Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci AkçaoğluYazarın Tüm Yazıları

Nefret emekli olunca ne olacak?

Andres Nocioni, Fenerbahçe taraftarının can düşmanı emekli oluyor.

Haberin Devamı

Real Madrid maçlarını Ülker Arena'da izlemiş her seyirci, Andres Nocioni'nin taraftar tarafından nasıl karşılandığını tecrübe etmiştir mutlaka.

Peki Nocioni ne yaptı da bu kadar tepki topladı?

Bu soruyu cevaplamak için 2015 Mayıs ayına gitmemiz gerek aslında zira öncesinde Baskonia formasıyla sayısız kere Ataşehir'i ziyaret etmiş olmasına rağmen taraftarın dikkatini bu denli çekememişti Nocioni.

Fenerbahçe tarihindeki ilk Final Four'una kalıyor. Tarih tam olarak 15 Mayıs 2015, yer muhteşem Madrid, metrosu, meydanı, sokakları Fenerbahçe taraftarının tezahüratları ile inliyor adeta. Herkes öylesine motive ki, maç öncesi anons sırasında kim ev sahibi anlaşılmıyor bile.

Diğer tarafta Euroleague'in en başarılı kulübü, Real Madrid var ama durun bir dakika Andres Nocioni için durum çok farklı aslında. Sıradan bir yarı finale çıkmıyor 36 yaşındaki başarılı forvet. 36 yaşında ilk Final Four'u için parkeye adım atmak üzere. Bir de üstüne üstlük çocukluk hayali Avrupa'da oynamak olan Arjantinli bir oyuncudan bahsediyoruz, Avrupa ligi, NBA değil. 

Haberin Devamı

Nefret emekli olunca ne olacak

Parkeye ayak bastığında hazırdan öte Nocioni bu fırsat için "Bu benim son şansım" diyordu kendi kendine.

Bu konsantrasyon ile bench'ten tüm enerjisini ve tecrübesini beraberinde getirdi. Fenerbahçeli oyuncu ve taraftarın aksine çok sakindi. Özellikle de seyircinin gözbebeği normal sezonun MVP'si Bjelica'yı sahadan sildiğinde çok soğunkkanlıydı. Sahadaki duruşu çok güçlüydü, sanki galibiyet ile Fenerbahçe'nin arasındaki tek şey Nocioni'nin özgüveniydi.

O kadar kuvvetliydi performansı birden bire taraftarın en büyük düşmanı olup çıkmıştı. Fenerbahçe ilk Final Four'unda elenirken Nocioni şampiyonluk maçına çıkacak ve Fenerbahçe taraftarının önünde kupayı kaldırırken bir de MVP seçilecekti. Son 10 yılın en farklı kazanılan finalinde Andres Nocioni 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 blok ile galibiyetin ve Fenerbahçe taraftarının nefretinin mimarı olacaktı. Andres Nocioni 38 yaşında sezon sonunda emekli olacağını açıkladı 2 gün önce, bugün akıllardaki en önemli soru, Fenerbahçe taraftarı Nocioni'nin yerine kimi koyacak?

Haberin Devamı

Ben De Colo'yu öneriyorum ya siz?

Yazarın Tüm Yazıları