G.Saray’ın oyunu: 1 - Bayern’in genetiği: 3

Sarı kırmızılı takımın ilk devre sergilediği oyunun ikinci golü getirmemesi büyük talihsizlikti gerçekten.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi tarihinde hem 70’lerde, hem 80’lerde, hem 90’larda, hem 2000’lerde, hem 2010’larda, hem de 2020’lerde final gören tek bir takım var: Bayern Münih... Tüm futbol tarihi boyunca büyüklerdi. Tüm kupa tarihi boyunca favorilerdi. Bugün de kupanın en güçlü 2-3 adayından biri konumundalar. Bu takıma karşı dün Galatasaray’ın Ali Sami Yen’de oynadığı dominant ilk yarı, 45 dakika boyunca vazgeçmeden yapılan önde baskı gerçekten olağanüstü umut veren cinstendi. Ali Sami Yen’in gördüğü en iştahlı 45 dakikalardan biriydi dün.

MUHTEŞEM BiR iLK YARI

İlk yarı bittiğinde Galatasaray’ın gol beklentisi 2,15, Bayern’inse 0,42 idi. Şutlarda 16-3’lük açık bir fark vardı. Galatasaray daha fazla topla oynamış, daha fazla korner atmış, 4-5 net pozisyon yakalamıştı. Tek eksik, gerçekten de tek eksik ikinci goldü. İcardi’yle, Kerem’le, Torreira’yla o ikinci gole çok yaklaşıldı ama olmadı bir türlü. İştahlı Galatasaray ikinci devrenin ilk 15-20 dakikasında da o baskıyı sürdürdü, yine bir kez İcardi, bir kez de Torreira ile gole yaklaştı. Ama dakikalar geçtikçe iki güçlü negatif sinyal yükselmeye başlamıştı sahadan:

Haberin Devamı

1- 60 dakikalık yoğun hücum pres, yorgunluk belirtilerine dönüşmüştü. Bayernliler Galatasaray’ın birinci pres hattından kurtulduklarında sahanın merkezinde 2-3 dönümlük büyük boşluklar oluşmaya başlamıştı.

2- Kazımcan Karataş bir saat boyunca iyi niyetle çok mücadele etti ama 60-75 arası peş peşe hatalar yaptı genç oyuncu. Golden 1 dakika önce ayağındaki topu kornere bırakması, acilen değiştirilmesi gerektiğinin net bir sinyaliydi. Peş peşe pozisyonlar ve gol de onun kanadından geldi zaten.

GERÇEKTEN ÇOK YAZIK OLDU 

Bayern Münih’in gruplarda deplasmanda maç kazanması haber değeri taşıyan bir durum değil elbette. Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda 36 maçtır kaybetmiyorlar, bu müsabakaların 33’ünü kazanıp sadece 3’ünü beraberlikle bitirmişler. Dün de Galatasaray’ın oyunu Bayern’in genetiğine, Bayern’in tarihine kaybetti adeta. İlk devre oynanan oyunun ikinci golü getirmemesi büyük talihsizlikti gerçekten. Yazık oldu. Gerçekten çok yazık oldu.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları