Fenerbahçe’deki çöküşün sebebi rakamlarda! Jorge Jesus'un dikkat çeken derbi performansı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe’deki çöküşün sebebi rakamlarda Jorge Jesusun dikkat çeken derbi performansı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 07:00

Süper Lig’in ilk 13 haftası ile son 5 haftası arasında sarı ile lacivert kadar fark var. İlk 13 haftalık periyotta sadece 2 beraberlik, 1 yenilgi alan Fenerbahçe son 5 karşılaşmada 3 kez kaybetti. 20 golün 7’si son 5 maçta yendi ve yine 1.08 olan gol yeme ortalaması da bu periyotta 1.4’e kadar yükseldi. Jorge Jesus, 7’si benfica’nın başında çıktığı son 9 derbide sadece 1 kez kazandı, 6 yenilgi, 2 beraberlik yaşadı.

Haberin Devamı

Sezona müthiş başlayan, 3 kulvarda yoluna devam eden Fenerbahçe son 5 haftadaki düşüşüyle dikkat çekerken, ezeli rakibi Galatasaray’a kendi evinde mağlup olarak liderin 4 puan gerisinde kaldı. Öyle ki sezonun ilk 13 haftalık bölümüyle son 5 haftalık bölüm arasında sarı ile lacivert kadar fark var. İlk 13 haftada çıkılan 12 karşılaşmada 9 galibiyet, 2 beraberlik alıp, sadece 1 kez mağlup olan Fenerbahçe, son 5 haftalık bölümde oynadığı maçlarda ise sahadan 3 kez hayal kırıklığı ile ayrıldı ve 2 kez galip gelebildi.

YENEN 20 GOLÜN YÜZDE 35’İ SON 5 KARŞILAŞMADA FİLELERLE BULUŞTU

· Yine bu sezon attığı 42 golle Süper Lig’in en skorer takımı olan sarı lacivertlilerin hücum performansı da bu bölümde düştü.

· İlk 12 maçlık periyotta Fenerbahçe rakip fileleri tam 35 kez havalandırırken maç başı 2.9’luk bir gol ortalaması yakaladı. · Son 5 karşılaşmada ise Jorge Jesus ve öğrencileri 7 gol sevinci yaşarken maç başı gol ortalaması da 1.4’e kadar geriledi.

Haberin Devamı

· Ayrıca ilk 12 karşılaşmada sarı lacivertli takım 13 kez topu kendi filelerinde görürken, son 5 maçta yediği 7 golle 1.08 olan maç başı gol yeme ortalaması da 1.4’e yükseldi.

JESUS, LÖW’DEN SONRA 3 DEV MAÇTA ‘0’ ÇEKEN İLK İSİM OLDU

· Bu arada Jorge Jesus da Joachim Löw’den (1998- 99) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk yarısında Fenerbahçe’nin başında üç dev maça çıkıp galibiyet alamayan ilk yabancı teknik direktör oldu (1 beraberlik, 2 mağlubiyet).

· Fenerbahçe’den önce Benfica’yı çalıştıran Portekizli teknik adam ülkesinde 3 Sporting, 4 Porto derbisine çıktı. Sporting’i 1 kez yendi. 2 maçı kaybetti. Porto’ya karşı da 3 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Başka bir deyişle son 9 derbisinde Jesus 6 yenilgi, 2 beraberlik, 1 galibiyet aldı.

Jesus yönetiminde bu sezon evinde derbiye kadar 9’u ligde, 6’sı Avrupa, 1’i de kupada olmak üzere 16 maçta en az 1 gol (toplam 44 gol) atmayı başaran F.Bahçe ilk kez suskun kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!