Önce siyah, sonra beyaz

İnönü Stadı, Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray, Trabzon, Beykoz, Kasımpaşa, Altınordu, Aydın, kısaca Türkiye'nin stadıydı.

Haberin Devamı

Vodafone Arena ise sadece Beşiktaş'ın.


Eski stat pek ürkütmezdi, yayvandı, deniz manzaralıydı. Herkes o stada korku duyarak çıkar ama bir sükunet de duyardı. Ama bu stat konuklar için boğucu, sıkıcı ve taraftarın sahaya hükmedebileceği biçimde konumlanmış. Bu stat tam bir futbol arenası. Bu stadı hizmete açan ekibi ve öncesinde hizmeti olanları yürekten kutlarım.


Ama ben, maçın başlamasından 90 dakika önce geldiğim stadyuma yaklaşamıyor, polis barikatlarını VIP tribününe giderken bile aşamıyor ve polisin biber gazına muhatap oluyorsam; Spor Toto Tribünü için verilen 50 milyonu ve gazlı polislerinizi geri alın. Yüksek binalar, AVM'ler, tüneller, köprüler, onlarca stadyum yapabilirsiniz. Ama akıllı, uygar insanlar yetiştirmek için ne yapıyorsunuz? Birbirinin hakkını yemeyen, elinde biletiyle sıraya girmeyi beceren, itmeyen, küfretmeyen, eskiden var olan ama şimdi yok olan kitleleri nasıl geri getireceksiniz?

Haberin Devamı


MAÇIN KIRILMA ANI


Skor 1-1'ken Deniz'in topunun Tolga'dan sekip direkten dönmesi.


DEFANS ÇIKMAZI


TRANSFER dönemi hep yazdım; "Kaleciyi bırak, stopere bak" diye. Ersan gitti, Rhodolfo sakatlandı, dün yenilen 2 golde defansın hataları gene sahnelendi. Güneş'in sağda Beck'e değil de Serdar'a görev vermesi, defanstaki kaygının neticesi olabilir mi?


İlk yarıda Beşiktaş oyunu orta alanda domine etti ama gol bölgelerinde etkisizdi. Bu bunalma anlarında Sosa'nın defans arkasına attığı topu Gomez ustalığı ile kaleciyi geçip ağlara gönderdi. Ama Bursa ligin dirençli takımlarından biriydi ve ilk yarıda Beşiktaş'la kafa kafaya mücadele etti. Nerede? Hep orta alanda. Bursa da, Beşiktaş gibi defans göbeğindeki bir hatayı değerlendirdi ve ilk yarıdaki eşitliği sağladı.


MAÇIN ADAMI


Eski stattan esintiler veren ve takımı hücuma iten Q17.


KRiZ YÖNETİMİ!


İLK düdükten 2 saat önceye gidersek ve ilk 45 sonunda bitirirsek bu bölümü 'siyah', 2. yarıda Beşiktaş'ın futbolu ve kazanma arzusuna 'beyaz' diyebiliriz. Bursa, Traore, Faty, Batalla gibi kuvvetli ve kreatif oyuncuları, hücumda Emre ve Deniz gibi isimleriyle Beşiktaş'a korkulu anlar yaşattı.
Ama 1066 gün sonra Türkiye'nin değil, Beşiktaş'ın stadına çıkan siyah beyazlılar, 42 bin seyircinin desteğiyle 2. yarı çok daha dominanttı. Alexis ve Gomez'in golleriyle farkı artıran Beşiktaş, Stoch'un golünü ağlarda görmese, gecenin kreatif yıldızı Q17'nin eski uslanmamış halinden görüntüler sergilenmese, farkı daha da açabilirdi. Sonuç olarak Beşiktaş, avantajı ele aldı. Avantaj Beşiktaş'ta, Başkan Fikret Orman ve yönetimi, Şenol Güneş ve ekibi bu stresi, psikolojik savaşı kontrol edebilirlerse Beşiktaş bu sezon ligin şampiyonu olur.


Yazarın Tüm Yazıları