4x4 Cengiz Ünder / İsmail Yüksek'in pozisyonu penaltıydı

F.Bahçe’nin, Fred’in olmadığı maçlarda bireysel yetenek ile sonuca gittiğini dün bir kez daha gördük.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, oyuna klasik baskı ile başlayarak henüz 6. dakikada Cengiz Ünder’in şık golüyle bu sezon ilk 10 dakikalardaki 9. golünü buldu. Sarı lacivertliler Fred varken takım oyunu, o yokken bireysel yetenek ile sonuca gidiyor. İlk yarı skoru her ne kadar 4-1 Fenerbahçe lehine olsa da, orta sahada İsmail-Crespo uyumsuzluğu göze çarptı. Bununla birlikte ilk yarıda Ferdi’nin düşük performansı, İstanbulspor’un pozisyon üretmesine imkan sağladı.

iYi NiYETLi AMA ZAYIF TAKIM

İstanbulspor iyi niyetle oynamaya çalışan bir takım, ama bir gerçek var ki gücü bu kadar. 20 takımlı Süper Lig’in birincisi ile sonuncusu arasındaki güç farkının bu kadar fazla oluşu ligimizin değeri ve kalitesi adına düşündürücü. İlk yarıda Fenerbahçe 15 şut atarken, ortalama 3 dakikada 1 ceza sahasında topla buluşmuş. Bu bölümde Cengiz’in istatistiği daha da ilginçti: Şutları ile 2, pres ile 1 kez fileleri havalandıran Cengiz, 4. golden önceki estetik pası ve yenilen golde ayağının kayması nedeniyle yaptı hata!..

Haberin Devamı

iSTATiSTiKLERE DAMGA VURDU

İlk yarıda takımlardan ziyade Cengiz Ünder istatistiği etkendi. Cengiz ikinci yarıya da hızlı başladı ve henüz ilk dakika içinde şık bir vuruşla kendisinin 4., takımının 5. golünü attı. Sonrasında rölantide oynayan bir Fenerbahçe izledik. İstanbulspor’un oyunu çirkinleştirmeden mücadele etmesi ve yere yatıp vakit geçirmeye çalışmaması, topun 54 dakika 31 saniye (lig ortalaması 54.07) oyunda kalmasında büyük etken oldu. 90 dakika sonunda Fenerbahçe 25 şut atıp 35 kez rakip ceza sahasında topla buluşurken, İstanbulspor da 16 şut çekip 21 kez rakip ceza alanında topla buluştu ve böylelikle ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıktı. Bu bakımdan iki takımı da tebrik ediyorum.

BAYARSLAN MAÇA iYi BAŞLADI AMA SKORUN REHAVETiNE KAPILDI

· Hakem Volkan Bayarslan maça iyi başladı ancak skorun rehavetine kapılınca motivasyonu düştü. Muammer’e gösterdiği sarı kart çok gereksizdi. E. Kaan’a, Livakovic’e yaptığı kontrolsüz hareket için, Racine’ye de maçın sonunda yaptığı faul nedeniyle sarı kart göstermeliydi. Tartışmalı pozisyonlar:

Haberin Devamı

· 62’de yardımcının bayrak kaldırdığı pozisyonda avantaj oynatıp akabinde Szymanski’ye yapılan penaltıyı vermesi çok iyiydi.

· 79’da Mert’in itmesi ile İstanbul adına verdiği faulde hareket ceza sahası dışındaydı.

· 90+3’te İsmail’in düşürülüşü penaltı idi. Hakem Bayarslan ayrıca uzatmayı 5 dakika gösterip 6 dakika oynattı ve bunun 3 dakikası da oynanmadı.

Yazarın Tüm Yazıları