Beşiktaş'ta yapılması gerekenleri Güntekin Onay sıraladı: 'Futbolu yönetenler, acil tedbir almalı!'

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta yapılması gerekenleri Güntekin Onay sıraladı: Futbolu yönetenler, acil tedbir almalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 08:56

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Beşiktaş, sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrılmış ve kendi evinde üst üste 3. mağlubiyetini almıştı. Taraftarlarının protestosuna uğrayan ve kötü gidişata 'dur' diyemeyen siyah - beyazlılar, zirve yarışından da epey uzaklaştı. Hürriyet yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş'taki son durumu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan ve 4 golün atıldığı maçta kazanan taraf Kasımpaşa oldu. Sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrılan siyah - beyazlılarda ise taraftarlar, takımlarına tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş'taki son durumu ve siyah - beyazlı yönetimin alması gereken reaksiyonu köşesinde kaleme aldı.

İşte Onay'ın yazısı:

Beşiktaşlı futbolcular sahaya sanki dostluk maçı oynuyormuş temposunda başladı. Eksiklerine rağmen Kasımpaşa, ilk dakikadan itibaren daha istekli ve kazanma arzusu ile oynayan taraf idi. Kaleci Mert Günok’un 2 kritik kurtarışı olmasa konuk ekip daha önce de üstünlük sayısına ulaşabilirdi.

Beşiktaşlı futbolcular o kadar dağınık ve birbirine uzaktı ki gerek ofansif, gerekse defansif anlamda bu tablodan iyi bir futbolun çıkması mümkün değildi. 90 dakikanın hiçbir bölümünde oyunun kontrolünü dahi ele alamadı siyah beyazlılar.

Haberin Devamı

"SANTRFOR VE STOPER YOK"

Beşiktaşta yapılması gerekenleri Güntekin Onay sıraladı: Futbolu yönetenler, acil tedbir almalı

Santrfor ve stoper pozisyonları günümüz futbolunda o kadar önemli ki, takım boyu ve orta alan ile bağlantı açısından bir futbol takımının sahadaki gücünü belirleyici en önemli etken.

Dün Beşiktaş 11’inde sahada stoper ve santrfor yoktu. Jackson Muleka, top tutamıyor, pas bağlantısı kuramıyor ve hemen hemen her kararı yanlış.

Beşiktaş’ın dünkü kadrosunun kalitesi tartışılabilir ama asıl vurgulanması gereken; sahada ortaya konan mücadeleni seviyesi ve disiplinden uzak, başıboş görüntü ortaya koyan oyuncu grubu.

"ACİL AMA SAKİN TEDBİRLER ALINMALI"

Beşiktaşta yapılması gerekenleri Güntekin Onay sıraladı: Futbolu yönetenler, acil tedbir almalı

Beşiktaş’ın gidişatı hiç iyi değil. Rıza Çalımbay ile yollar ayrılalı 2 hafta oldu ve henüz takımın başında bir teknik adam yok. Başkan Hasan Arat ve futbolu yönetenler, acil ama sakin ve doğru kararlar ile bu kötü gidişe dur diyecek tedbirleri almalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!