Devler Ligi'ne üç takımla gitme hayali kuruyoruz

Belki hayal, belki fantezi. Ama ihtimal var: Önümüzdeki sezon formatı değişecek Şampiyonlar Ligi’ne 3 takım gönderme şansımız söz konusu.

Haberin Devamı

Küçük bir ihtimal. Ama hayal kurmaya değer. Malumunuz, önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında bir devrim yaşanacak. Üç kupanın da formatı radikal biçimde değişecek. Sekiz gruplu-32 takımlı model yerini 36’lı üç dev lige bırakacak. Her bir kupanın kontenjanı 4’er artarken de bu yeni biletler, taze umutlar doğuruyor.

WILD-CARD ALABİLİRİZ

Yeni sezonda Devler Ligi’nin 32 bileti klasik yollarla dağıtılırken, ekstra 4 kontenjan birer wild-card gibi. Ve bu wild-cardlardan ikisi de 2023-24 sezonunu Avrupa tablosunun tepesinde bitiren iki ülkeye verilecek. Elbette Türkiye için bir sezonu ilk ikide bitirmek hayal gibi. Ancak şunu da unutmamak gerek: Hollanda, 2021-22 sezonunu ikinci sırada tamamladı ve bunu Feyenoord, PSV, Vitesse ve Alkmaar’ın Konferans Ligi’nde topladıkları puanlarla başardı. Temsilcilerimiz çok fazla ön eleme turu oynadıkları için şu anda 2023-24 katsayı tablosunun zirvesinde Türkiye var. Eğer takımlarımız bulundukları kupalarda turlar geçmeyi başarırlarsa neden olmasın diyor, hayal kuruyor insan.

Haberin Devamı

ÜST TURLAR İÇİN YETERLİ KADRO

Salı akşamı ilk devrede Bayern’e şutlarda 16-3, gol beklentisinde 2,15’e 0,42 gibi müthiş bir üstünlük kuran Galatasaray, Devler Ligi’nde son 16’ya ya da belki de Avrupa Ligi’nde daha yukarılara gidebilecek kalitede. Şu anda Konferans Ligi’nin de en değerli 4’üncü ekibi Fenerbahçe. Sarı lacivertliler neredeyse tamamen rotasyonlu kadrolarla Nordjaelland ve Trnava’dan sonra Ludogorets’i de geçerek bu kupanın üst turları için gerekli topa-tüfeğe sahip olduklarını hissettirdiler zaten.

LUDOGORETS UZUN PASI TERCİH ETTİ

Dün Ludogorets, Fenerbahçe’ye kolay teslim olmadı. Nordsjaelland’ın genç savunmacıları geriden pasla çıkmaya çalıştıkları için Fenerbahçeliler önde baskıyla kolay kazanmışlardı o maçı. Ancak Trnava’dan sonra Ludogorets de kısa pası değil, uzun oynamayı tercih etti. Trnava’da Szymanski-Fred girince maç dönmüştü. Dün de Fred-Tadic-Szymanski koydular ağırlıklarını. Bu da 3 puana yetti zaten.

Yazarın Tüm Yazıları