KPSS başvuruları için sayılı gün kaldı- KPSS sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KPSS başvuruları için sayılı gün kaldı- KPSS sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 10:50

Memur adaylarının aylardır hazırlandığı KPSS sınavı başvuruları için geri sayım başladı. ÖSYM'nin 2017 yılı için yayımladığı sınav takvimine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları iki hafta içerisinde gerçekleşecek. Belirlenen zaman dilimi içerisinde başvuru yapmayanlar 2017 KPSS sınavına katılmaya hak kazanamayacak. Peki, KPSS sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

KPSS 2017 başvuru işlemleri için süreç beli oldu. Devlet memuru olabilmek ve kariyerine kamu dairelerinde devam edebilmek isteyen vatandaşların rağbet gösterdiği KPSS 2017 için başvuru tarihleri belirlendi. Peki, kamuda çalışmak isteyen yüz binlerce vatandaşın merakla beklediği KPSS 2017 sınavı ne zaman yapılacak? Başvurular nasıl yapılır? İşte, merakla beklenen konunun detayları

KPSS SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınav başvuru tarihi 14-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi sitesinde başvurular kabul edilecek. Bu tarihler arasında başvuru yapmayanlar 2017 KPSS sınavına katılmaya hak kazanamayacak.

2017 KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Memur adaylarının girdiği ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2017 KPSS Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. Sınav sonuçları ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin 2017 yılı için yayımladığı sınav takvimine göre;

* Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları da diğerleri gibi 14-27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 04 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK

KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar;

T.C. Ziraat Bankası,
Akbank,
Türk Ekonomi Bankası (TEB),
Deniz Bank,
Kuveyt Türk
PTT
Halk Bankası

BAKMADAN GEÇME!