GeriSeyahat Mikonos yolcusu kalmasın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mikonos yolcusu kalmasın

Mikonos yolcusu kalmasın

Geçenlerde kısa bir tatil için kaçtığım Mikonos gene turist kaynıyordu. Skorpios Plajı ve Ling Ling Restaurant adanın çiçeği burnundaki mekânları, Alemagou ile Spilia ise benim bu seneki yeni keşiflerim. Yazın bitmesiyle çılgın Mikonos eğlencelerinin yavaş yavaş sonuna geliniyor. Aklınızda olsun, İstanbul’dan Mikonos’a direkt uçuşlar bayram sonuna kadar devam edecek.

Plaj, yemek ve eğlence dışında ne yaparım diyenler adanın merkezinde Little Venice diye bilinen ve eskiden kaptanların oturduğu evlerin olduğu bölgede bir kahve için, ardından da Kato Myli’deki değirmenlerin önünde resim çektirin.

Mikonos yolcusu kalmasın

Yaz bitmeden denizin, yemeğin ve eğlencenin adresi Mikonos’a mutlaka uğrayın, özgürlüğün tadını çıkarın.

Alışveriş için günün erken saatleri ya da gecenin geç saatleri uygun. Adanın en güzel dükkânları Matoyiannia Sokağı’nda. Merkezdeki en iyi kuyumcu ise dünyaca ünlü İlias Lalaounis. Troya ve Bizans mücevherlerinden esinlenilerek hazırlanan koleksiyonlar ilginç.

Unutmayın, aşağıdaki tüm telefon numaralarının önüne +3022890 eklemeniz lazım. Bu arada Atlas Global’in adaya son uçuşu 27 Eylül’de olacak.

RESTORANTLAR

Mikonos yolcusu kalmasın

Spilia Restaurant

Ne, nerede, ne zaman yenir
Spilia Restaurant’a muhakkak uğrayın, avokadolu karides sote ve ıstakoz spagettisi şahane. Ftelia’da bulunan Alemagou Restaurant’ı ve Kiki’yi öğle yemeği için tavsiye ederim.

Akşam için Hakkasan’ın açtığı Ling Ling (22515) adadaki en gözde yerlerden biri. Yan komşu Interni de (26333) çok şık bir mekân ve yemekleri lezzetli. Yeldeğirmenlerinin altındaki Sea Satine (24676) deniz ürünlerinde başarılı. Nikos ise fiyatları makul olan bir taverna. Avra (22298), Nautilus (27100) ve Katrin (22169) adada akşam yemeği için sevdiğim yerler arasında bulunuyor

OTELLER

Mikonos yolcusu kalmasın

Cavo Tagoo

Konaklamak için en iyi seçenekler
Myconian Collection (www.myconiancollection.gr) grubunun adada Türklerin düğün yapmak için de tercih ettiği çok şık beş oteli var. Dördü koylarda, biri ise şehir merkezinde yer alıyor. Cavo Tagoo (23692; www.cavotagoo.gr) rüya âlemi gibi bir otel. Belvedere (25122; www.belvederehotel.com) pahalı ve şık bir otel. Merkezde yer alıyor.

Santa Marina ve Petasos Hotel ise sosyetenin özellikle tercih ettiği adresler. The Elysium (23952; www.elysiumhotel.com) gay’lerin ağırlıklı olduğu bir tesis ama özellikle günbatımında manzarası müthiş ve 21.00’deki gösteri çok eğlenceli.

PLAJLAR

YENİ GÖZDE

Mikonos yolcusu kalmasın

Scorpios’a (29250) muhakkak uğrayın. Zevk, vizyon ve profesyonellik bir araya gelince çok büyük paralar harcamadan ortaya süper işletmeler çıktığını göreceksiniz. Plajın en güzel özelliklerinden biri de kapıda güvenlikçi terörü olmaması. Akşamüstü partileri 18.30’dan gece yarılarına kadar sürüyor.

PARTİLERİN ADRESİ

Mikonos yolcusu kalmasın

Süper Paradise adı üzerinde cennet gibi bir plaj. Kendinizi Ege’nin sularına bırakın. Partileri kalabalık ama gelen kitle daha ortalama. En gözde olan ise barmenleri barın üzerine yatırıp şampanya ile yıkamak! Plajın devamındaki Jackie O muhteşem manzaralı bir tesis. Gösteri yapan drag queen’ler eğlenceyi doruğa taşıyor.

SOSYETE MEKANI

Mikonos yolcusu kalmasın

Nammos Plajı (22440) Yunanlı ünlülerin mekânı, dolayısıyla etraf paparazzi kaynıyor. Rezervasyonsuz giden kapıda kalabilir. Bu arada tüm şezlonglar üst üste, iğne atsan yere düşmüyor, denizin içinde bile şezlong var ama amaç da bu değil mi? Restoranı çok gözde, masaların üstünde vur patlasın, çal oynasın tarzı eğlence var.

GENÇLER İÇİN

Mikonos yolcusu kalmasın

‘Güzel Alan’ anlamındaki Kalo Livadi son yılların en popüler plajı. Gençlerin uğrak yeri olan Solymar (71745) bu plajdaki en güzel kulüplerden. Hem denize girin hem eğlenin. Sakin ve salaş bir plaj için Panormos’a uğrayın. “Ne artist takımı ne çılgın gençlik, ben sadece doğa istiyorum” diyenler için Panormos doğru adres.

False