Bayern Münih'te Thomas Tuchel: Hak edilmiş bir galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 23:39

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü maçında Galatasaray'ı 3-1 yendikleri karşılaşmanın ardından değerlendirmeler yaptı. Thomas Tuchel, “Böylesine yoğun baskıda oynamak kolay değildi. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Alman ekibi Bayern Münih deplasmanda Galatasaray’ı 3-1 mağlup etti.

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Tuchel, yoğun bir baskıya karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Gerçekten çok zorlu bir mücadeleye tanıklık ettik. İnanılmaz bir taraftar atmosferi vardı. İlk yarıda gerçekten zorlandık. Galatasaray deplasmanında oynamak kolay değil. İstediğimiz ikili mücadelelerde etkili olamadık. Rakibimize çok fazla gol şansı verdik. Golden sonra daha iyi savunma yapıp hücumda daha iyi olmaya çalıştık. İkinci yarıda daha etkili olduğumuzu düşünüyorum. Bu hak edilmiş bir galibiyet. Böylesine yoğun baskıda oynamak kolay değildi. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

“GALATASARAY, AVRUPA'DA RÜŞTÜNÜ İSPATLAMIŞ BİR TAKIM”

Şampiyonlar Ligi’nin çok zorlu mücadelelere sahne olan bir arena olduğunu aktaran Tuchel, şunları kaydetti:
“Galatasaray, Avrupa'da rüştünü ispatlamış, geçmiş yıllarda çok başarılı olmuş bir takım. Bizim için çok kolay olmadı. İlk yarıda arzuladığımız seviyeye ulaşamadık. 90 dakika değerlendirildiğinde alınan galibiyetten dolayı mutluyum. İlk yarı için 'Hak edilmiş galibiyet.' diyemem. Çünkü Galatasaray taraftarı önünde çok baskılı bir oyun oynadı. İkili mücadelelerde eksik olan bizdik. Ancak ikinci yarıda toparlandık. Geçiş oyununu çok iyi oynadık. Özellikle Sane ile bunu çok iyi başardık. Mücadele ettiğimiz mecra Şampiyonlar Ligi. 90 dakikayı değerlendirdiğimizde hak edilmiş bir galibiyet."

“UZUN ZAMANDIR KAYBETMİYORUZ”

Tuchel, oyuncularına soyunma odasında Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerini gerçekleştirme anlamında daha cesaretli ve hücum futbolu oynamaları gerektiğini söylediğini vurgulayarak, “Nitekim de oldu. Çok gururluyum. Uzun zamandır kaybetmiyoruz. Ama bu maçın ya da herhangi bir maçın favorisi yok. Çünkü çok sıkı çalışmanız gerekiyor. Her rakibe karşı aynı ciddiyet ve sakinlikle reaksiyon göstermek için çok daha fazlasını vermeniz gerekiyor. Dolayısıyla alınan bu galibiyet bir antrenör olarak beni çok gururlandırdı." diye konuştu.

Haberin Devamı

Alman teknik adam, Mauro Icardi’nin oynayabileceği hesabıyla maçtan önce kadrosunu kurduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!