Süleyman Arat

İsmail Kartal’ın sırrı; eğlenceyi işe katmak

22 Temmuz 2023
F.Bahçeli futbolcular sıkılmadan nasıl tesislerde 12 saat kalıyor? İşte yanıtı...

İsmail Kartal, geçmiş yıllara göre futbolcuları daha uzun süre tesislerde tutarak yenilerle eskilerin kaynaşmasını, arkadaşlığın sağlamlaşmasını, takım ruhunun oluşmasını istiyor.

Sabah antrenmanı için tesislere erken saatte gelen futbolcuları 18.00’de başlayan akşam antrenmanı ve birlikte yenilen akşam yemeğinin sonrasına kadar bir arada tutup tam 12 saat birlikte zaman geçirmelerini sağlamak gerçekten zor iş.

iDMANLAR SERT AMA KEYiFLi

Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yapılan ilk antrenman gününden başlayan ve aralıksız devam eden 12 saat mesai uygulamasının nasıl işlediğini bu kadar uzun süre aynı çatı altında vakit geçiren yaklaşık 35 futbolcunun nasıl olup da sıkılmadığını merak ettim.

Kapısını çaldığım yetkili, ilk olarak İsmail Kartal’ın futbolcularla çok sıcak iletişim kurduğunu sert geçen antrenmanlara eğlenceyi de kattığını söyledi.

“Bu sıcakta eğlenceli antrenman nasıl olabiliyor merak ettim” diye sorunca aldığım cevap beni bile gülümsetti.

DONDURMASINA MAÇLAR

İsmail hoca St. Petersburg’tan döner dönmez antrenman sonrası tüm kadrodan 4 ayrı takım oluşturmuş ve bir turnuva başlatmış. Ödülsüz turnuva olmayacağı için ortak karar doğrultusında kazanma ödülü dondurma olmuş. Kaybedenler o günün şampiyonuna dondurma alıyor.

Yazının Devamını Oku

Kalbimiz sana emanet İsmail hocam

5 Temmuz 2023
Fenerbahçe’de kulüp tarihinde bugün bir ilk yaşanacak ve futbolcuların çok sevdiği, geçmiş yıllarda Samandıra’ya huzuru, aidiyet duygusunu,arkadaşlığı ve saygıyı getiren İsmail Kartal’a kulübün kalbinde, çimlerin üzerinde imza attırılacak.

KULÜP TARİHİNDE BİR İLK

Fenerbahçe’de bugüne kadar benzer imza törenleri Ülker Stadı 1907 tribünündeki salonda yapılır, bazen basın önünde olmayıp resmi siteye konulan fotoğraflarla sonlanırdı.

Roberto Carlos ve Mehmet Topuz transferi Ülker stadı çimleri üzerinde taraftara açık şekilde yapılmış, Alex de Souza’nın uzatılan sözleşmesi ve Mesut Özil imza töreni de Faruk Ilgaz salonunda yapılmıştı.

DERİN MESAJLAR

İmza töreninin Samandıra da yapılacağının açıklandığı saatten, yazıyı kaleme aldığım şu dakikaya kadar, bu imza töreninin neden Samandıra tesislerinin çimleri üzerinde yapılacağını, buradan verimek istenen mesajların neler olduğunu öğrenmeye çabaladım.
Yönetime yakın kaynakların hepsi imza töreninin Samandıra Can Bartu tesislerinin üst sahasında ve çimlerin üzerinde yapılması sıradan bir karar olmadığını, içinde derin mesajlar barındıran özel bir tercih olduğunun altını çizdi.

NEYDİ BU DERİN MESAJLAR

Samandıra kulüp tarihindeki tüm başarıların ve başarısızlıkların merkezi olarak görülmüş, camianın kalbi olarak anlamlandırılmış bir mabetti. Ve yönetim onca zamandır çok uğraşmasına ve çok istemesine rağmen Samandıra da huzuru sadece İsmail Kartal’ın 2022’de ki yarım devrelik sezonunda sağlamıştı. Şimdi yönetim İsmail hocaya “Kalbimiz sana emanet” diyor. Başarının yolu Samandıra’dan geçiyorsa bunu en iyi İsmail Kartal bilir.

Yazının Devamını Oku