Turun adı Aboubakar

Kamerunlu, sakatlık sorunu yaşamazsa siyah beyazlıları tek başına şampiyonluk adayı yapabilir.

Haberin Devamı

Neftçi Bakü mücadelesi, aslında Beşiktaş taraftarının sezon başından beri taşıdığı endişeyi doğrular nitelikteydi. Şenol Güneş ideal 11’inden biraz sapınca, sahadaki oyunun ciddi şekilde etkilendiğini gördük. Son hafta içerisinde Alex Oxlade-Chamberlain ve Milot Rashica transferleri açıklanmamış olsa, çok daha zor bir tribün atmosferi olabilirdi.

Yeni transferler demişken, takıma bu sezon katılan isimlerin ilk 45 dakikadaki saha içi performansı beklenin çok altındaydı. Rebic’in fiziksel eksileri öne çıkarken, Onana’nın uyum sağlamak için zamana ihtiyacı olduğu çok netti. Şenol Güneş de böyle düşünmüş olacak ki ikinci yarıya Aboubakar ve Hadziahmetovic ile başladı.

SEMİH KILIÇSOY VE DEMİR EGE'YE ÜZÜLDÜM

Üzüldüğüm nokta, takımın iki genç ismi Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz. İkisinin de yetenekleri, doğru düzende kendini hissettirebilecek nitelikte ancak kadroda çok fazla değişiklik olunca, onların da farkını hissedemedik.

Haberin Devamı

Değişikliklerin ardından, sahadaki kalite kendini göstermeye başladı. Beşiktaşlı taraftarın özümsemesi gereken bir gerçek var. Fenerbahçe Dzeko heyecanını yaşarken, Galatasaray İcardi'yi yeni bir transfer gibi lanse ederken, Beşiktaş’ın geçen sezondan kadrosunda tutmayı başardığı bir Aboubakar vardı. Kamerunlu, belli ki hem oyundan hem rolünden memnun. Sakatlık sorunu yaşamazsa, siyah beyazlıları tek başına şampiyonluk adayı yapabilir. Topu alışı, anında dönüşü ve ayak içiyle gerilmeden ters köşeye topu bırakışı, tamamıyla elit santrfor dokunuşlarıydı. Turu da o golle, 57. dakikada aldı götürdü Aboubakar.

MULEKA ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI

Muleka Beşiktaş’ı öne geçiren golü attığı an, ‘şapkadan tavşan çıkardı’ yazmayı düşündüm. Ben düşünürken maçın spikeri Onur Şahin’in ağzından aynı cümleler döküldü. Muleka’nın rolü, en önde olması ve yardımcı forvet olması arasında çok değişiyor. Larin rolü, onu santrfordan daha değerli kılıyor gibi.

Şimdi sıra, transfer dönemi bitmeden Beşiktaş’ın kendisini gruplara atmasında. Siyah beyazlılar 1-1.5 aylık bir zaman kazanabilirse, performans olarak çok daha iyi yerlere gelebilir.

Haberin Devamı

Belki sezona biraz düşük beklentiyle girildi ancak Şenol Güneş’in hedefi, yeni transferlerle her kulvarda sonuna kadar yarışmacı kalmak olmalı.

Yazarın Tüm Yazıları