porsiyonu 130 TL. Lezzetleri ve manzarası nedeniyle en gözde restoranlardan; yer bulmak zor (saltgrill.com).

PAZAR

10.00
Yeşil dünya
Pazar yürüyüşüne çıkan şehir ahalisine karışın ve manzarası göz kamaştıran Botanik Bahçesi’ne gidin. Orkide bölümüne giriş 12 TL, diğer bölümler ücretsiz (www.sbg.org.sg). 600 dekarlık bahçede birbirinden güzel bitkilerin yanı sıra göller, çiçek düzenlemeleri göreceksiniz. Orkide Bahçesi’ni gezmeyi unutmayın. Bin tür doğal orkide, iki bin tür melez orkide bulunuyor burada.
13.00
Tatlısıyla, ekşisiyle

Brunch’tan vazgeçin. Dim sum’daki tuhaf isimli Dim Joy adlı restoranda (www.dimjoy.com) taze açılan mantıları, tatlıları tadabilirsiniz.

Nasıl gidilir

Ekimin son haftasında Katar Havayolları İstanbul’dan Singapur’a gidiş-dönüş bir aktarmalı 1626, THY direkt 2800 TL’den başlayan fiyatlarla uçuyor. Ekimde Singapur’da ortalama gündüz sıcaklığı 24-31 derece arasında, ortalama nem oranı yüzde 84.

False