Stres kilo aldırır mı?

Güncelleme Tarihi:

Stres kilo aldırır mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 18:38

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan stresle baş etmek oldukça güç bir durum. Peki, stres kilo aldırır mı? İşte bunun cevabı…

Haberin Devamı

Stres günümüzün en büyük sorunlarından biri. İş hayatımızda yaşadığımız sorunlar, öğrencilerin sınav kaygıları,  yeni bir ortama alışırken, aile veya arkadaş ortamında yaşanan sorunlar hepsi stresin birer tetikleyicisi olmakta.  Stresin hafif derecede olması zarar vermemekle birlikte çoğu zaman oldukça zararlıdır. Stresin fiziksel ve zihinsel etkileri büyük olmaktadır. En büyük etkilerinden biri de kilo alımına sebep olmasıdır. Stres altında kalan pek çok kişi ne kadar isteseler de zayıflayamama sorunuyla karşı karşıya kalmaktalar.  

Stres kilo aldırır mı

Stres açlık hissini neden tetikler

Stresle savaşan vücut büyük bir adrenalin patlaması yaşamaktadır. Bu adrenalin patlamasıyla baş etmek için ortaya çıkan enerjinin yerini doldurma ihtiyacı duyumaktadır. Stresle beraber gelen yoğun açlık durumu doğrultusunda pek çok kişi kontrolsüz yeme eğilimi göstermektedir. Açlığı bastırmak amacıyla tüketilen yağlı, tuzlu ve karbonhidat bakımından zengin besinlerin  gerginliği azalttığı düşünülerek bu besinlere bağımlı hale gelinmektedir. Stres devam ettiği sürece açlık hissinden kurtulmak oldukça güçleşmekte ve yapılan diyetlerden fayda alınamamaktadır. Tüm bunların sonucunda ise kilo problemiyle karşı karşıya kalınmaktadır.

Haberin Devamı

Stresle  beraber kilo almayı engellemek için yapılması gerekenler

Stres kilo aldırır mı

Egzersiz

Sürekli yapılan egzersizler stresi engeller. Yapılan egzersizler ve hareketler kan dolaşımını hızlandırarak kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır. Kendini zinde hisseden kişi stresten uzaklaşacaktır.

Hızlı yemeyin

Hızlı yemek yeme, kilo alınmasının en büyük sebeplerinden biridir. Yeme hızımızın yavaş olması ve besinlerin iyice çiğnenmesi sindirimi kolaylaştırıp kilo alımını engelleyecektir.

Uyku

Uyku çoğu zaman sorunlardan kaçış yoludur. Fakat fazla uyku, unutulmamalıdır ki kilo alınmasının en büyük sebeplerindendir. Bu yüzden 6-8 saatten fazla uyunmamalı ve uyku düzenine önem verilmelidir. Akşamları erken yatıp sabah erken kalkmak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Düzenli Öğün

Haberin Devamı

Stresin verdiği etkilerden biri de düzensiz öğündür. Stresi yenmek için öncelikle güne güzel bir kahvaltıyla başlanabilir. Öğünleri atlatmamak gerekir. Öğünler arası çok uzun olmamalı ve ara öğünlerle beslenme desteklenmelidir. Böylece sürekli açlık hissi ortadan kaldırılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!