Test edilmiştir

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma öncesinde “Bizim için test maçı” dediği mücadeleden yenik ayrıldı

Haberin Devamı

Terim, maç öncesi “Bizim için test maçı” dediği karşılaşmayı kaybetti. Oysa G.Saray, Trabzon maçındaki futboldan çok da farklı bir görüntüde değildi. Ama rakip bu kez Benfica’ydı. Bu üst düzey maçta, öne, dikine ve oyun planına sadık kalarak oynayan, çabuk, atletik, koşan oyunculardan oluşan Benfica’nın genç kadrosu, sakin ve sabırlıydı aynı zamanda. Barcelona, Benfica fark etmez. Böylesi üst düzey maçta bulduğun net gol fırsatlarını sonlandırıp öne geçmeniz şart. 19. dakikada Onyekuru, net golü atsa, maç belki başka bir şekil alacaktı. 8 dakika sonra soldan ceza sahasına gelen topa Marcao kollarını 90 derece açarak müdahaleye girince hakemin kolla temasına penaltı kararı vermesi kaçınılmazdı.

İKINCI yarı Nagatomu’nun ortasında Luyindama’nın kafayla gelen golüne sevindik ama içimizdeki şüpheyle de kuşku duyduk. Hızlı, kontrada başarılı ve çabuk oynayan Benfica’ya karşı G.Saray gol için çıktığında gole yaklaşan Benfica oldu çokça. 4 dakikalık beraberlik zevkinden sonra Benfica kendi sahasından attığı uzun mesafeli tek topta G.Saray savunmasının zaafını tam anlamıyla test ettirdi. Seferovic, dağılmış G.Saray savunmasını bir kişiyle yakalayınca skoru 2-1’e getirdi.

Haberin Devamı

NAGATOMO TEPKI KOYDU

ONYEKURU dışında Benfica’ya kim tepki koydu dersiniz, Nagatoma’dan başka sayacağım yok. Benfica, G.Saray’dan iyi takım. Formda. 5 önemli eksiğine rağmen, kişilere bağlanmamanın, takım oyunu oynamanın ve de gençlere güvenmenin semeresini aldı. Benfica’da hakem kararına kızıp topa vuracak ve sarı kart görüp rövanşta cezalı olmayı içine sindirecek futbolcu olduğunu sanmıyorum. Avrupa defteri, 21 Şubat’ta kapanacak. Ve gidenleriyle kalanlarıyla ara transferin test sonuçlarını hazirana kadar irdeleyecek Fatih Terim.

KASIMPAŞALI DİAGNE

TRABZON maçı sonrasında da yazdım: ‘Diagne, acaba G.Saray’ın oyuncusu mu?’. Kasımpaşa’da oynar gibi top bekleyen, ne defans arkasına koşu yapan ne top getiren arkadaşına (Onyekuru) yanaşan sahada şaşkın ördek gibi dolaşan bir Diagne vardı. Rakibi, Elmander gibi Gomis gibi Burak gibi tehdit eden biri değil. İnşallah değer 10 milyon Euro’ya.

Haberin Devamı

GELENLER KADAR KALANLAR DA KÖTÜYDÜ

GELENLERI olduğu kadar kalanları da test etmek gerek. Belhanda ve Feghouli gibi veteranlarla G.Saray belki içerde yapabilir ama Avrupa platformunda yol alamaz. Arsa futbolu standartlarında kalan, rakibin gençliğini, presini ve dinamizmini görünce oyundan kopan bu ikiliye dün gece pasif ve baskıya karşılık veremeyen oyunuyla Ndiaye de katıldı. Luyindama ve Marcao, Portekizli gençlerin presini yiyince şaşırdı. Top çıkaramaz oldular. Kontrolsüz uzun paslar hep rakipten geriye geldi. Ve daha kötüsü, G.Saray hücumuna katıldıklarında savunma darmadağın oldu.

Yazarın Tüm Yazıları