GeriSeyahat Yaz Bitmeden Londra'ya Gitmek İçin 8 Neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yaz Bitmeden Londra'ya Gitmek İçin 8 Neden

Yaz Bitmeden Londra'ya Gitmek İçin 8 Neden

Her daim popülerliğini koruyan Londra ziyaret etmek için hep en iyi noktalardan biri olsa da bu yaz Londra'ya gitmek için daha çok nedeniniz var.

Avrupa'nın en dikkat çeken ve merak uyandıran başkentlerinin başında Londra geliyor. Şehirde sembol haline gelmiş telefon kulübeleri, kırmızı renkli otobüsleri, dünyanın en ilgi çekici turistik yerleri ve eğlencesi ile Londra tüm dünya turistleri için en ilgi çekici destinasyonlardan. Alışverişe ve gezmeye doyacağınız mağazalar birbirinden lezzetli ve deneysel gurme lezzetleri tadacağınız restoranlar ve eğlenceli festival ve organizasyonlarla her daim popülerliğini koruyan Londra her zaman ziyaret etmek için en iyi noktalardan biri olsa da bu yaz Londra'ya gitmek için daha çok nedeniniz var.

İşte yaz bitmeden Londra'ya gitmek için 8 neden:

1. Bu yıl Kraliçe'nin 90. yaş günü kapsamında 11 Haziran'da şehirde pek çok kutlama ve etkinlik gerçekleşti. Kraliçe'nin doğumgünü coşkulu bir şekilde kutlanırken düzenlenen etkinlikler, organizasyon ve sergiler ilgi çekiciydi. O günlerde Londra'da değilseniz üzülmeyin. Yaz bitmeden Londra'da kraliçenin kutlama etkinlikleri kapsamında sergiler hala devam ediyor. Kraliçe'nin yaşadığı Buckingham Palace'ta özel odalar dışında pek çok odayı ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda 23 Temmuz'dan 2 Ekim'e kadar Devlet Yaz Odası da görülebilecek yerler arasında.

2. Cıvıl cıvıl müzik festivaleri yaz boyunca Londra'da sizi bekliyor. Dünyaca ünlü festivallerin yanında bu yaz Temmuz ayında Sunfall in Brockwell festivalinde jazz ve elektro ezgilere doyarken, Citadel Festivali'nde ise gurme tatlara ve performans gösterilerine doyabilirsiniz.

Yaz Bitmeden Londraya Gitmek İçin 8 Neden

3. Shakespeare'in 400. ölüm yıldönümü kapsamında pek çok oyununu Londra tiyatrolarında izleyebilir, kafe ve açık alanlarda düzenlenen Shakespeare etkinliklerine katılarak tiyatroya doyabilirsiniz.

4. Londra'nın en ünlü galerilerinden biri olan The Saatchi Gallery'nin Exhibitionism sergisinde ünlü rock grubu The Rolling Stones'un pek çok kostümünü, sahne tasarımları ve soyunma odasından objeyi 4 Eylül'e kadar görme şansı elde edebilirsiniz.

5. Londra ile adeta özdeşleşen ünlü müze Tate Modern'e bu yaz 10 yeni alan eklenerek şehre yeni etkinlik ve sergiler getirilmesi amaçlanıyor. Dolayısıyla yaz boyunca en yeni sanat sergilerini ve müzenin değişen yüzünü ilk görenlerden biri siz olabilirsiniz.

Yaz Bitmeden Londraya Gitmek İçin 8 Neden

6. Bu yaz Londra'da eğlencenin tadını doyasıya çıkaracağınız noktalardan biri de Notting Hill Festivali olabilir. 28 Ağustos'ta başlayan bu festival iki gün boyunca sürecek. Renkli dansları, etkinlikler ve pek çok insanın katılımı ile gerçekleşecek bu festival eğlence düşkünlerini buluşturacak.

7. Great British Beer Festival kapsamında Ağustos ayında düzenlenecek etkinliklerde özel İngiliz biralarının tadına bakabilir ve alanda pek çok etkinliğe katılabilirsiniz.

8. Rio Olimpiyatları her ne kadar Brezilya'da yapılsa da Londra'da da gerek sokaklarda gerekse Londra Köprüsü üzerinde pek çok ışık gösterisi ve şov gerçekleşiyor. Ağustos ayı boyunca şehirde çeşitli Rio temalı etkinliklerle eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

False