Kansızlığa iyi gelen besinler ve yiyecekler nelerdir? Kansızlığa iyi gelen meyveler, sebzeler ve içecekler

Güncelleme Tarihi:

Kansızlığa iyi gelen besinler ve yiyecekler nelerdir Kansızlığa iyi gelen meyveler, sebzeler ve içecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:16

Kansızlık, vücutta bulunan organ ve dokulara yeterli miktarda oksijen taşınamaması durumunda ortaya çıkar. Kansızlığa iyi gelen besinler arasında demir içeren ve tahıllı gıdalar bulunmaktadır. Kansızlığa İyi gelen besinler ve yiyecekler nelerdir? Kansızlığa iyi gelen meyveler, sebzeler ve içecekler nelerdir? İşte tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kansızlığa pirinç, buğday ve yulaf gibi gıdalar iyi gelmektedir. Kansızlık sorunu yaşayan kişiler genellikle bu gıdaları tüketebilirler. Demir içeren her besin de kansızlığı önlemeye yardımcı olur.

 Kansızlığa İyi Gelen Besinler ve Yiyecekler Nelerdir?

 Vücutta dolaşım sisteminde bulunan kan hücrelerinin sayısının azalması kansızlığı ortaya çıkarır. Kansızlık ise genel olarak 1 ve 6 yaş arasındaki çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Kansızlığın en önemli etkenlerinden bir tanesi de demir eksikliğidir. Beslenme sisteminin yanlış olması durumunda vücutta kansızlık ortaya çıkar. Bu nedenle doğru ve sağlıklı beslenme ile kansızlığın önüne de geçilebilir. Kansızlığa karşı tahıllı gıdalar ile beslenmek gerekmektedir. Pirinç, buğday, mısır, yulaf ve çavdar gibi gıdalar kansızlığı gidermekte oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

 Kansızlığa İyi Gelen Meyveler

 Kişide oluşan kansızlık durumunda bazı meyvelerin tüketimine ağırlık verilmelidir. Özellikle kansızlığın giderilmesi için elma yemek gerekir. Karadut, böğürtlen ve çilek gibi meyveler de kansızlığa iyi gelmektedir. Belli bir sürede frenk üzümü, portakal ve yaban mersini gibi meyveler tüketilmelidir. Bu sayede kansızlık kolay bir şekilde giderilir. Genellikle yaz aylarında karadut yoğun olarak tüketilmelidir. Karadutun içeriğindeki vitamin ve mineraller de kansızlığı önlemeye yardımcı olacaktır.

 Kansızlığa İyi Gelen Sebzeler ve İçecekler

 Kansızlık gibi durumlarda tüketilen gıdalara çok dikkat edilmelidir. Özellikle de kırmızı et yenilmelidir. Ayrıca pazı, ıspanak, pekmez ve yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir. Yeşil yapraklı olan tüm sebzeler kansızlığa iyi gelir. Brokoli ve kuşkonmaz en çok tercih edilen, kansızlığa iyi gelen sebzeler arasındadır. Kansızlık ortaya çıktığında uygun bir beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Yeşil biber ve bezelye gibi besinlerin de bulunduğu bu liste doğru bir şekilde uygulanabilir.

 Kansızlığa İyi Gelen Tüm Gıdalar

 İnsanlarda kansızlığı önlemek için belli başlı gıdaların tüketilmesine ihtiyaç duyulur. Balık ve türevleri çok önemlidir. Hamsi, sardalya ve uskumru içerdikleri besin değerleriyle kansızlığa iyi gelen besinlerin başında gelmektedir. Kansızlık durumunda haftada en az iki defa balık tüketilmesi önerilmektedir. Ton balığı hem diyetlerde hem de sağlıklı beslenme listelerinde olmazsa olmazlar arasında bulunur. Ayrıca kansızlığa karşı somon, midye ve karides de düzenli aralıklarla tüketilmelidir. Bakliyatların tüketimi de kansızlığı önler. Genellikle nohut, barbunya, kuru fasulye ve iç bakla kansızlığı önleyen önemli bakliyatlar arasında bulunur.

Haberin Devamı

 Kansızlığa Karşı Neler Yenilmelidir?

 Kansızlığı gidermek için her gün bir avuç kuruyemiş tüketilebilir. Kansızlığı gidermek için fındık ve ceviz bol bol tüketilmeli. Kuru erik ve kuru incir de kuruyemiş karışımlarının içerisinde bulundurulmalıdır. Düzenli kuruyemiş tüketildiğinde kansızlık sorunu da kısa sürede ortadan kalkacaktır. İçeriğinde bol miktarda demir barındıran pancarın suyu da kansızlığa iyi gelir. Pancar suyunun içerisine bir miktar havuç suyu da eklenebilir. Bu sayede pancar suyunun etleri de çok fazla artar.

 Pancar suyu üzeri köpüklenene kadar mikserden geçirilmelidir. İstenildiği takdirde pancar pişmiş ya da çiğ olarak tüketilebilir. Çiğ pancar kansızlığa karşı daha etkili olacaktır. Yorgunluk ve uykusuzluğa da iyi gelen turp suyu kansızlığa karşı önemli bir savunucudur. Yemeklerin yanında yenilen turp ayrıca suyu sıkılarak da içilebilir. Bunun yanı sıra her gün bir bardak böğürtlen suyu içmek de kansızlığı önlemeye yardımcı olur. Böğürtlen yemek de kansızlığı önlemede etkilidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!