Yengen mi dilli-kaşarlı mı?

Güncelleme Tarihi:

Yengen mi dilli-kaşarlı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 07:00

Okurlarımız yengen ve dilli-kaşarlıyı kıyasladı, Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya evde yapmak isteyenler için püf noktalarını paylaştı.

Haberin Devamı

Bu hafta Instagram hesabımızdan (@hurriyetlezzetlihayat)“Tercihiniz yengen mi yoksa dilli-kaşarlı mı olur” diye sorduk, anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 53’ü yengeni seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Yengeni sizce en iyi hangi adresler yapıyor? Ne sıklıkla yersiniz? Ayvalık tost ekmeğiyle yapılanı mı tercih edersiniz? İçindeki şarküteri ürünü bol mu olmalı? Evde yapmayı denediniz mi? Yanında hangi içecekle tüketmeyi seversiniz? Dilli-kaşarlıyı nerelerde yemeyi seviyorsunuz? Sandviç ekmeğine mi yoksa tost ekmeğine mi yapılmışını seversiniz? Çay, ayran; yanına hangi içecek yakışıyor?” İşte gelen yorumlardan bazıları...

@mehmetture3564: “Yengen İzmir’de kumru ekmeğine yapılmış haliyle yenir. Nerede yemeli derseniz, mucidi Kumrucu Hüseyin derim.”

Haberin Devamı

@bfuo: “En güzeli dilli-kaşarlı...”

@ayenkmu: “Yengenin benim için ayrı bir yeri var ama bu ankette oy verdiğim dilli-kaşarlıyı öveceğim. Kesinlikle sandviç ekmeğinde tercih ederim ama tost ekmeğine de hayır demem. Evde istediğim lezzeti yakalamıyorum, o nedenle dışarıda Bambi ve Marmaris Büfe’de yerim. Ayran veya kolayla...”

@yogashka: “Dilli-kaşarlıyı tek geçerim. Mesaiye kaldığımız ajans yıllarımda da üniversite dönemimde de en büyük kurtarıcımdı. Amerikan salatası ekletmeyi de seviyorum.”

@arzugi: “Tercihim, içi bol malzemeli, ekmeği güzel kızarmış yengen. Evde de yaparım. ”

@etiler_park: “Dilli-kaşarlı...”

PÜF NOKTALARI

Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’dan...

YENGEN

◊ İşin en önemli noktası malzeme kalitesi. Sucuk, salam, peynir, turşu, ekmek... Bunlar ne kadar kaliteli olursa bu tosta da yansır.

◊ Ankara Çubuk turşusu, Tire sucuğu, Trakya kaşarı gibi malzemeleri tercih edebilirsiniz.

◊ Ekmeği önden ayrı kızartıp şarküterisini ayrı yerde pişirin ve peyniri de ayrı yerde eritin. Sonra hepsini birleştirin. Böylece hem ekmek kıtır kıtır oluyor hem tüm malzemelerin tadını ayrı ayrı alabiliyorsunuz.

DİLLİ-KAŞARLI

◊Eğer bulabilirseniz isli tada sahip fümelenmiş bir dil alın. Sadece haşlanmış dille o kadar lezzetli olmuyor.

◊Peynir olarak taze kaşar yerine Trakya kaşarı kullanın. Bence lezzetine etkisi büyük.

◊Tereyağıyla birlikte ekmeğini önden ızgarada veya tost makinesinde yavaş yavaş kızartın. Sıcakken peyniri ve dili içine koyun. O ısıyla dil yumuşayacak ve peynir eriyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!