GeriSeyahat 329 Euro’luk biletle 5 ülke gezdim Valencia’da plajların tadını çıkardım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
329 Euro’luk biletle 5 ülke gezdim Valencia’da plajların tadını çıkardım

329 Euro’luk biletle 5 ülke gezdim Valencia’da plajların tadını çıkardım

İstanbullu Didem Yanlı avukatlık stajından arta kalan zamanında seyahat ediyor, blog yazıyor. Geçen yıl 329 Euro’ya aldığı bir aylık sınırsız tren biletiyle Avrupa’da 5 ülke gezdi. İspanya’ya kadar gitti. Yanlı, “Valencia’nın tarihi yapıları ve geniş plajları görülmeye, deniz ürünleri tadılmaya değer” diyor.

Didem Yanlı (23) geçen sene Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Şu sıralar yasal stajını tamamlayarak avukat olmayı bekliyor. “Gezmek, insan tanımak ve yazmak işten arta kalan tüm zamanımı dolduruyor” diyor. Daha önce çeşitli dergilerde makaleleri yayımlanan Yanlı, şu aralar kendi adını taşıyan bir blogda düşüncelerini paylaşıyor. “İstanbul’da 1 aydan fazla zaman geçirince içimde kaçıp gitme isteği doğuyor” diyor. “Geçen hafta sonu sadece 36 saatliğine Roma’ya gittim, seyahat etmek benim için artık ihtiyaç gibi oldu...” Son yıllarda Avrupa’dan Amerika’ya gördüğü ülkelerin sayısı 10’u aşıyor.

YÜZMEK İÇİN ÖNERİM PLAYA MALVARROSA

Yanlı, geçen yaz Interrail avantajından yararlandı. 329 Euro’ya Avrupa’da bir ay sınırsız kullanabileceği kombine tren bileti aldı. 2500 Euro’luk gezi bütçesiyle Fransa, İspanya, İtalya, İsviçre, Hollanda, Belçika’yı gördü. Valencia’ya daha önce orada tatil yapmış arkadaşlarından aldığı tavsiyeler üzerine, Madrid’den trenle yaklaşık 3 saat süren bir yolculukla gitti. “Valencia, İspanya’nın doğu sahillerinde Barselona’nın aşağısında ve İbiza’yı da içine alan Balear Adaları’nın hizasında bulunan bir Akdeniz sahil kenti. Şimdiye kadar gördüğüm en geniş plajlara sahipti. Deniz tatili için ideal adres” diyor.
Şehirde yapılabilecekleri, gezip görülecek yerleri şöyle anlatıyor: “Bence mutlaka denize girilmeli, paella tadılmalı. Meşhur bir İspanyol yemeği olan Paella’nın anavatanı Valencia. Deniz içinse Playa Malvarrosa’yı öneririm. Yurtdışındaki plajların en güzel tarafı bizim sahillerimiz gibi betonlaştırılmamış olmaları. Sadece havlunuzu serip bedavaya oturabileceğiniz bu plajlarda, isterseniz 10 Euro gibi bir bedel karşılığında şezlong ve şemsiye sahibi de olabiliyorsunuz.”

YOLLARIN KESİŞTİĞİ MEYDAN: AYUNTAMIENTO

Valencia, İspanya’nın en gelişmiş şehirlerinden. Birçok önemli, tarihi binaya ve esere sahip. Kıyıda ve saldırılara çok açık noktada olduğundan geçmişte önemli noktalarına kaleler inşa edilmiş. Serrano Kalesi, Quart Şehir Kapısı görülmeye değer. Bunun dışında şehrin tam tarihi merkezindeki Ayuntamiento Meydanı kesinlikle görülmeli. Üçgen şeklindeki alan ismini yanıbaşındaki muhteşem güzellikteki belediye binasından alıyor. Plaza de la Reina ile birlikte şehrin en canlı yeri burası. Gün içinde alışveriş yapıp kafelerde zaman geçirenler hep bu alanda yoğunlaşıyor. Kentin simgelerinden Micalet Katedrali ve ünlü çan kuleleri seyrine doyum olmaz yapılar. Kafanızı bir tarafa çevirdiğinizde beyaz mermerlerden oyulmuş binalar sizi karşılarken, diğer tarafta ortaçağdan kalma tüm bu yapılar size bir masalda yer aldığınızı hissettiriyor. La Lonja de la Seda’nın sarmal kolonları, Boğa güreşi arenası, modern mimarisi sadece fotoğraflanmak için gidilen Sanat ve Bilim Müzesi, Biopark hayvanat bahçesi ise benim ziyaret etmeye vakit ayıramadığım ancak bir dahaki sefer mutlaka ziyaret edeceğim yerler.”
Peki, gece hayatını nasıl buldu? “Yurtdışına kısa süreli gezilerde genellikle yürüyerek ya da bisikletle dolaşırım. Bu sebeple gece yorucu eğlencelerden ziyade pub tarzı mekanlarda bir şeyler içmek bana daha çok keyif verir. Bu yüzden gece hayatı tercihimi Plaza de la Reina’da bir barda sakin sakin bir şeyler içmekten yana kullandım. Ünlü gece kulüplerinden ziyade küçük kendi halinde ve genelde pop müzik çalan mekanlar sayıca fazlaydı. Sahil hattındaki Playa Malvarossa’daki mekanlarda gün boyunca müzik yapıldığını sokaktaki afişlerden gördüm, fakat denemedim.”

BİSİKLETLE GEZİLEBİLİR

Paella yemeğiyle ilgili şu uyarıda bulunuyor: “Deniz mahsüllerinden yapılan bu pilav hemen hemen tüm restoranların mönüsünde bulunuyor. Ancak restoranlar arasındaki kalite farkına dikkat edilmeli. Hayal kırıklığı yaşamamak için en azından Playa Malvarrosa kıyısındaki restoranlar tercih edilmeli.”
Konaklama seçeneklerine gelince... Oteller sahilde yoğunlaşıyor. “Her bütçeye göre seçenek bulabilirsiniz. Benim tercihim marina civarındaki pansiyonlardan Balcon Al Mar. Aile apartmanı havasındaki pansiyon interrail gezim sırasında kaldığım en güzel, en şık, fiyatı en uygun yerlerden biriydi...”
Valencia’ya gidenlere önerisi bisiklet kiralamaları: “Şehir çok küçük. O uzun, bitmek bilmeyen plajlara ulaşmak bu şekilde daha kolay. Bisiklet kiralama otomatlarından kredi kartınızla bisiklet kiralamanızı öneririm.”

29 AĞUSTOS’TA YER, GÖK KIRMIZIYA BOYANACAK

Mayıs ayından itibaren canlanan şehir yazın hiçbir ayında boğucu olmayan havasıyla sıcak günleri geçirmek için ideal. Özellikle de ağustos ayının son çarşambası orada olursanız kendinizi yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı domates savaşının yani La Tomatina Festivali’nin tam ortasında bulabilirsiniz.

En sevdiği beş şehir: Roma, Amalfi (İtalya), Nice, Paris, Venedik
Seyahate hangi ulaşım aracıyla gider? Uçak
Seyahatte ne yer ne içer? Yerel lezzetler
Seyahatte nerede kalır? Uygun fiyatlı, konforlu oteller
Kiminle seyahat eder? Arkadaşlarıyla
Seyahatten ne alır? Magnet, özgün ve yerel aksesuvarlar
Seyahatte ne okur? Rehber kitaplar, macera romanları
Seyahat çantasının vazgeçilmezleri neler? Fotoğraf makinesi, kağıt, kalem

False