Bu tecrübe yarıştan kopmaz

Başakşehir'in, özellikle Anadolu ekiplerine puan kaybına tahammülü yok.

Haberin Devamı

Kadro zenginliği oluşturan Başakşehir, Avcı ve biraz yaşlı ama tecrübeli oyuncu grubuyla şampiyonluğa yürüyor...

2 Aralık Pazar günü Başakşehir’in evinde Sivas’a yenildiği maç sonrası Hürriyet’in manşeti, “Başakşehir ağır yaralı” idi. Benim yazımın başlığı da, “Hedefe inanmalı” şeklindeydi. Ve yazdığım ilk cümle, “Başakşehir’in şampiyonluk yarışındaki kaderini Anadolu takımlarıyla yapacağı maçlar belirler” biçimindeydi. Hâlâ aynı görüşteyim. Dün kazanmış olsa da bu değişmez. Ligin en çok pas yapan, en oturmuş ve anlaşmış kadrosunun Clichy ve Epureanu’nun yokluğunda gücünden bir şey kaybetmeyeceği açıktı. Yüksek beklentilerin getirdiği baskıyı kırmış Başakşehir futbolcuları, kendi futbollarını rakibe kabul ettirdi. Başakşehir, sol bekte ilk defa forma giyen Kudryashov önünde İrfan Can ve Arda ile oynarken değil de, Arda’nın Visca ile yer değiştirdiği zamanda gol buldu. Visca’nın pasında İrfan Can nefis bir dokunuşla topu Kudryashov’un önüne bırakırken, Rus futbolcu da ağları bulurken, gözler yine İrfan Can’daydı. Çok gol pozisyonlu maç değildi. Başakşehir gerçekçi ve sonuca odaklı oynamayı artık şiar edinmiş bir ekip.

Haberin Devamı

KORKMAZ’A ŞANS YOK 

HEDEFE 12 maç kalmışken, özellikle Anadolu takımları önünde puan kaybına tahammülü yok Başakşehir’in... Evindeki Sivas ve Erzurum maçlarında 5 puan kaybetmese, şu an G.Saray’ın 11 puan önündeydi. İkinci yarının ilk 20 dakikası hariç, oyunu baştan sona domine etti Başakşehir... Antalya, nasıl hücum edileceğinin formülünü bilen bir takım görüntüsü vermedi. İlk yarı bireysel ataklarla Amilton ve Doğukan’ın hanelerine takımın da katılması şarttı. Ama Bülent Korkmaz’ın takımı, savunmada kalabalık ve kontrollü bir oyunu, hücumda da az adamla golü bulmayı denedi. İkinci yarı Doukara gibi bir golcüyü alarak beraberlik arayan Antalya önünde, rakibinden 2 kat fazla pas yaparak ve topu ayağında tutarak, Bülent Korkmaz’ın oyuna müdahalesine şans vermedi konuk takım...

FARK 3-4 OLABİLİRDİ

İKİNCİ yarı sonlarında defans risklerini alan Antalya önünde, Arda, Visca ve Mossoro ile ikinci, üçüncü gole çok yaklaştı Başakşehir... Maç 3-4 farkla bitebilirdi. Yedekteki Adebayor, Elia, Napoleoni, Demba Ba ve Gökhan gibi her takımın sahip olmak isteyeceği isimlerle kadro zenginliği oluşturan Başakşehir, Avcı ve biraz yaşlı ama tecrübeli oyuncu grubuyla şampiyonluğa gidemeyecekse, eksik motivasyonla çıkacakları Anadolu takımları önünde kaybedecekleri puanlarla gidemez.

Haberin Devamı

ÖZLENEN ARDA'YA...

MESSI, “Benim için iyi insan olmak, iyi futbolcu olmaktan iyidir” der... Sıcak, yardımsever, düzgün insan imajı, magazinsel eylemleri, siyasi söylemleri ve mafyatik dövüşçü hamleleriyle yara alan Arda’nın maçın 19. dakikasında hakemin verdiği yanlış kararı düzeltmesi, bize 10 yıl öncesinin Arda’sını hatırlattı. Arda’ya iyi futbolcudan ziyade, iyi insan olmak daha çok yakışıyor. · Başakşehir şampiyon olursa Katarlılar satın alacak, sponsoru kimler, “İstanbul halkının vergileriyle bu kadro oluşturuldu” deniliyor. Burası Türkiye, bilinmez. Ama ezilen, fakir insanların lokomotifi Che Guevara, “Futbol, devrimin silahıdır” ve ünlü Liberyalı futbolcu George Weah, “Futbol ezilen halkların mutluluğudur” derken, kesinlikle zenginleri kastetmemişti.

Yazarın Tüm Yazıları