Trabzonspor - Fenerbahçe maçı bitiminde istenmeyen olaylar yaşandı! Bordo mavili taraftarlar sahaya girdi...

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı bitiminde istenmeyen olaylar yaşandı Bordo mavili taraftarlar sahaya girdi...
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 22:45

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yendiği maçta istenmeyen olaylar yaşandı. Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Edin Dzeko, Livakovic ve Dusan Tadic'in etkilendiği yabancı cisim yağmurundan etkilenen isimlerden biri de yan hakem Kerem Ersoy oldu. Müsabakanın ikinci yarısı taraftar olayları nedeniyle uzun süre dururken birçok kez anons yapıldı. Maç sonunda bordo mavili taraftarlar sahaya girerken ortaya istenmeyen görüntüler çıktı. Taraftarlarla futbolcular saha içinde yumruklaştı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın ardından saha karıştı.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2'lik skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından sarı-lacivertli futbolcular, sahanın ortasında toplandı ve galibiyeti kutladı. Bu sırada bordo-mavili taraftarlar sahaya girdi. Daha sonra Trabzonsporlu taraftarlarla, Fenerbahçeli futbolcular arasında gerginlik yaşanırken, güvenlik güçleri olayları engellemekte zorlandı. Fenerbahçeli futbolcular olayların ardından soyunma odasına doğru gitti.

BAKAN YERLİKAYA: 12 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI
BAKAN YERLİKAYA: 12 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig Futbol karşılaşması sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre 12 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Maç esnasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı madde atan C.K. isimli şahıs, müsabaka esnasında tespit edilmiş, yakalanarak gözaltına alınmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonrası sahaya ilk atlayan H.Ç. adlı şahsın kaldığı otel tespit edilmiş, otelde yapılan araştırmada şahsın otelden ayrıldığı anlaşılmış, Rize istikametine gittiği bilgisinin alınması üzerine yapılan çalışmalar sonucu şahıs Yomra ilçesinde yakalanarak hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara doğru koşan şahsın, stadyuma giriş yapmış olduğu passolig sahibinin C.Ç. olduğu tespit edilmiş, sahaya giren şahsın passolig sahibi olmadığı anlaşılmış, yapılan incelemelerde sahaya giren E.T. isimli şahıs Araklı ilçesinde yakalanmış ve gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonunda sahaya girerek Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'i darp eden şahsın O.B. olduğu tespit edilmiş, şahıs Kalkınma Mahallesi'nde yakalanmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Sosyal medyada paylaşım yaparak taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M. , O.O., E.T., ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonrası yapılan kamera çalışmaları sonucunda sahaya girdiği tespit edilen A.S., B.T.
isimli şahıslar yakalanarak, haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Şu ana kadar tespit edilen 12 şahıs ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Yaşanan olaylarla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir.

FENERBAHÇELİ MERT HAKAN TARAFTARA SESLENDİ
FENERBAHÇELİ MERT HAKAN TARAFTARA SESLENDİ

Fenerbahçe, saat 04.00 sularında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.

Taraftara seslenen Mert Hakan Yandaş, "Gecenin bu saatinde buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Fenerbahçe arması hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğüdür. Bu sezonun sonu ne olursa olsun bu takımdaki herkesle gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Sağ olun, var olun." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE İSTANBUL'A DÖNDÜ
FENERBAHÇE İSTANBULA DÖNDÜ

Fenerbahçe kafilesi, olaylı Trabzonspor maçı sonrası İstanbul'a iniş yaptı.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI HAVALİMANINA AKIN ETTİ
FENERBAHÇE TARAFTARLARI HAVALİMANINA AKIN ETTİ

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını karşılamak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'na akın etti.

BURAK KIZILHAN: SAKİN OLMAMIZ GEREKİYOR
BURAK KIZILHAN: SAKİN OLMAMIZ GEREKİYOR

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, “Taraftarımızın öfkesini, camiamızın sinirini anlıyorum ama bizlerin sakin olması gerekiyor. Şu an adli vakaya dönüşmüş bir olay. İlgili soruşturmaların açıldığı bilgisi bizlerle paylaşıldı. Fenerbahçe olarak hafta boyunca gereken açıklamaları, gereken zamanlarda yapacağız. Taraftarımıza da seslenmek istiyorum. Bütün takım sağ salim uçakta. Sağ salim İstanbul’a doğru yola çıkacağız” dedi.

F.BAHÇE STATTAN 3 SAAT SONRA AYRILDI
F.BAHÇE STATTAN 3 SAAT SONRA AYRILDI

Fenerbahçe kafilesi, olaylı Trabzonspor karşılaşmasının ardından yaklaşık 3 saat sonra Papara Park’tan ayrıldı. Oyuncuların stattan ayrılırken bir hayli yorgun ve mutsuz göründüğü ve Bright Osayi-Samuel ile Ferdi Kadıoğlu’nun yürümekte zorlandığı gözlendi.

FENERBAHÇE STATTAN AYRILDI
FENERBAHÇE STATTAN AYRILDI

Olaylar sonrası stadyum çevresi ve havalimanı yolundaki güvenliğin sağlanması için statta bekletilen Fenerbahçe kafilesi, stadyumdan ayrıldı ve havalimanına doğru yola çıktı.

TFF'DEN AÇIKLAMA GELDİ
TFFDEN AÇIKLAMA GELDİ

Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın.

FENERBAHÇE STATTA BEKLETİLİYOR
FENERBAHÇE STATTA BEKLETİLİYOR

Fenerbahçeli futbolcular, Trabzon'da statta bekletiliyor. Trabzon emniyeti havalimanına kadar giden bütün yolları kontrol altına alacak. Fenerbahçe kafilesi daha sonra stattan ayrılacak.

"EKMEK YEDİĞİN YERE İHANET BUDUR"
EKMEK YEDİĞİN YERE İHANET BUDUR

İrfan Can Eğribayat'ın paylaşımı: Fenerbahçe'de forma giymiş, şu an Trabzonspor'da yardımcı hocalık yapan Egemen Korkmaz... Ekmek yediğin yere ihanet etmek budur. Biz canımızı korumaya çalışırken gelip arkadan saldırmak insanlık değildir.

"NORMALDE MAÇIN İPTAL OLMASI LAZIMDI"
NORMALDE MAÇIN İPTAL OLMASI LAZIMDI

İsmail Kartal: Benim oyuncumun kafasına bir madde geldi. Normal şartlarda bu maçın iptal edilmesi gerekiyor. Eğer oyuncunun kafasına bir madde geliyorsa kurallara göre maçın iptal edilmesi gerekiyor. Hakem maçı iptal ettirmedi ve bu şekilde devam ettirdi. Biz Kadıköy'de ilk mağlubiyetimizi rakibimizden aldık. Maçı kazandılar, sevindiler ve gittiler. Hiçbir şey olmadı. Hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Sonuçta kazanmak da var kaybetmek de var. Bu ilk olmayacak, son da olmayacak. İki takım da büyük camialar, bu işlerin böyle devam etmemesi gerekiyor. Oyuncularım önemli bir maçı kazandıkları için sevindiler. Sevinçte tahrik var ise onun cezasını ben veririm, illa tribünlerin inmesi gerekmiyor. Bunları aşmamız lazım. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Hoşgörülü olmamız lazım. İki takım yine karşı karşıya gelecek. Birazcık sağduyulu olmamız gerekiyor. Zor şartlarda kazandığımız için oyuncularımı kutluyorum. Trabzonspor'a da başarılar diliyorum

"BEN DE İÇERİ KAÇMIŞTIM"
BEN DE İÇERİ KAÇMIŞTIM

Daha önce Fenerbahçe ve Trabzonspor'u çalıştıran Ersun Yanal, yayıncı kuruluşta olaylarla ilgili şunları söyledi: Trabzon'da daha önce ben içeri kaçtım. Kavganın içine girmem. İki camiada da çalıştım. Biri haklılığını kavgayla göstermeye çalışıyorsa, ben içeri girerim. Böyle delikanlılık mı olur? Oyuncularımı da içeri gönderdim, kimsenin burnu kanamadı. Bu ülkede her şeyin içine ettik.

 

BAKAN BAK: YAKIŞMIYOR
BAKAN BAK: YAKIŞMIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, olaylarla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz.

"BU GERGİNLİĞE SEBEBİYET VERMEYECEKSİN"
BU GERGİNLİĞE SEBEBİYET VERMEYECEKSİN

Futbol yorumcusu Tümer Metin, olaylarla ilgili şunları söyledi: O gerginliğe sebebiyet vermeyeceksin. O kutlamayı saha içerisinde yapmayacaksın. Doğru olduğunu savunmuyorum. Daha önce de oldu. Galip gelmişsin, git içeride sevin abi. Mert Hakan'ı uyarırken de söyledim. Erzurum'da sevinirsen böyle bir tepkiyle karşılaşmazsın. İki takım arasında tarihten gelen husumet. Maçın içindeki gerilim... Bunları hesap etmiyorsun. Fenerbahçe en keskin virajda ya, zorlu rakiple oynayacak ya... Kolay değil. O yüzden maçın gerginliği bu kadar konuşuluyor.

"BUNLAR SİZİN ESERİNİZ"
BUNLAR SİZİN ESERİNİZ

Fenerbahçe kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, olaylı maçın ardından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Bu takım şerefiyle onuruyla dimdik ayakta! Fenerbahçe armasını kimseye ezdirmedik çok şükür... Ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğü... Bütün hafta bizi ortaya atanlar bunlar sizin eseriniz.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. "Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

 

"OĞLUMUN KAFASI ŞİŞMİŞ!"
OĞLUMUN KAFASI ŞİŞMİŞ

İsmail Kartal: Benim kafamda şişme var. Ben alışığım. Sokakta yetişmiş biriyim. Ben Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Hayatım boyunca böyle biri olmadım. Omzumda kafamda şişlikler var ama ben yere yatmadım, öyle biri değilim. İçeride antrenörlerimin ağzı patladı, dudağı patladı, bazı antrenörlerde şişlikler var. Oğlumun kafası şişmiş. Çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak bu işler!

"NEDEN BİZE KARŞI BÖYLE BİR ALGI VAR"

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından olaylarla ilgili şunları söyledi: Kadıköy'deki maçtan sonra Trabzonsporlu futbolcular, birbirlerini havaya atıyorlardı. Hiçbir karşılık görmeden rahat rahat stadyumdan ayrıldı. Biz burada kazanınca neden bu olaylar oluyor? İki kulüp arasında hiçbir şey yokken neden bu kadar sürtüşme var anlamış değilim. Biz namağluptuk, Kadıköy'de Trabzonspor'a yenildik, Trabzonspor'u ve Avcı'yı tebrik ettik. Onlar bizim stadyumumuzda sevindiler. Bizim sevinme hakkımız yok mu? Birkaç hafta önce de burada maç oynandı. Mağlup olmalarına rağmen tribünden hiç tepki olmadı... Biz ne yaptık? Fenerbahçe'ye karşı neden böyle bir algı, böyle bir hırs var... Bize saldırı var. Biz bugün saldırıya uğradık. Tribün saldırısına uğradık... Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım...

"KONUŞARAK DÜZELMEYECEK"
KONUŞARAK DÜZELMEYECEK

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından olaylarla ilgili şunları söyledi: 2-0'dan 2-2 olacak durumu konuşacakken hem devre arası hem maç sonu durumu konuşacağız. Bunu konuşmak istemiyorum. Konuşarak düzelmeyecek. Sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Devre arasında İsmail Kartal'a da dedim. Oyun içinde bir şey olmasın, daha önce benzer şeyler yaşandı. Maçın sonunda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bu durumdan ne çıkacak merak ediyorum. MHK'si, PFDK'sinden toplam ne çıkacak bilmiyorum. Saha içinde kalacağım. Oyuna dönüş iyi. Lig üçüncüsüyüz, kupada yarı finaldeyiz. Oyuncularımız vazgeçmedi, geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik.

"ÇOK GERGİN BİR ORTAM"
ÇOK GERGİN BİR ORTAM

Hürriyet yazarı Güntekin Onay, yayıncı kuruluştaki programda olaylarla ilgili şunları söyledi: Çok gergin bir futbol iklimi yaşıyoruz. Her gün açıklamalar. Her gün sosyal medya paylaşımları. Herkes gerildi, en sonunda bunlar yaşandı. Trabzon'da yaşananlar gerçekten üzücü. Umarız bu olaylarda zarar görenler yoktur.

"LIVAKOVIC SANA NE YAPTI?"
LIVAKOVIC SANA NE YAPTI

Yayıncı kuruluşta yorumculuk yapan Trabzonspor eski kalecisi Tolga Zengin, maçın ardından canlı yayında çıkan olaylarla ilgili şunları söyledi: Futbolcular sana ne yaptı? Livakovic sana ne yaptı? Trabzonlu ve Trabzonsporlu tribünden gelen biri olarak söylüyorum. Böyle maça geleceksiniz, gelmeyin! Böyle dava savunulmaz. Dava savunmanız gereken zamanlar önceydi. Şu görüntünün izahı yok! Trabzon'a futbol şehri diyorsun, Trabzon'u nasıl böyle gösteriyorsun ya? İnandıkları dava için yapıyorlar ya... O davaya sonuna kadar sahip çıkmış biri olarak konuşuyorum. Yanlış yapıyorsunuz, o çocukların kılına zarar gelse, ödeyemezsiniz. Kaleci yerde sakatlanmış, yüzüne madde atıyorsunuz. Böyle hak mı aranır? Gidin başka yerde hak arayın! Gençlerse, eğitimsizlerse gelmesinler abi. İki takım futbolcuları, Halil Umut Meler'i bile idare etti sahada.

UĞURCAN: TASVİP ETMİYORUZ
UĞURCAN: TASVİP ETMİYORUZ

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, maçın ardından şunları söyledi: Maç sonunda istenmeyen görüntüler oldu. Tasvip etmiyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyor, onlardan özür diliyoruz. İlk yarı bizim için kayıptı. İstediğimiz planları, çalıştıklarımızı sahada uygulayamadık. Bunda Fenerbahçe'nin de payı vardı. 45'te 2-0 oldu. Soyunma odasında konuştuk. Hocalarımız, hafta içi çalıştıklarımızı anlattı. İkinci yarı oyunun hakimi bizdik. 2-2'yi yakaladık. Galibiyete yakın olan taraf bizdik taraftarımızla. Mağlubiyetle ayrıldık. 3-2 oldu. Aslında 200'e yakın Süper Lig'de maç oynadım. Röportajlarımda hakemlerle ilgili konuştum. Halil Umut Meler, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri. 2 pozisyon hariç iyi maç yönetti. Umut Bozok'a yapılan faul var, devamı gol oluyor. Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Saha içinde kalmaya çalışıyorum. Net faul var. Dünyanın her yerinde faul o. Devamında gol oldu. 45'ten 100'e kadar çok iyi mücadele ettik. Hedeflerimiz 3'üncülük ve Türkiye Kupası. Emin adımlarla ilerliyoruz. Buradan mağlubiyetle ayrılmamak isterdik. 2-2'ye getirip mağlup olmak can acıtıyor.

"BUNLARIN OLMAMASI GEREKİR"
BUNLARIN OLMAMASI GEREKİR

Trabzonsporlu futbolcu Enis Bardhi, maçın ardından şunları söyledi: Futbol hakkında konuşmak istiyorum çünkü futbolcuyuz, işimiz bu. Bu provokasyonları tabii ki hiç kimsenin yapmaması gerekiyor. Bugün yaşanan manzara, hayatımda ilk defa gördüğüm bir manzara. Maçın sonunda o kutlamayı yaparsanız, insanları provoke edersiniz. Bu sıkıntılar çıkabiliyor. Rakibimizin üçüncü golü öncesinde de çok net bir faul var. Hakem onu neden vermedi bilmiyorum ama çok net bir faul var. Ben, bu takımın ve bu insanların bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

TARAFTARLARLA FUTBOLCULAR YUMRUKLAŞTI
TARAFTARLARLA FUTBOLCULAR YUMRUKLAŞTI

Daha sonra Trabzonsporlu taraftarlarla, Fenerbahçeli futbolcular arasında gerginlik yaşanırken, güvenlik güçleri olayları engellemekte zorlandı. Fenerbahçeli futbolcular olayların ardından soyunma odasına doğru gitti.

MAÇ BİTTİ, TARAFTAR SAHAYA GİRDİ
MAÇ BİTTİ, TARAFTAR SAHAYA GİRDİ

Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı maçın bitiş düdüğü sonrası Sarı-lacivertli futbolcular saha ortasında sevinirken Trabzonsporlu taraftarlar sahaya girdi ve olay çıktı.

GOL ÖNCESİ İLGİNÇ GÖRÜNTÜ
GOL ÖNCESİ İLGİNÇ GÖRÜNTÜ

Trabzonspor'un attığı Enis Bardhi ile attığı frikik golü öncesindeki faul pozisyonunda ilginç bir görüntü ortaya çıktı.

Bordo mavililerin sol çaprazdan atak yaptığı sırada Fenerbahçe ceza sahası içine meşale atıldı.

Fenerbahçeli oyuncuların ellerini hava kaldırarak hakem Halil Umut Meler'e atılan cisimleri gösterdiği ve atılan meşaleyi saha dışında atmaya çalıştığı görüldü.

Bu anlarda Trabzonspor serbest vuruş kazanırken Enis Bardhi skoru 2-1'e getiren golü kaydetti.

YARDIMCI HAKEM DE ETKİLENDİ
YARDIMCI HAKEM DE ETKİLENDİ

Sahaya atılan maddelerden etkilenen bir diğer isim de yardımcı hakem Kerem Ersoy oldu.

Halil Umut Meler, o anda yardımcılarını da yanına çağırdı ve hakemler orta noktada toplandı. Stadyumdan yabancı madde atılmaması yönünde anons yapıldı.

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır da tribünlere giderek taraftarlara uyarıda bulundu.

Oyun yaklaşık 3 dakika durduktan sonra yeniden devam etti.

EDIN DZEKO YERDE KALDI
EDIN DZEKO YERDE KALDI

Trabzonspor'un kullanacağı korner öncesinde ceza sahası içine yoğun şekilde yabancı madde yağdı.

Fenerbahçeli Edin Dzeko, kısa bir süre yerde kalırken oyun 2 dakika boyunca oyun bu noktada durdu. Oyun devam ettikten sonra Fenerbahçe, kendi sol kanadından hücum ederken Dusan Tadic tribünden gelen madde sonrası yerde kaldı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!