Kupa da kaleciler de süper...

BÜYÜK derbi, büyük beklenti ama birbirini kontrol eden iki takım olunca her ikisinin de bir kıvılcıma ihtiyacı oldu.

Haberin Devamı

Her iki taraftan birinin atacağı gol maçı bambaşka hale çevirirdi. Ama her iki kaleci müthiş maç çıkardı. Bruno Alves’in atılması bile çok fazla birşey değiştirmedi. Galatasaray’da Chedjou’nun olmayışı en dikkat çeken tercihti. Biz Chedjou için tam bir test olacak derken, Fatih Hoca daha sezonun başında olası kötü bir durumda oyuncusunun imajının zedelenme riskini almak istemedi. Bir yandan da rakibi iyi tanıyan ve aynı dili konuşan iki oyuncuyu oynatarak daha az riskli bir ikiliyi oynatmak istedi.
F.Bahçe’nin Sow-Webo ve Kuyt gibi 3 etkili hücumcusu olmasına rağmen kontra oyunu tercih etmesi Galatasaray’ın işine geldi. Zaten topa sahip olmayı beceren Galatasaray birde rakip kendi alanını kalabalık savununca otomatikman Fenerbahçe alanına yerleşti. Fakat sorun yeterince atak organizasyonuna destek verilmemesi idi. Selçuk ve Amrabat nispeten daha fazla Drogba-Sneijder’e yakın oynarken geri dönüşlerde eksik yakalanmama düşüncesi bu oyuncuları ceza alanı içine koşu yapma ve pozisyona girme düşüncelerini engelledi.

Haberin Devamı

HÜCUMU DÜŞÜNEN SELÇUK İNAN

FAKAT ikinci yarı rakip 10 kişi kaldıktan sonra uzun zamandır görmediğimiz kadar hücumu düşünen bir Selçuk vardı. Gökhan ve Amrabat bekletileri karşıladı. Maçın genelinde her iki takımda da bulunan risk almama düşüncesi G.Saray’da rakip 10 kişi kaldıktan sonra bile devam etti. Kaza golüne uğramama telaşı oyuna da yansıdı ve maç uzadı. G.Saray oyunu acele etmeden oynayarak ve uzatmaya taşıyınca haliyle avantajlı duruma geçti ve beklenen gol Drogba ile geldi.
Süper Kupa bize gösterdi ki Galatasaray nispeten daha hazır ve daha organize. Bu da normal çünki Fenerbahçe yeni hocası ile daha yolun çok başında.

FENERBAHÇE’YE ALEX’iN ZEKASI LAZIM...

OYUNUN geneline bakınca maçın yıldızı Mert ve Muslera oldu. Adeta tek başlarına rakip forvetlere izin vermeyerek net pozisyonları çıkardılar. Her iki takımda birbirinin hata yapmasını beklerken, gelen fırsatlarda ya Mert yada Muslera devredeydi. Fakat Fenerbahçe için adeta bağıran büyük eksik Alex’in aklı, kalitesi ve organize yeteneği. Halbuki 3 forvetle oynayan Fenerbahçe, hücum organizasyonunda hiç sorun yaşamaması lazım. Ama Alex gibi zekaların beyni hep farklı çalışır ve her zaman ekstra işler yapar.
F.Bahçe’nin önde top tutamaması,pozisyon hazırlamadaki kısırlığı ve oyun etkinliğini az olmasının sebebi Alex’in yada onun gibi bir ayağın olmamasından kaynaklanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları