“Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne” Ferhan Şensoy'un son mektubu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 09:47

Türk tiyatrosunun efsane ismi Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti. Uzun zamandır yoğun bakımda olan büyük usta vefatıyla sevenlerini yasa boğdu. Mart ayında yakın dostu Rasim Öztekin’i kaybeden Ferhan Şensoy, sağlık durumu elvermediği için Öztekin’in anma törenine katılamamıştı. Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy, gözyaşları içinde kürsüye çıkarak babasının Rasim Öztekin’e yazdığı mektubu okumuştu:“Kavuğumu ona devrettim. Orta oyuncularda çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı, kavuğu Şevket Çoruh’a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885’te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde neşeli bir meyhanede.”

Haberin Devamı

2 Temmuz'da iç kanama geçirdiği için hastaneye kaldırılan Ferhan Şensoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un vefatı şoke etkisi yarattı. Acı haberi alan ünlü isimler Ferhan Şensoy'un ardından duygularını dile getirdi.

Tolga Çevik: Gitti Düşbüküm

Çok ama çok üzüldüm. İnanılmaz yazar, şahane tiyatrocu, eşsiz meddah, bir ağabey, muhteşem bir zeka, gerçek bir Don Kişot. Gitti Düşbüküm. Nur içinde yat.

Necmi Yapıcı: Seni çok sevdik sevmeye devam edeceğiz

Ferhan abiyi kaybetmişiz az önce öğrendim. Çok üzgünüm. Onun gibi hayatını tiyatroya adamış kaç insan tanıdınız? Kendine özgü diliyle yazdığı, sahnelediği ve yine kendi şahsına münhasır oyunculuğuyla ruhumuza yer ettiği o muhteşem oyunları nasıl unutabiliriz? Asla yeri dolmayacak çok büyük bir usta gitti buralardan. Yazdığı her kitabı büyük bir merakla açıp okuduğumuz kaç kişi kalmıştı ki zaten? Onunla aynı filmde çalışma “Şans kapıyı kırınca” ve tiyatro sahnesinde “Uzun donlu Kişot” oyununda oynama şansına sahip oldum. Benim için çok büyük bir şanstı, ettiğimiz sohbetler anlattığı maceralar hala taptaze. Keşke çok daha fazla çalışabilseydim kendisiyle en son 2500. Ferhangi Şeyler oyununa gitmiştik bir fotoğrafımızda var o güne dair. Güle güle büyük usta yazacak çok şey var hakkında. Ama ne yazılsa az kalır. Seni çok sevdik sevmeye devam edeceğiz .. Ölümsüzler kulübüne hoş geldin.

Haberin Devamı

Ayşegül Aldınç
Onu tanımlamaya kelimelerim yetmiyor. Yeri dolmayacak bir değeri daha kaybettik. Gittikçe yalnızlaşıyoruz. Üzüntüm tarifsiz. Derya’cığıma, güzelim kızları Ferhan’cığım ve Derya’cığıma gani gani sabırlar diliyorum. Türk tiyatrosunun ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Ahmet Mümtaz Taylan

Kül yutmaz mizahıyla tiyatromuzun dağarcığının gelişmesine unutulmaz katkıları olmuş bir ustayı kaybettik. Çok daha güzel günler görmeyi hak ediyordu. Nur içinde yatsın.

Şebnem Sönmez
Ustalar yaşarken ileriye, giderken arkalarına bakar. Ardında kalanlardan biriyim. İleriye bakmaya devam edeceğim. Söz!
Gani Müjde
Türkiye'nin bana göre tartışmasız en iyi yazarıydı. Dillerle dans eder Ferhangi bir dil yaratırdı. Koca bir çınar devrildi bugün. Kahkahalarımız altında kaldı. Güle güle büyük ustam. Gündeste’ye bugünü yazmayı unutma sakın.

Haberin Devamı

CEZA
Çok üzgünüm. Seni anlatmaya kelimeler yetmediği gibi veda etmek için de cümle bulamıyorum Ferhan abi. İyi ki seni tanıdık. Yaydığın ışık ve öğrettiğin her şey için teşekkürler.

Ceyhun Fersoy
Bir ustayı daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz… Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun yol göstericilerinden; kalemi ve mizahıyla yolu yolumuz oldu…devri daim olsun ve olacak…

Mert Fırat: Devrin hep daim olsun

İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu daim olacak…

“Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne” Ferhan Şensoyun son mektubu

Haberin Devamı

Atilla Dorsay: Kolay kolay unutulacak bir isim değil.

Çok bütük bir kayıp yaşadı Türki tiyatrosu. Oyunları o kadar güzeldi ki, "İstanbul'u satıyorum" "Ferhangi şeyler" ,"Keşanlı Ali Destanı"... Bütün bunlar tiyatroya çok büyük katkılardır.

28 tane sinema filmi var ve bunlar büyük bir ciddiyetle hatırlanmalıdır. Bir ara haftalık mizah yazıları yazmıştı, hatırlıyorum. Denemeleri var, oyunları var, yönetmenliği var... Kolay kolay unutulacak bir isim değil.

Cem Davran: Şaka sanki!

Çok saçma, çok acayip, çok şaka sanki, bu olur mu ya durup dururken şimdi.

“Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne” Ferhan Şensoyun son mektubu

Mesut Yar: Hepimiz adına 'Pardon' büyük usta

Haberin Devamı

Kültür ve sanatın sadece dizi oyunculuğu ve şarkıcılık ekseninde algılandığı popüler kültürde değerini yeterince bilmeyenlerimiz de oldu. Hepimiz adına “Pardon” büyük usta. Başınız sağ olsun Ortaoyuncular ve Türk tiyatro ve edebiyat dünyası.

Gülben Ergen: Yeri doldurulamaz bir sanatçı

Büyük izler, büyük alkışlarla bir gidiş daha. Yeri doldurulamaz bir sanatçı Ferhan Sensoy… Sevenlerine ve ailesine sabırlar dilerim….

Ayşenil Şamiloğlu: Yürek dolu teşekkürler

Canım… Yattığın yer incitmesin…Verdiğin her şey için yürek dolusu teşekkür, sevgi, saygı sana…Devrin daim olsun…

Nilgün Belgün

Ah Ferhan Şensoy’u kaybetmişiz çok ama çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun canım arkadaşımın

Hazal Kaya

Haberin Devamı

Ah ne büyük bir kayıp…Çok üzgünüm…Başımız sağ olsun

Melek Baykal

Son dakika haberi düştü telefonuma ve çok çok kötüyüm şuanda. Çok üzgünüm... Rahatsız olduğunu biliyordum, dualar gönderdik ona ama kurtaramadık...

Nevra Serezli:

Çok üzgünüm, tam televizyonun karşısına geçtim ve alt yazı geçti. Nefret ediyorum ustalarımızı alt yazı olarak orada görmekten. Kendi eşimde de aynı şeyi hissetmiştim.

Biz maalesef aynı sahneyi hiç paylaşamadık.

Ferhan Şensoy geleceğin tiyatrosunda çok önemli bir yerde olacak. Ben yazmıyorum, yazamıyorum, proje üretmiyorum, yönetmiyorum sadece yazılı bir teksti oynamaya çalışıyorum. Ferhan, öyle değil. Yazıyor, yönetiyor, üretiyor... Bir bütün. Türk tiyatrosu gerçek bir değerini kaybetti.

Perran Kutman:

Adam gibi adam... Yürekli adam... Ayaklarının üstünde duran bir adam... Çok güzel adamı kaybettik, çok üzüntülüyüm. Çok üzgünüm.

Göksel Kortay:

Sabah haberlerinde 5 dakika önce duydum. Ferhan Şensoy, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük ustalardan biriydi. Müthiş vizyonu olan, müthiş vizyonu olan bir insandı. Çok zeki ve çok parlak düşünce tarzı olan bir insandı. Yazdıkları inanılmazdı.

“Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne” Ferhan Şensoyun son mektubu

Bülent Emrah Parlak

Hayatın en kötü günlerinden biri ! Bu mesleği seçme sebebim, ilk yol göstericim, aslan gibi dimdik durabilen, cesur Usta FERHAN ŞENSOY’u kaybettik

“Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne” Ferhan Şensoyun son mektubu

 

BAKMADAN GEÇME!