İlk yarı ciddiye almadılar

TRABZONSPOR’un ligin ikinci yarısına müthiş başlayacağını umuyordum.

Haberin Devamı

Çünkü, Ersun hoca devre arasında takımını herkesten sakladı. Antalya’yı tercih etmedi ve Trabzon’da çalışmayı uygun buldu. Hatta işini gücünü bıraktı ve İsveç’e giderek transfer işleriyle uğraştı. İşte eseri de ortada. Sivasspor maçının ilk yarısında oyuncuların yarısından çoğunun yürüyecek halleri bile yok. Oyunu kontrol eden Sivasspor, pas yapan yine Sivasspor ve mücadele eden yine Sivasspor. 20. dakikaya kadar böyle. 20. dakikada ise hakem Cüneyt Çakır devreye giriyor.
Penaltı kararı veriyor ama neden veriyor kimse anlamıyor. Penaltı golü Trabzonspor’u biraz hareketlendiriyor ve denge sağlanıyor. Hatta Trabzonspor üstünlüğü bile ele alıyor. Tam devre böyle bitecek derken Bosingwa sahneye çıkıyor. Sahneye çıkıyor diyorum çünkü 45. dakikaya kadar Bosingwa ortalarda yok. Bir çıkıyor tam çıkıyor. Öyle bir top kaptırıyor ki resmen takımın kaderi ile oynuyor. Batuhan’ın inanılmaz akıllı gol pasını Mehdi değerlendiriyor. Maçın ilk yarısında ki görüntü Trabzonspor açısından hiç de iyi değil. Kendi sahasında rakibine ne baskı kurabiliyor ne de diş geçirebiliyor.

Haberin Devamı


Büyüklüğünü hatırladı


İkinci yarıda ise Trabzon büyük takım ve büyük hedefleri olduğunu biraz olsun hatırlıyor. Devrenin hemen başında Mehmet isabetli şutlarıyla Sivas kalesini dövmeye başlıyor. Hatta baskı kuruyor ve pres de yapıyor. Doğal olarak da Trabzon bunun karşılığını da alıyor. Mehmet Ekici yine direğe nişanlıyor ama bu kez top filelere de gidiyor. İlk yarıda ki Trabzonspor ile ikinci yarıda ki Trabzonspor arasında çok büyük fark var. Bir takım 45 dakika da bir değişemez. Ben bunda ciddiyetsizlik ararım. Kimse kusura bakmasın, Trabzonspor ilk yarıda işini hiç ciddiye almadı.

Yazarın Tüm Yazıları