Açık havada egzersiz yapabileceğiniz 5 yer

Güncelleme Tarihi:

Açık havada egzersiz yapabileceğiniz 5 yer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 09:30

Havalar güzelken egzersizler de sokağa taşıyor. Oksijeni içinize çekebileceğiniz, açık havada egzersiz yapabileceğiz ideal yerleri derledik.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte açık havada egzersiz yapmak da oldukça keyifli hale gelmeye başladı. Bol oksijen ve temiz hava hem dolaşım sistemi hem de kalbimiz üzerinde oldukça yararlı etkilere sahip. Aynı zamanda açık hava egzersizleri psikolojik anlamda canlandırıcı ve mutluluk verici özelliklere ile de ön plana çıkıyor. Siz de Anadolu ve Avrupa yakasının boğaz hattı koşu parkurlarında ve çeşitli egzersiz aletleri eşliğinde açık hava egzersizlerinin tadını çıkarabilirsiniz. İşte açık havada egzersiz yapabileceğiniz rotalar:

 

1. BEBEK - RUMELİ HİSARI

Açık havada egzersiz yapabileceğiniz 5 yer

Haberin Devamı

Bebek-Rumeli Hisarı hattı beton bir zemine sahip. Koşu ve yürüyüş için oldukça keyifli bir rota olan bu hatta yürüyüşünüze Bebek Parkı'ndan başlayabilirsiniz. Yeşil korular, yalılar ve pek çok kafenin yol boyunca yer aldığı bu yürüyüş hattında kısa molalar vererek kahvenizi yudumlayabilir, yürüyüşünüze kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

 

2. BELGRAD ORMANI

Açık havada egzersiz yapabileceğiniz 5 yer

Haftasonları oldukça kalabalık olan Belgrad Ormanı'na giriş ücretli. Doğal bir piste sahip olan orman, koşu veya egzersiz sonrası piknik yapmak isteyenlerin de tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Orman içerisinde yer alan egzersiz aletlerinden yararlanabileceğiniz gibi kişisel eğitmeninizle spor yapmak için de uygun bir ortam sunan ormandaki bisiklet parkuru da pedal çevirmek isteyenlerin gözdesi.

 

3. KANDİLLİ - ÇENGELKÖY

Açık havada egzersiz yapabileceğiniz 5 yer

Boğaz keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bu rotada yer yer zorlanacağınız dar kaldırımlar yer alıyor. Çengelköy'den başlayan yürüyüşünüzü Kandilli Parkı'nda bitirebilirsiniz. Soluklanmak için civardaki çay bahçelerinde oturabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

4. CADDEBOSTAN - GÖZTEPE

Açık havada egzersiz yapabileceğiniz 5 yer

Yürüyüş ve koşu severlerin gözdesi kuşkusuz Caddebostan. Aynı zamanda bisiklet yolu da olan bu güzergahta günün her saatinde bisikletleri ile gençleri görmek mümkün. Kentin en rahat yürüyüş parkurlarının başında gelen bu rota haftasonları oldukça yoğun oluyor. Yürüyüşünüzü Caddebostan Parkı'nda sonlandırarak oradaki egzersiz aletlerinden yararlanabilirsiniz.

 

5. POLONEZKÖY

Açık havada egzersiz yapabileceğiniz 5 yer

Haftasonları tatilcilerin akınına uğrayan orman içerisindeki Polonezköy koşu parkuru oldukça büyük bir alanda yer alıyor. Ormanda kendinizle başbaşa kalacağınız ve tertemiz oksijeni içinize çekebileceğiniz mekanda, dik yokuşlar ve rampalar yer alıyor. Güç ve efor sarf etmek isteyenler için ideal olan bu koşu parkuru haftasonları yer yer kalabalık oluyor.

 

BAKMADAN GEÇME!