2 bin aile hekimi sözleşme feshiyle karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

2 bin aile hekimi sözleşme feshiyle karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 12:33

Sağlık Bakanlığı’nın istediği hafta sonu nöbetlerini tutmayan 2 bin aile hekimi sözleşmelerinin feshiyle karşı karşıya kaldı. İlk sözleşme feshi haberi Mersin’den geldi.

Haberin Devamı

4 aile hekimine telefonla sözleşme feshi kararı aktarıldı. Olayın sosyal medyada duyulması üzerine, Mersin Halk Sağlığı

2 bin aile hekimi sözleşme feshiyle karşı karşıya

Müdürlüğü, sözleşmenin feshi halinde doktorlara nerede çalışmak istediklerini sorduklarını açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi ve aile hekimi Dr. Filiz Ünal İncekara aile hekimlerini hafta sonu çalıştırma kararında ısrarlı olan Sağlık Bakanlığı’nın ceza puanlarını artırarak baskı kurduğunu söyledi. Hafta sonu mesaisine katılmama ceza puanının 5’den 20’ye çıkarıldığını anlatan Dr. İncekara, “Toplam 100 ceza puanı alan aile hekiminin sözleşmesinin feshedileceği açıklanmıştı. Ceza puanı 100’e ulaşan, 2 bin kadar aile hekimi var. Bunlardan biri de benim” dedi.

Haberin Devamı

100 CEZA PUANI KOLAY GELİYOR

Mersin’deki aile hekimleri Dr. Gürbüz Şen, Dr. Ahmet Nurcan, Dr. Cengiz Alyeşil ve Dr. Gürkan Aslan’ın ceza puanlarının tamamının hafta sonu nöbetine katılmamalarından kaynaklandığını vurgulayan Dr. İncekara, “Başka bir cezaları yok. Cezaların 100 puana ulaşması o kadar kolay ki. Denetime gelecek ekip, 1 saat içinde isterse benim sözleşmemi feshedebilir. Duvarlar boyanmadı diye 10, çöp kovasının üzerinde ‘çöp kovası’ yazmıyor diye 10 ceza puanı vs.” diye konuştu.

Aile hekimleri olarak hafta sonu mesaisine karşı olduklarını her fırsatta, herkese anlattıklarını ancak bakanlığın ısrarını sürdürdüğünü anlatan Dr. İncekara, “Avrupa’daki aile hekimi 2 bin hastaya bakıyor. Benim 4 bin 600 hastam var. Hastalarım için zaten normalin iki katı çalışıyorum. Hastalarımı nöbetteki meslektaşımın görmesi, benim gözetimimden, takibimden çıkmaları demek. Görüntüde hafta sonları nöbetçi aile hekimi iyi gibi gözüküyor ama iyi birşey değil. Dünya böyle yapmıyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!