Trabzonspor 2-3 Fenerbahçe (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 2-3 Fenerbahçe (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 22:33

Trendyol Süper Lig 30. hafta maçında Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü. Fenerbahçe maçta 2-0 öne geçti, Trabzonspor 2-2'yi buldu. Sarı-lacivertliler 87'de golü attı ve galibiyete uzandı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig 30. hafta maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Papara Park'ta oynanan maçı Fenerbahçe 3-2 kazandı.

Fenerbahçe'nin gollerini 13 ve 45+4'te Fred, 87'de Batshuayi atarken Trabzonspor'un sayılarını 63. dakikada Bardhi ve 78. dakikada penaltıdan Trezeguet kaydetti.

Ligde üst üste 5. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 79'a yükseltti ve Galatasaray'ı 2 puan geriden takip etmeye devam etti. Trabzonspor ise 49 puanla 3. sırada kaldı.

MAÇ BİTİMİ ORTALIK KARIŞTI
MAÇ BİTİMİ ORTALIK KARIŞTI

Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona eren maçın ardından ortalık karıştı. Trabzonsporlu taraftarlar sahaya girdi.

FENERBAHÇE YENİDEN ÖNDE!

Fenerbahçe, 87. dakikada Batshuayi'nin attığı golle yeniden öne geçti!

SKORA DENGE GELDİ!

Trabzonspor, 78. dakikada Trezeguet'nin penaltıdan attığı golle skora eşitliği getirdi. Sağdan kullanılan serbest vuruşta Djiku'nun Denswil'e yaptığı harekete penaltı kararı çıkmıştı.

BARDHI FRİKİKTEN ATTI!

Trabzonspor, 63. dakikada Enis Bardhi'nin frikikten attığı golle farkı 1'e indirdi.

YABANCI MADDELER...
YABANCI MADDELER...

Karşılaşma, tribünlerden atılan yabancı maddeler sebebiyle zaman zaman duraksıyor. Hakem Halil Umut Meler, 55. dakikada yardımcılarını orta yuvarlağa çağırıp bir süre bekledi. Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır da taraftarları uyardı. Bir süre sonra maç devam etti.

İKİ TAKIMDA DA DEĞİŞİKLİKLER
İKİ TAKIMDA DA DEĞİŞİKLİKLER

Maçın ikinci yarısına iki takım da değişikliklerle başladı. Trabzonspor'da Fernandez'in yerine Bardhi oyuna girerken Fenerbahçe'de Serdar Aziz'in yerine Oosterwolde oyuna dahil oldu.

YİNE FRED ATTI!
YİNE FRED ATTI

Fenerbahçe, 45+4'te skoru 2-0'a getirdi. Tadic'in soldan pasında topu kontrol ederek ceza alanına giren Fred, karşı karşıya pozisyonda köşeyi görüp kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Sarı-lacivertli takım ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

KARTAL'A YABANCI MADDE İSABET ETTİ
KARTALA YABANCI MADDE İSABET ETTİ

Fenerbahçe'nin golü sonrası kulübeye doğru atılan yabancı maddelerden biri, İsmail Kartal'a isabet etti. Deneyimli teknik adama buz tedavisi uygulandı.

FRED'DEN HARİKA GOL!
FREDDEN HARİKA GOL

Fenerbahçe, 13. dakikada Fred'in ceza alanı dışından sağ ayağıyla müthiş şutunda golü buldu ve Trabzon deplasmanında öne geçti.

DEV MAÇ BAŞLADI
DEV MAÇ BAŞLADI

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı başladı.

"FENERBAHÇE'NİN DEPLASMAN KARNESİ İYİ"
FENERBAHÇENİN DEPLASMAN KARNESİ İYİ

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçı öncesi şunları söyledi: Yanlış bilmiyorsam Fenerbahçe son 14 deplasmanda 13 galibiyet almış. Deplasman karnesi iyi bir takım. Kaliteli bir kadro. Şampiyonluk baskısı arttıkça biraz daha bireysel performanslarla maç çözer hale gelinir, bunları biz de yaşadık. Bizim de üçüncülük-dördüncülük hedefimiz var. Fenerbahçe ve Trabzonspor, ülkenin en önemli iki takımı. Güzel bir futbol akşamı olsun.

ORSIC İLK KEZ KADRODA
ORSIC İLK KEZ KADRODA

Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna kattığı ancak yaz kampında ağır bir sakatlık yaşayan Mislav Orsic, Bordo-mavili kulüp kariyerinde ilk kez bir maçın kadrosunda yer alıyor.

"Uzun bir süreçti, zor bir sakatlık atlattım. Geri döndüğüm için çok mutluyum. Tekrar takımda olmak çok güzel. Trabzon'da herkes Fenerbahçe maçının önemini biliyor. Biz de taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bunu bilerek çok iyi çalıştık. Maça hazırız."

İLK 11'LER BELLİ OLDU
İLK 11LER BELLİ OLDU

Trabzonspor: Uğurcan, Fernandez, Denswil, Eren, Meunier, Berat, Mendy, Pepe, Trezeguet, Visca, Enis

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Serdar, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

"BAŞKALARININ NE YAPTIĞIYLA İLGİLENMİYORUZ"
BAŞKALARININ NE YAPTIĞIYLA İLGİLENMİYORUZ

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor maçı öncesi şunları söyledi: Son oynadığımız Avrupa maçından sonra elimizde çok sayıda sakat oyuncu var. Sakatlıklara ve rakibin durumuna göre ideal bir 11 belirledik. Trabzonspor iyi bir takım. 9 maçı kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz. Başkalarının ne yaptığı ya da nasıl kaybedeceği değil... Kendi işimize bakıyoruz. Trabzonspor iyi bir takım ama biz de iyi bir takımız. İyi futbolla kazanmak istiyoruz. Maça iyi çalıştık. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alırız.

TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA

Trabzonspor Fenerbahçe maçı 17 Mart Pazar günü saat 20:30'da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

HALİL UMUT MELER DÜDÜK ÇALACAK
HALİL UMUT MELER DÜDÜK ÇALACAK

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak. Müsabakanın VAR koltuğunda ise Onur Özütoprak oturacak. Özütoprak’a AVAR'da Serkan Tokat, Deniz Caner Özaral ve Emre Malok eşlik edecek.

İSMAİL KARTAL İLE ABDULLAH AVCI 11. KEZ RAKİP
İSMAİL KARTAL İLE ABDULLAH AVCI 11. KEZ RAKİP

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı bugüne kadar 10 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda İsmail Kartal; Mardinspor, Malatyaspor, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor’u çalıştırıyordu. Avcı ise eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor ile rakip oldu. Oynanan 10 karşılaşmanın 5’ini Abdullah Avcı’nın ekipleri, 1’ini İsmail Kartal’ın takımı kazanırken, 4 mücadele berabere tamamlandı.

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI
LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI

Süper Lig’de 29 hafta itibarıyla 76 puan toplayan Fenerbahçe, bu süreçte 27 maçta gol atmayı başardı. Takımın hücum yönü istatistiklere de yansırken, sarı-lacivertliler rakip filelere 76 gol gönderdi. Kanarya, ligde en golcü takım konumunda yer alıyor.

EN GOLLÜ MAÇLAR
EN GOLLÜ MAÇLAR

İki takım arasındaki en gollü karşılaşma, 6 Ekim 1990'da İstanbul’da oynandı. Toplam 8 golün atıldığı lig mücadelesinde Trabzonspor, Fenerbahçe’ye 5-3’lük üstünlük kurdu. Sarı-lacivertliler, 19 Kasım 2000’de Kadıköy’de oynanan lig maçında sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrılırken, en farklı galibiyetlerinden birine imza attı. Fenerbahçe 24 Nisan 2016’da Trabzon’da oynanan ve yarıda kalan maçı da 4-0 kazandı.

YENİ STADYUMDA 8. KEZ
YENİ STADYUMDA 8. KEZ

Karadeniz ekibi 2016-2017 sezonundan beri maçlarını oynadığı Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde Fenerbahçe’ye karşı üstünlüğü var. Sarı-lacivertliler, bordo-mavililere konuk olduğu Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yakaladığı yenilmezlik serisini bu stada taşıyamadı. Fenerbahçe, rakibine karşı 6’sı Süper Lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere burada 7 kez sahaya çıktı. Bu süreçte Trabzon ekibi ligde 4 galibiyet alırken, Fenerbahçe tek galibiyetini 2020-2021 sezonunda elde etti. 1 müsabaka da berabere sonuçlandı.

9 FUTBOLCU KART SINIRINDA
9 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Fenerbahçe’de, Trabzonspor karşılaşması öncesi 9 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Edin Dzeko, Ferdi Kadıoğlu ve Bright Osayi-Samuel sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular müsabakada sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Adana Demirspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

SARI-LACİVERTLİLER DEPLASMANDA KAYBETMEDİ
SARI-LACİVERTLİLER DEPLASMANDA KAYBETMEDİ

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda 14 maça çıktı. Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Hatayspor’u mağlup eden sarı-lacivertliler, Adana Demirspor ile berabere kalarak 40 puan topladı. Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda rakip fileleri 32 kez havalandırdı. Kanarya, dış sahada oynadığı 10 lig maçında ise kalesini gole kapattı.

FENERBAHÇE 3 YIL SONRA TRABZON'DA KAZANDI

2016-2017 sezonundan itibaren Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde maçlarını oynayan Karadeniz ekibine karşı burada tek galibiyetini 2020-2021 sezonunda elde eden Fenerbahçe, 3 yıl sonra rakibini mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla puanını 79’a yükselten sarı-lacivertliler zirve yarışını sürdürdü. Bordo-mavililer ise 49 puanda kaldı.

Haberin Devamı

YENİLMEZLİK SERİSİ 19 MAÇA ÇIKTI

Ligin 11. haftasında Trabzonspor’a 3-2 yenilen Kanarya, daha sonrada ligde oynadığı 19 maçı kaybetmedi. Sarı-lacivertliler; Fatih Karagümrük, Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor ve Trabzonspor’u mağlup ederken, Adana Demirspor, Galatasaray, Samsunspor ve Alanyaspor ile de berabere kaldı.

Fenerbahçe, ligin 31. haftasında Adana Demirspor’u konuk edecek.

TRABZONSPOR 2-3 FENERBAHÇE

GOL: 13' Fred, 45+4' Fred, 63' Bardhi, 78' Trezeguet (P), 87' Batshuayi

İlk yarı sonucu: 0-2

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Fernandez, Denswil, Eren, Meunier, Berat, Mendy, Pepe, Trezeguet, Visca, Enis

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Serdar, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)

13. dakikada Tadic'in pasında topla buluşan Fred'in ceza sahası dışından sert vuruşunda top kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağlarla buluştu. 0-1
20. dakikada Szymanski'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Uğurcan Çakır'dan dönen topa Tadic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
37. dakikada Trezeguet'in pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Pepe, meşin yuvarlağı Enis Destan'a çıkardı. Ondan önce müdahale eden Ferdi Kadıoğlu mutlak golü önledi.
45+4. dakikada Tadic'in ceza sahası yayı üzerine gönderdiği topla buluşan Fred, kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelere yolladı. 0-2

Haberin Devamı

Maçtan Dakikalar (İkinci yarı)

63. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan Enis Bardhi'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Livakovic'in müdahale edemediği meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2
74. dakikada Trabzonspor yarı sahasından atılan uzun topla buluşan Pepe'nin kaleci Livakovic ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Livakovic gole izin vermedi.
75. dakikada Djiku'nun ceza sahası içinde Denswill'e yaptığı müdahale sonrası hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.
78. dakikada penaltı atışını kullanan Trezeguet, meşin yuvarlağı kaleci Livakovic'in sağından filelere yolladı. 2-2
87. dakikada Tadic'in sol taraftan ortasında Berat Özdemir'in kafasıyla havalanan meşin yuvarlak sağ çaprazda Batshuayi'nin önüne düştü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Batshuayi'nin vuruşunda meşin yuvarlak Uğurcan Çakır'ın ayaklarına çarparak filelerle gitti. 2-3
90+6. dakikada Batshuayi'nin ceza sahası dışından sert şutu kaleci Uğurcan Çakır'dan döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

 

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!