Bir meleğe değil, iyi kalpli insanlara ihtiyacımız var

Union SG'nin bir yılda 10 kat kazandığı Boniface'nin hikayesi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde bu köşeden Pep Guardiola'nın hayretle izlediği takım olan Union Saint-Gilloise'den bahsetmiştim. Manchester City'nin veri analistleri Belçika ekibinin başarısını "Kadro tasarımlarında bizim göremediğimiz bir şey var" diye açıklamaya çalışıyorlardı! Şimdi sizlere o tasarımın ardındaki gizemi Leverkusen formasıyla Avrupa'yı kendine hayran bırakan Victor Boniface üzerinden anlatacağım.

Union Saint-Gilloise Sportif Direktörü Chris O’Loughlin bakın bu altın değerindeki keşfi nasıl anlatıyor: “Derin bir dalış yapıyorduk ve sosyal medyasının derinliklerinde gerçekten çok değerli bir şey bulduk.”

BONIFACE YARDIMA İHTİYACI OLAN KADINA DESTEK VERDİ

Ve şöyle devam ediyor O’Loughlin: “Çocuklarına bakabilmek için yiyecek arayan Nijeryalı bir kadın Victor Boniface’ye ulaşmıştı. Basit ve sade bir şekilde cevap verdi; ‘Bana PayPal veya banka hesap bilgilerinizi özel olarak gönderin.’ Kadın sanırım sadece 15 veya 20 Euro istemişti. Boniface bunu yaptı ve kadına yardım etti. O zamanlar kimsenin tanıdığı bir oyuncu değildi. Bu sayede iyi bir insan olduğunu fark ettik. Sonuçta istediğimiz şey bu. Bir meleğe ihtiyacımız yok, sadece iyi bir ruha sahip bir insana ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı

Sosyal medyada tanık oldukları bu olay sonrası Boniface’yi 2022’de Bodo/ Glimt’ten 2 milyon Euro’ya transfer ettiler ve sadece bir yıl sonra 20 milyon Euro’ya Leverkusen’e sattılar. Şu andaki değerinin 50 milyon Euro olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım.

Bir meleğe değil, iyi kalpli insanlara ihtiyacımız var

UNION DEĞERİ DÜŞÜK, KÜÇÜMSENEN VE AÇ OYUNCULARIN PEŞİNDE KOŞUYOR

Union SG’nin veri analizindeki başarısı kadar kendi değerlerini yaratma konusundaki özel çalışması da dikkat çekici. Bunlar; dürüstlük, bağlılık, cesaret, tutku ve alçakgönüllülük. O’Loughlin bu konuya da çok farklı bir yaklaşım getiriyor:

“Alçakgönüllülük konusunda insanların bazen kafası karışıyor. Alçakgönüllü adam Rolex takamaz veya Luis Vuitton çanta kullanamaz diye düşünüyorlar. Baktığımız şey bu değil. Bize göre alçakgönüllülüğün tanımı yeni fikirlere ve geri bildirime açık olmaktır. Tüm bu değerler davranış ve performans kültürünü inşa etmemizi sağlıyor.”

Haberin Devamı

Bizde bir klişe olan “İyi futbol iyi oyuncularla oynanır” sözü Union için farklı bir seviyede. Onlar ‘iyi insanlarla iyi şeyler yaparsın’ mottosuna inanıyor. Union’un peşinde olduğu ‘değeri düşük, küçümsenen ve aç’ oyuncular. Bu sayede onları birbirlerine ruhen bağlayacak ortak bir payda bulacaklarına inanıyorlar. Kısacası onlar için her bir keşif ve imza yeni bir hayat hikayesi demek.

Yazarın Tüm Yazıları