Türk tiyatrosunun acı kaybı: Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 09:34

Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti. Uzun zamandır İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi gören büyük usta 70 yaşında vefat etti. Doktorların yaptığı açıklamada Şensoy'un kalp damar hastalıkları ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Eski eşi Derya Baykal kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy'dan son dakika açıklaması geldi.

Haberin Devamı

70 yaşındaki Ferhan Şensoy uzun zamandır tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi'nde solunum yetmezliği ve ciddi kalp damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti. 02.30 sıralarında hayata gözlerini yuman büyük ustanın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun acı kaybı: Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti
'KIZLARIMIN BABASINI KAYBETTİK'
Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal kötü haberi sosyal medyadan duyurdu: 'Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz…'

Ortaoyuncular hesabından yapılan açıklamada: "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun…" ifadeleri kullanıldı.

'BABAM UÇTU GÖKLERE'

Babasını kaybeden Müjgan Ferhan Şensoy, 'Babam uçtu göklere…' mesajını paylaştı. Derya Şensoy ise, 'Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacığım' sözleriyle acısını dile getirdi.

Türk tiyatrosunun acı kaybı: Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti

PERŞEMBE GÜNÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Ferhan Şensoy'un cenazesi, 2 Eylül Perşembe günü saat 13:00'da Ses Tiyatrosu'nda sınırlı katılım ile tertip edilecek törenin ardından; Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazını müteakiben Zincirlikuyu Kabristanı'na defnedilecektir.

Haberin Devamı

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu, Ortaoyuncular Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu Ferhan Şensoy için taziye mesajı yayımladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Tiyatro ve sinema dünyamız büyük bir çınarını kaybetti. Ferhan Şensoy'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca da usta sanatçı için "Ortaoyuncular Tiyatrosu'nun kurucusu, oyuncu ve yazar Ferhan Şensoy'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kederli ailesine sabır, sevenlerine başsağlığı diliyoruz." mesajı paylaşıldı.

Haberin Devamı

Ferhan Şensoy'un vefatı sanat camiasında büyük üzüntüye neden oldu. Ünlü isimler usta oyuncunun ardından duygularını dile getirdi...

MELEK BAYKAL: DUALAR GÖNDERDİK AMA KURTARAMADIK

Son dakika haberi düştü telefonuma ve çok çok kötüyüm şuanda. Çok üzgünüm... Rahatsız olduğunu biliyordum, dualar gönderdik ona ama kurtaramadık...

Türk tiyatrosunun acı kaybı: Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti

NEVRA SEREZLİ: TÜRK TİYATROSU GERÇEK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Çok üzgünüm, tam televizyonun karşısına geçtim ve alt yazı geçti. Nefret ediyorum ustalarımızı alt yazı olarak orada görmekten. Kendi eşimde de aynı şeyi hissetmiştim.

Biz maalesef aynı sahneyi hiç paylaşamadık.

Haberin Devamı

Ferhan Şensoy geleceğin tiyatrosunda çok önemli bir yerde olacak. Ben yazmıyorum, yazamıyorum, proje üretmiyorum, yönetmiyorum sadece yazılı bir teksti oynamaya çalışıyorum. Ferhan, öyle değil. Yazıyor, yönetiyor, üretiyor... Bir bütün. Türk tiyatrosu gerçek bir değerini kaybetti.

PERRAN KUTMAN:

Adam gibi adam... Yürekli adam... Ayaklarının üstünde duran bir adam... Çok güzel adamı kaybettik, çok üzüntülüyüm. Çok üzgünüm.

GÖKSEL KORTAY:

Sabah haberlerinde 5 dakika önce duydum. Ferhan Şensoy, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük ustalardan biriydi. Müthiş vizyonu olan, müthiş vizyonu olan bir insandı. Çok zeki ve çok parlak düşünce tarzı olan bir insandı. Yazdıkları inanılmazdı.

Haberin Devamı

NİLGÜN BELGÜN:

Ah Ferhan Şensoy’u kaybetmişiz çok ama çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun canım arkadaşımın

Türk tiyatrosunun acı kaybı: Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!