Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 07:00

100’üncü yılını geride bırakan asırlık marka... Yılın En İyi Şefi ödülü... Metro Türkiye’nin vegan sofrası... Kahvaltıdan dağ evi deneyimine kış aktiviteleri... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.

Haberin Devamı

ARTIK O DA 100 YAŞINDA

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Baylan, İstanbul’un kültür mirasının ve gastronomi dünyasının önemli bir mihenk taşı. Kuruluşu Cumhuriyetimizle yaşıt asırlık markamız bu hafta 100’üncü yaşını Atatürk Kültür Merkezi’ndeki özel sergiyle ve yeni çıkardığı kitabıyla kutladı. ‘İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven’ isimli sergide, 1923 yılında Beyoğlu’nun çıkmaz bir sokağında başlayan varoluş mücadelesinden ve İstanbul’un asırlık markasına dönüşme serüveninden kesitler var. Dileyenler sergiyi 29 Kasım’a kadar ziyaret edebilir.

JAPON İŞİ BRUNCH BAŞLIYOR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Roka İstanbul artık her cumartesi ve pazar 12.30-16.00 saatleri arasında brunch veriyor. Şef Suna Hakyemez’in mutfak şefliğini yaptığı restoranın brunch’larına da yine Japon mutfağı hâkim. Saşimi çeşitleri, zencefilli gyoza, sebzeli krep ‘okonomiyaki’, miso ekmeği üzerinde dana kaburga ve tatlılar ön planda. 12 yaşından küçük misafirler için de ayrı bir menü düşünülmüş. Restoran Michelin Rehberi’nin 2024 tavsiye listesine girenler arasında.

YİNE KAZANDI!

Gastronomi kazanında kaynayanlar

The Best Chef ödülleri 7 yıldır dağıtılıyor. 2023 yılının kazananları bu hafta Meksika Merida’daki törenle açıklandı. En iyi pizza şefinden en iyi yemek deneyimine, en iyi çıkış yapandan bilimi en iyi kullanana bol bol kategori var. En iyi şef ödülüyse üst üste 3’üncü defa Madrid’deki 3 Michelin yıldızlı DiverXO’nun çılgın şefi Dabiz Munoz’a gitti. Listede ilk 100’e bizden de şef Maksut Aşkar 88’inci olarak girdi.

BU OCAKBAŞI ÇOK FARKLI!

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Metro Türkiye, bitki bazlı mutfağın potansiyelini ortaya çıkarmak ve sofrada herkese yönelik bir tabağın olabileceğini göstermek amacıyla alışmadığımız bir ocakbaşı deneyimine imza attı. Şef Sinan Büdeyri’nin işbirliğiyle Peymane Ocakbaşı’nda mezesinden kebabına mükellef bir vegan sofra kuruldu. Metro Türkiye’nin bitki bazlı ürünleriyle şef Büdeyri’nin kurduğu vegan ocakbaşı menüsünde; sucuklu humus, Adana kebabı, altı ezmeli fıstıklı kebap, tütsülenmiş yoğurtlu ekşi köfte, lahmacun, içliköfte gibi özel reçeteler ve tatlar vardı.

DAĞ EVİNDE YİYORMUŞUZ GİBİ

Gastronomi kazanında kaynayanlar

İsviçre Alpleri ruhunu hem dekorasyonuna hem de menüsüne taşıyan Swissôtel’deki Chalet restoran soğuk havalarda akla ilk gelen adreslerden. 120 yıllık ahşaptan bir dağ evinde ve bahçesinde kurulan cam iglolarda bu deneyimi sunan mekân, geçen hafta kış sezonunu açtı. 17.00-20.00 ve 20.30-23.30 saatleri aralığında hizmet verecek. İsviçre’nin içı sıtan fondü ve raklesi de yine menüde. Rezervasyon için (0543) 326 81 11

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!