Futbolu yönetmek

MAÇA ve futbola daha sonra değineceğim.

Haberin Devamı

Önce acı olan bazı gerçekleri yazmam lazım. Türkiye Futbol Federasyonu’nda futboldan anlayan yok. Ülkenin en büyük iki kulübünün, en büyük kupa için yapacakları maçı sadece 17 bin kişinin seyredebileceği Manisa’nın köhne stadına almak futboldan anlayan adamların işi olamaz. 40 kilometre ötede İzmir Atatürk Stadı’nda 80 bin kişiye seyir zevkini, Soma’ya gelir bereketini es geçip Manisa’da karaborsacıya yol açmak, güvenliği ciddi şekilde ıskalamak futboldan anlayan bir federasyon yönetiminin işi olamaz. Cezalı oldukları için stada giremeyen iki başkan, iptidai bir stat, sprey boya ile renklendirilen zemin, localarda akşam namazını eda eden müminin 30 metre ötesinde ana avrat küfreden taraftarlar... Ve de daha trajikomiği Avrupa statlarda suyu bardakla satarken, pet şişeyi içeri sokmazken, Manisa’da Türkiye Futbol Federasyonu üyesi hemşerilerine iyilik olsun diye protokol tribününden bol bol su şişesi attı, onlar da içti veya içmedi suyu, sahaya futbolcuların kafasına fırlattı. Bu görüntüler, bu en büyük kupaya yakışmadı.

GELELİM OYUNA

FENERBAHÇE’nin üstün olduğu, 120 dakikada galibiyete daha yakın olduğu maçtı.
Galatasaray dünkü maç itibarıyla seyircisine hakim olmalı. Fenerbahçe seyircisi daha sakindi.
Fenerbahçe Sow ve Emenike’nin deparları ve kanat ortalarıyla golü her an bulacak gibi oynarken, Galatasaray kenar hücumlarda zayıf, göbekte Burak’la etkisizdi.
Galatasaray’da Sneijder hala tatildeyken, Fenerbahçe’de Topal’ın önündeki Emre ve Meireles sezona başlamış gibiydi.
G.Saray yabancı sınırlamasına takılıp kenarda etkili Bruma’yı oynatamazken ve Prandelli uzun süre Yasin’in olumsuz futboluna dayanırken Fenerbahçe, Diego’nun takıma girmesiyle Meireles ve ya Emre’ye yol gösterecek gibi.
Galatasaray defansı güçlü Emenike ve Sow’un baskısıyla hataya zorlanırken Fenerbahçe defansının göbeğinde Bekir ve Alves’e herhangi bir korku vermedi Burak.
Sonuçta Fenerbahçe Galatasaray’ı, Galatasaray da Fenerbahçe’yi yener. Ama dün 6222 numaralı yasa ortadayken maçın içinde ve sonunda yaşanan tablo da çok çok üzücü. Avrupa’nın 6. ekonomisinin iki güzide takımının göğsüne reklam verecek sponsor bulamaması futbolumuzun hangi noktada olduğunun açık bir göstergesidir. Dün gecenin hak eden tarafı Fenerbahçe, kupanın sahibi oldu.

Yazarın Tüm Yazıları