Oyun ve skor ölçü olmamalı

SORUN sadece Mersin İdmanyurdu’nun değil, Türk futbolunun sorunu...

Haberin Devamı

Futbolcularına 5 milyon tutarındaki maaşları ödeyemeyince antremanı bırakan oyuncular ile yönetimin kadro dışı bıraktığı ve bırakacağı futbolcular... 

 

UEFA Finansal Fair Play kapsamında gelir gider tablosundaki düzensizlik nedeniyle daha önce Beşiktaş, Galatasaray ve şimdi de F.Bahçe ile Trabzon görüşmeye çağrıldı.


BU KAFAYLA OLMAZ


Daha önce Galatasaray, Beşiktaş, dün Fenerbahçe ile Trabzon diğerlerini saymıyorum; tüm kulüpler büyük sorunla karşı karşıya. Türk futbolunun başı çok ağrıyacak.. Devletin kulüplere müdahalesi şart. Kulüpler bu kafayla yönetilemezler.


Maçın favorisi Fenerbahçe’ydi geçen hafta Konya maçının ilk yarısında gol pozisyonuna giremeyen sarı lacivertli ekip, dün maça fırtına gibi başladı ve ilk 15 dakikada bir gol 5 de pozisyon buldu. Pereira’nın savunmayı kollayan futbol anlayışında dün ofansı da düşünen bir farklılık vardı.

Haberin Devamı


Van Persie gol bölgelerinde eskiye oranla biraz daha hareketli, Alper ve Hasan Ali sol tarafta müthiş etkili... Orta sahanın gole yakın bölgesinde Diego, topla buluşma ve pozisyon yaratmada başarılı bir görüntü verirken, Nani yine silik ve pasifti. Portekizli’nin ismi ve Vitor Pereira’nın üzerindeki etkisi olmasa Volkan’ın formayı, bu Nani’den alması işten olmayacaktı.


SOL HASAN ALİ’NİN


Fenerbahçe ikinci yarıya yine hızlı başladı... Diego’nun ortasında Nani, Muammer’in hatasında 2. yarının başında kolay bir gol buldu ve Fenerbahçe rahatladı.
Nakoulma’nın oyuna girişiyle Mersin risk almaya başladı, Fenerbahçe’nin ‘pozisyon vermez’ denilen defansında boşluklar buldu. Mehmet Topal’ın 49. dakikada sağdan getirip yerden yaptığı ortada topu ağlara göndermek, Van Persie için çok kolaydı. Mehmet Topal’ın hücum hamleleri ve iki asisti alkış alırken, Hasan Ali sol tarafta formayı Caner’e vermeyecek gibi.


Nakoulma skoru 3-1’e getirirken, Fener defansında önceki maçlarda az gördüğümüz boşlukların; dünkü ofans ağırlıklı futbolla birlikte arttığına şahit olduk.
Dünkü oynanan futbolu ve skoru, idman yapmadan maça çıkan Mersin’in hâli ortadayken bir ölçü kabul edemeyiz.

Yazarın Tüm Yazıları