10 Kasım mesajları

Güncelleme Tarihi:

10 Kasım mesajları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 00:15

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan’ın mesajı özetle şöyle:

Haberin Devamı

“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 78’inci sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. Uzun yıllar Gazi’yi sahiplendiğini iddia eden bazı kesimler, maalesef, onu kendi marjinal ideolojilerine, günlük siyasetin kısır tartışmalarına alet etmişlerdir. Oysa Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyet’e ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir.” 

EN BÜYÜK ESERİ BUGÜN YÜKSEK İTİBARA SAHİP
BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajı özetle şöyle: “Cumhuriyetin 93. yıldönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. O’nun “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır. Hükümetimiz de bu itibarla Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir. Vefatının yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.”

IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATIYOR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajı özetle şöyle: “Atatürk’ün ilke ve devrimleri bize, tüm bölgemize ve dünyadaki mazlum milletlere ışık tutmaya devam etmektedir. Sorumluluk makamında olanların gaflet ve dalaleti nedeniyle birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditlerin tarihte eşi benzeri görülmedik oranda arttığı, terör saldırılarıyla kahraman çocuklarımızın şehit edildiği bu günlerde, onun ışığı çok daha parlak bir şekilde yolumuzu aydınlatmaktadır. Cumhuriyet’e ve demokrasiye âşık olan halkımız bu karanlık günleri de aşacak, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefine ulaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır.” 

CUMHURİYET'İN ANA DİREĞİDİR
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında özetle şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi bir değeri olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direğidir. Cumhuriyetimiz kuruluş ilke ve iradesiyle yaşadığı müddetçe bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin nefesi yetmeyecektir. 10 Kasım bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlamlandırma imkanıdır.” 

MAZLUMLARA ÖNCELİK ETTİ
GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla özetle şu mesajı yayınladı:  "Hayatı boyunca her türlü başarının sırrının kaynağının milletin kendisi olduğuna inanan Türk milletinin önderi, bütün dünyanın gıpta ettiği lider Atatürk'ü özlem ve minnetle anıyoruz. Atatürk, istiklal yolunda sergilediği kararlı mücadele ve uluslara örnek olan engin düşünceleri ile yayılmacılığın pençesi altında inleyen mazlum milletlerin uyanışına da öncülük etmiştir.” 

BAKMADAN GEÇME!