Voce Esta Lincoln

(Neredesin Lincoln)

SİZ Avrupa kupalarında, hem de deplasmanda üç gol yedikten sonra iki gol bulan ve hatta galibiyeti kaçıran kaç Türk takımı hatırlarsınız?

Atak var, gol pozisyonu var ama maçı kaybeden bir Türk takımı. Cenevre’de iyi oynayan, mücadele eden ve kazanmayı isteyen Galatasaray’ı eleştirenler dün Kasımpaşa karşısında ilk gol pozisyonunu 43. dakikada bulan Galatasaray için ne diyecek? Hangisi kötü? Eğer Cenevre’deki Galatasaray kötü ise İkitelli’deki ne?

İki bekini ve bir stoperini değiştirip Cenevre’de yenen gollerin faturasını savunmaya çıkaran Kalli, beş haftadır takır takır, takım halinde mesafe kateden ve rakip sahaya yerleşip rakibini ezen ekibinin dün gece Gerets modeli doldur boşaltlara dönmesine ne demeli? Bu yavaşlığı yorgunluğa mı bağlamalı? Eski alışkanlığın depreşmesine izin vermemeli Alman hoca.

Ve Portekizce soralım; "voce esta Lincoln?" (neredesin Lincoln?)... Kasımpaşa’nın 11 futbolcusunun değeri Lincoln’ün parasını etmezken bu kadar pasif, oyunu itibariyle böylesine kişiliksiz Lincoln’ün varlığı 6-0’larda pek tartışılmaz ama kötü günlerde çok gündeme gelir ve işi çok zora girer Lincoln’ün. Dün akşam Ümit’in atmış olduğu gole yaptığı asist dışında tam bir hanım evladıydı Lincoln.

Ayhan
önde ise Hakan Balta onun gerisinde ise bu işte bence bir yanlış var. Hakan Balta hücum aksiyonlarının adamı. Kalli savunmada, özellikle kendi evinde Volkan’dan asla vazgeçmemeli.

Feldkamp yavaş yürüyen, yavaş düşünen adamlardan da uzak durmalı. Bu kadro içinde topu hızlı ve dikine süren ve çabuk gören adamlar var çünkü. Ama isimlerden önemli takım oyunu.

G.Saray’da düşüş var

Geride kalan haftaları düşünürsek Kalli’nin ekibinde bir düşüş var. Kapanan takımları açmanın ve onları presle bunaltmanın nasıl yapılacağını bizlere gösterdi Galatasaray.

Ümit Karan Türkiye’nin en büyük golcülerinden biri. Penaltıyı kaçırması veya kalecinin kurtarması tam bir talihsizlik. Ama attığı gol tek kelimeyle harikaydı. Her televizyon futbol programının jeneriğinde yer alacak güzellikteydi. Ben hoca olsam Ümit’ten asla vazgeçmem.

Kalli bir geriye bir de düne bakmalı ve gerekeni yapmalı.
Yazarın Tüm Yazıları