YARA BANDI AVRUPA

Ligde uzun yıllar sonra ilk defa en alt basamağı gören Karşıyaka, Avrupa’da galibiyet almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Pınar Karşıyaka ligde tarihinin belki de en kötü sezon başlangıçlarından birini yaptı. Sansasyonel Anadolu Efes galibiyetinden sonra kalan bütün maçlarını kaybeden İzmir temsilcisi, Avrupa da 6’da 5 yaparak potansiyelinin varlığını basketbol otoritelerine kanıtladı. Son olarak Çarşamba gecesi evinde Enisey’i 97-81’lik skorla mağlup eden Karşıyaka ligin tam aksi bir performans ortaya koyuyor.

Dominic Waters’ın dizindeki problem nedeniyle Selanik’te doktor kontrolüne girecek olması ve olası tedavi süresi Karşıyaka’yı çok zorluyor. Oyun kurucu pozisyonunda Fenerbahçe Doğuş’tan kiralanan genç oyuncu Berk Uğurlu’nun yalnız kalması, onun oyundan düştüğü ya da oyunda olmadığı zamanlarda takım adına büyük organizasyon problemlerine neden oluyor. Yine de üç yabancılı ekipte Jarrod Jones ve DJ Kennedy’nin özverili performansı alınan galibiyetlerin önemli bir kısmını oluşturuyor. İlk yarı 16 sayı geri düşen Yeşil Kırmızılılar maçı 16 sayı farkla kazanınca da taraftar da takımından vazgeçemiyor. Bütçe ne olursa olsun kurulan kadrolar ellerinden gelenin iyisini yaptıkça Pınar Karşıyaka her zaman hedefi olan bir takım olacaktır. Mücadeleleri de bunu hak ediyor. Geçen haftanın Fiba Şampiyonlar Ligi’nde en değerli oyuncusu seçilen Kennedy, bu hafta da triple double’ı kıl payı kaçırarak ne kadar büyük bir silah olabileceğini gösterdi.

Haberin Devamı

Öte yandan alınan mağlubiyetlere karşı dar rotasyonun da etkisiyle şans bulan genç oyuncuların gelişimini gözlemlemek bu sene Karşıyaka’yı farklı bir açıdan heyecan verici bir takıma dönüştürüyor. Egemen, Alp, Görkem ve Berkay’ı izlemek altyapıya her zaman çok değer veren taraftarı gururlandırıyor. Berk ve Metin gibi potansiyelli gençlerin de ana rotasyonun bir parçası olması Karşıyaka’yı –her zaman olduğu gibi-  ilgiyle takip edilen bir takıma dönüştürüyor.

Başlıkta da belirttiğim gibi Avrupa, ligdeki hezimetlerin yara bandı. Fakat etkili ve iyileştiren bir tedavi yöntemi olmadığı çok açık… Takviye mutlaka şart... Geçtiğimiz günlerde televizyonda bazı açıklamalar yapan Mutlu Altuğ takviye için kaynak arayışında olduğunu söyledi. En kısa zamanda yerinde yapılacak takviye ve Waters’ın dönüşüyle umuyorum ki Karşıyaka geç olmadan beklenen gücüne ulaşacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları