SPOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten yurt dışı kampı değerlendirmesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlıların yurt dışı kampını değerlendirdi. Güneş, “Hücum ve orta sahaya oyuncu almamız gerekiyor” dedi. Güneş, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında oynayacakları Tirana maçı ile ilgili de, “Tirana maçını inşallah zorlanmadan kazanırız” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, Almanya’nın Grassau kentinde sürdürdüğü yeni sezon hazırlıklarını Strasbourg ile yaptığı ve 2-1 kazandığı hazırlık maçı ile noktaladı.

Mücadelenin ardından yurt dışı kampını takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul’da başladıkları yeni sezon hazırlıklarının genel olarak iyi geçtiğini söyleyerek, “1 Temmuz’da kendi tesislerimizde başladığımız kamp süreci arkasından burada devam etti. Bugün itibariyle 21 gün oldu aşağı yukarı. Genelde ilk günden bugüne kadar çalışmalar iyi geçti. Eldeki tüm oyuncuların elinden gelen gayreti gösterdiğini, dikkatli, arzulu ve istekli çalıştığını görüyorum. Fiziksel, zihinsel, teknik, taktik ve mental olarak çok daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Oyun yapımızda birtakım temel yapılar vardı şimdi onu da daha geliştirmeye çalışıyoruz. Şu anda bir sorumuz yok ama lige daha var. Sezonun başlarındayız. İlk resmi maçımızı 27 Temmuz’da oynayacağız. Önce ona hazırlanacağız. 6-8 haftalık bir hazırlık periyodu geçirerek hem de içinde müsabakalar yaparak devam edeceğiz ama bugün itibariyle takım oyununda savunma ve hücumda bloklar uyumunda iyiyiz. Top kayıplarımızda sıkıntılarımız var. Gereksiz top kayıplarımız var. Geniş alanı kullandığımızda iyiyiz. Hücumda daha zenginleşeceğiz. Eldeki oyuncularla ne yapacağımızı gördük. Onları da kabul etmek lazım, yıpratmadan oynatmak durumundayız. Zaman zaman 60 dakika, zaman zaman 45 dakika oynatmaya çalıştık. 90 dakika vereceğimiz zaman gösterecek. Bu dalgalanmalara da hazır olup alternatif oyuncuları kendi içimizde üretip yeterli olmadığımız zaman zaten düşündüğümüz oyuncuları alıp devam etmek istiyoruz. Hem kamp tesisleri hem oyuncu durumları disiplinli şevkle ve heyecanla sıkıcı durum olmadan iyi bir kamp dönemi geçirdik. Özellikle Türkiye’de çok sıcak olan dönemde de burada 1 gün dışında o gün de saat 3’te oynadık maçı iyi oldu. Yazın belki daha sıcakta da oynayacağız. Hepsini görmüş olduk. Çalışma ortamı iyiydi. Oyuncuların niyeti iyiydi, mutluyum ama yarın izin verdikten sonra yeniden başlayacağız. Orası daha önemli bu sadece hazırlık dönemiydi” şeklinde konuştu.

“Oyuncularımı seviyorum ve hepsini maç kadrosuna yazmak istiyorum”
Oyuncuların ilk başladıkları çalışma dönemine göre iyi durumda olduklarını vurgulayan Güneş, “Oyuncularımın hepsini seviyorum ve hepsini 27’sindeki maç kadrosuna yazmak istiyorum. Bizde puanlama yoktur at yarışı şeklinde yapmıyoruz. Şu anda oyuncuların durumları sezon için hazır değil ama bunu deyince takım hazır değil dersek yanlış olur. Bugünkü duruma göre sezon başındaki çalışmalarda çok zorlandılar mesela bu hafta böyle bir şey yok. Biz bu periyodu iyi kullandık. Bir sorunumuz yok. Hazırlık döneminde oynadığımız rakipler çalışmalar, ilk bölüm oldu. Haftaya da çalışacağız” açıklamasını yaptı.

“Tirana maçını inşallah zorlanmadan kazanırız”
UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Arnavutluk ekibi Tirana ile oynayacakları maçı değerlendiren Şenol Güneş, “İki rakibimiz vardı. Dinamo Batum ile Tirana takımı. Tiran dinamik bir takım. Savunmayı da iyi yapıp iyi çıkıyorlar. Orada da kendi durumumuzu göreceğiz. Zorlanabiliriz, inşallah zorlanmadan kazanırız. O da bizim için test olacak. Şu anda oyuncuların iştahından hırsından oyun disiplininden takım için bir şeyleri ortaya koymasından memnunum. Onun için onları listeye yazacağım” diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler