Ondaki ÅŸansın yarısı Kate'de olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok!

Güncelleme Tarihi:

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 09:14

Dünyanın en göz önünde kraliyet ailesi İngiltere'de, Buckingham Sarayı merkezli yaşıyor. Bu ailenin, özellikle de belirli üyelerinin attığı -ya da atmadığı- her adım kelimenin tam anlamıyla büyük olay oluyor.

Haberin Devamı

'GELİNİM' DEĞİL'ÜÇÜNCÜ KIZIM' DİYE TANIMLADI
Ama sanmayın ki yeryüzünde varlığını sürdüren kraliyet aileleri arasında tek ilgi gören Mountbatten- Windsor ailesi. Onlara rakip olan başka monarşi temsilcileri de var.

Londra'dan biraz uzaklara gidelim şimdi... Yani Ürdün'e. Çünkü orada da dünyanın meraklı bakışlarını üzerinde toplayan bir "taçlı aile" var.

Geçtiğimiz haziran ayında da bu aile, haftalarca dünya gündeminin ilk sıralarında kaldı. Bunun nedeni de ailenin ev sahipliği yaptığı gösterişli düğündü.

Aslına bakılırsa bu ülkenin kraliçesi, gençliği, güzelliği, ışıltısı, kısacası tüm iddiasıyla başından beri ülkesinin "vitrin yüzü" olarak biliniyordu.

Ama bu gösterişli düğün sayesinde bir kez daha yıldızını parlattı. Hem de yalnız kendisinin değil, aileye yeni katılan kendi deyimiyle "üçüncü kızının" yani gelininin.

Haberin Devamı

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok

Kraliçe Rania, büyük oğlu Prens Hüseyin'in eşinden hep 'üçüncü kızım' diye söz ediyor. 

Ürdün Kraliçesi Rania sözünü ettiğimiz bu kişi. 1993 yılında, o dönemde henüz prens olan şimdinin kralı Abdullah ile evlendiğinden beri dünyanın bütün ilgisi Kraliçe Rania'nın üzerinde.

Dört tane çocuk dünyaya getirmesine rağmen bozulmayan fiziği, yerine göre kendi ülkesinin geleneksel çizgilerini yansıtan, yerine göre de dünyanın en ünlü modacılarının imzasını taşıyan kıyafetleriyle zaten çoktan bir stil ikonu olarak kendini kabul ettirdi Rania.

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok


SON SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Fakat son bir yıldır bu kadar ilgi çekmesinin nedeni sadece bu değil. Bütün bu özelliklerine bir yenisini daha ekledi: Bazı ünlü ailelerde görülenin tam tersine, geliniyle 'didişmek' yerine onunla iyi geçinmeyi seçen bir kayınvalide olduğunu tüm dünyaya gösterdi. 

Vakti geldiğinde ülkenin tahtına geçecek olan en büyük oğlu Prens Hüseyin ile geçen haziran ayında evlenen Rajwa, Rania'nın deyimiyle "üçüncü kızı.." Bunu da en son sosyal medya paylaşımıyla bir kez daha gözler önüne serdi...

Haberin Devamı

Kraliçe Rania, geçtiğimiz 31 Ağustos'ta yeni yaşını kutladı. Bunun bir parçası olarak da sosyal medyayı kullandı. Şimdi burada biraz duralım. Çünkü anlatacağımız konunun en çarpıcı ipuçları burada...

Aktif bir Instagram kullanıcısı olan Rania'nın 10 milyonu aşkın takipçisi var. O da bu mecrayı kullanarak hem ailesiyle ilgili önemli günleri kutluyor hem de ülke halkına mesaj veriyor.

Elbette Rania'nın bütün bu paylaşımlarını düzenleyen bir sosyal medya ekibi vardır. Ama kendisinin de ipin ucunu bırakmadığı çok belli. Işığından açısına özenle planlanan fotoğraflar ve videolar aracılığıyla Rania takipçileriyle iletişimde kalıyor.

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok

Haberin Devamı

GELÄ°NÄ°YLE YAN YANA POZ VERDÄ°
Olaya böyle bakıldığında Rania'nın bu paylaşımlarında son bir yıldır aile üyelerinden birini ön plana çıkardığı, onun yıldızını parlattığı gözden kaçmıyor. Peki kim mi bu üye?

Elbette ona desteğini her fırsatta sergilese de kocası Kral 2. Abdullah değil... Her zaman gözbebeği olan dört çocuğu da değil.

Son dönemde Rania'nın dünya sahnesinde ön plana çıkardığı bu kişi gelini Rajwa. Ya da Rania ve Abdullah'ın büyük oğlu Hüseyin ile evlendikten sonra aldığı unvanla Prenses Rajwa.

Daha geçen yıl oğlunun nişan haberini verirken Rajwa'dan "üçüncü kızım" diye söz eden Rania, kendi doğum gününü kutlarken bile gelinine olan sevgisini ifade etti.  Bir yandan da kendisine her konuda destek olan ve cesaretlendiren halkına teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

İşte bütün bu paylaşımları da ailenin gelini Rajwa'nın kayınvalidesi Rania'dan tam desteği aldığını gözler önüne serdi. 

Büyük oğlu Veliaht Prens Hüseyin ile geçen haziran ayında dillere destan bir törenle evlenen Rajwa; Kraliçe Rania'nın 53'üncü doğum günü paylaşımlarının ikisinde de yer alıyordu.

Hatta birinde Rania sadece geliniyle birlikte poz vermişti. İşte bu durum da gelin ile kayınvalidenin örneğine özellikle de ünlü ailelerde çok az rastlanan uyumunu bir kez daha gündeme getirdi.

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok


GELÄ°NÄ°NÄ° GELECEÄžE KENDÄ° ELLERÄ°YLE HAZIRLIYOR

Rania'nın bu fotoğraflarındaki mesaj ise gayet açık. Prenses Rajwa, daha Hüseyin ile nişanlandığında kayınvalidesinin tam desteğini almıştı. Düğünden sonra da yani Rajwa artık resmen ailenin bir parçası olduktan sonra da bu durum değişmedi. Hatta katmerlendi.

Haberin Devamı

Kraliyet uzmanlarının yorumuna göre Rania, gelinini gelecekteki görevine yani Ürdün Kraliçesi olmaya bu şekilde hazırlıyor.

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok


NİŞANI DA COŞKU DOLU SÖZLERLE DUYURMUŞTU 

Kraliçe Rania, oğlu Hüseyin nişanlandığında mimari eğitimi almış olan Rajwa Al Saif'in ailelerine katılmak üzere olduğunu yine ona duyduğu sevgiyi ifade eden satırlarla sosyal medyadan duyurdu.

Kına gecesinde de gelinine yönelik sözleri bunların bir devamı niteliğindeydi. Kraliçe Rania, gelini Rajwa'dan " Dünyanın en tatlı ve en güzel müstakbel gelini" diye söz etti. Sonra da Rajwa'nın, kendisi için, dünyaya getirdiği kızları Iman ve Salma kadar değerli olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra büyük kızı İman'ın düğününden önce yapılan kına gecesinde de Rania yine gelinine olan desteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İman'ın kına gecesinin yapılacağı mekana Rajwa ile yan yana girdi. Kıyafet tercihleri de dikkat çekiciydi. Gelin ile kaynana renk uyumu içinde giyinmişti. 

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok

'RAJWA, BENİM OĞLUM İÇİN ETTİĞİM DUALARIN YANITI'
Kraliçe Rania, gelinine olan büyük desteğini onun kına gecesinde bir kez daha gözler önüne serdi. Konuklarını ağırlayacağı büyük salona geliniyle el ele girdi. Sonra da yaptığı duygulu konuşmayla Rajwa'nın gözlerinden mutluluk yaşları süzülmesine neden oldu.

Rania, kına gecesi sırasındaki duygu dolu konuşmasında, Hüseyin yanlarına gidip Rajwa ile evlenmek istediğini söylediğinde kendisinin ve kocası Kral Abdullah'ın ne 
kadar mutlu olduklarını hatırlattı.

Ardından da şu sözleri sarf etti: " Rajwa, benim oğlum için ettiğim bütün duaların en mükemmel cevabı." Kraliçe oğluyla gelinine "Daima birbiriniz için mutluluk kaynağı olun" diye seslendi.

Rania, kına gecesinde dünürü, yani Rajwa'nın annesi Azza'ya da övgüler yağdırdı. Bir kızın, annesinin yansıması olduğunu söyleyip gelini Rajwa'nın annesini bir hazine" sözüyle tanımladı. 

Sonunda Kraliçe Rania ile Kral 2. Abdullah, büyük oğulları Prens Hüseyin'in mürüvvetini de gördü. Bu yılın haziran ayında kelimenin tam anlamıyla dünyanın tanıklığında iki genç evlendi.

O düğün sırasında kayınvalide Rania'nın mutluluğu ve bu özel güne ne kadar özenle hazırlandığı da gözlerden kaçacak gibi değildi.

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok

Rajwa'nın kına gecesinin yapılacağı büyük salona Raina gelinini elinden tutarak eşlik etmişti. 

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok

KATE'İN İŞİ DAHA ZOR
Şimdi sözü toparlarken bu konuyu değerlendiren kraliyet gözlemcilerine kulak verelim. Onların Rajwa ile karşılaştırdığı kişi Galler Prensesi Catherine yani geleceğin kralı Prens William'ın eşi Kate Middleton.

Uzmanlara göre Kate'in işi biraz daha zor. Çünkü kraliyet ailesine mensup olmayan kendi annesi Carole Middleton dışında sırtını yaslayabileceği fazla insan yok.

Ama Rajwa için durum öyle değil. Kendisi de bundan tam 30 yıl önce aileye gelin giden Kraliçe Rania, onu zamanı geldiğinde üstleneceği görevlere canla başla hazırlıyor. Hatta bu uzmanlara göre Rania, gelini Rajwa'nın sadece akıl hocası değil aynı zamanda da "bir numaralı hayranı."

Görünüşe göre Rania ile gelini Rajwa arasında özellikle de böyle göz önünde ailelerde örneğine pek rastlanmayan bir uyum var. Özetlemek gerekirse Rania genç gelini Rajwa'nın arkasında tam bir kale gibi duruyor.
Â

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok

Kraliyet uzmanlarının Kate'i de konuya katmasının bir nedeni var. Rajwa, Hüseyin ile nişanlandığından bu yana Ürdün'ün Kate Middleton'ı olarak anılıyor.  

Ondaki şansın yarısı Katede olsaydı... Dünyada böyle bir kayınvalide daha yok

Prens Hüseyin ile Rajwa geçen haziran ayında görkemli bir törenle hayatlarını birleştirdi. 

 

BAKMADAN GEÇME!