Kalpler Belgrad’da Final Four’da

Şehnaz Tanılkan yazdı.

Haberin Devamı

Aylardır konuşulan, heyecanla beklenen gün geldi… Bugün kalpler Belgrad’da Fenerbahçe Doğuş’la atıyor... Euroleague’in son şampiyonu, yarı finalde Zalgiris Kaunas ile Belgrad Stark Arena’da parkeye çıkıyor. Futbol ağırlıklı gündemin arasından sıyrılıp, Final Four havasına biraz geç girilmiş olsa da, şimdi gururla ''o sene yine bu sene olsun'' demenin tam zamanı…

Üst üste 4. Final Four, her yıl üzerine daha çok katarak ilerleyen, çalışmanın, başarının ve istikrarın yansıması Fenerbahçe Doğuş… Sadece Fenerbahçelilerin değil, basketbolu seven milyonların takdirini kazanmış olan o güzel takım.

Ve Zeljko Obradovic… Kariyerindeki 17. Final Four’u ve Avrupa’nın en büyük kupasını 10. kez hem de kendi ülkesi Sırbistan’da kazanmak için çalışacak. Obradovic, sadece kariyerindeki başarıları ve rekorlarıyla değil, saygınlığı ve duruşuyla da her defasında farkını, kalitesini gösterdi. Bugün Zalgiris karşısında da Fenerbahçe Doğuş’un en büyük şansı yine sihirbaz Obradovic olacaktır.

Haberin Devamı

Dünkü basın toplantısında, ‘’İstanbul’da kazandığımız kupayı unuttuk, artık işimiz burada. İyi bir basketbolla, bilet alıp Belgrad’a gelen taraftarlarımızın yolculuğuna değmesini sağlayacağız" diyen Obradovic, desteklerine her maç sonu teşekkür ettiği Fenerbahçe taraftarlarını yine unutmadı. Bir soru üzerine ''Kariyerimin 10. Euroleague kupasını değil, şu an sadece Zalgiris maçını düşünüyorum'' diye ekledi.

2018 Final Four’da geçen yılın 3 takımı aynı, CSKA Moskova, Real Madrid ve Fenerbahçe Doğuş… Olympiakos’u eleyerek gelen Zalgiris Kaunas ise tam 19 yıl sonra yeniden Dörtlü Final’de. Zalgiris Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Obradovic’in eski öğrencilerinden. Obradovic bir röportajında onun için, ‘’Sana’nın gelecekte Avrupa’nın en başarılı koçlarından biri olacağını hep biliyordum’’ diyor. Jasikevicius’un, ayrıca iki kupa kazanılan 2011 sezonunda yarım dönem Fenerbahçe Ülker’de oynadığını da hatırlatalım.

Zalgiris’te Pangos, Ulanovas, Jankunas ve Toupane’ye özel dikkat. Fenerbahçe Doğuş, tecrübesi ve gücüyle favori olarak görülse de, finale giden bu tek maçın zorlu geçeceğini düşünüyorum. Sonunda alıştığımız başarılı oyunuyla rakibini geçip, şampiyonluk için yoluna devam edecektir. Obradovic için kendi ülkesinde 10. Euroleague kupasını kazanacak olmak ayrıca anlamlı, onun için ne olursa olsun ayrı bir motivasyon olacağı bir gerçek. Bu sezon yokluğuna zor alışılanlardan Bogdan Bogdanovic de eski takımını desteklemek için dün Belgrad’a geldi.

Haberin Devamı

Madrid, Berlin ve İstanbul’dan sonra bugün Belgrad’da da yanında olan taraftarlarıyla, Fenerbahçe Doğuş üst üste ikinci Euroleague şampiyonluğuna kavuşabilecek mi buna heyecanla şahit olacağız. Bu takımın kurulmasına emek veren, istikrarlı başarıların kazanılmasında maddi manevi katkısı olan eski yöneticilere, sponsorlara, Murat Ülker’e, Doğuş Grubu’na ve Başkan Aziz Yıldırım’a yeniden teşekkürler.

Geçen yıl olduğu gibi, bu defa yaklaşık 80 Belediye’nin katılımıyla meydanlara kurulacak dev ekranlarda Final Four maçları yayınlanacak. Maç sonunda farklı şehirlerin sokaklarında, meydanlarında basketbolla sevinen çocuklara şahit olmak, sporun birleştirici güzel yansımalarını görebilmek dileğimiz. O sene yine bu sene olsun, Fenerbahçe Doğuş Belgrad’dan kupayla dönsün… Tüm ülkenin gururu Obradovic ve takımının yolu açık olsun.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları