Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 07:00

Michelin’li şefin elinden Çin’in Kanton mutfağına özgü lezzetler. Ekşi maya meraklıları için kurulan yepyeni bir platform... Sonbahardan ilham alan yoğun çikolatalı özel tatlılar... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada.

Haberin Devamı

BURSA SİYAH İNCİRİ’NİN İZİNDE

Metro Türkiye’nin şef Şemsa Denizsel’le birlikte coğrafi işaret tescilli ve adayı ürünleri ön plana çıkarmayı hedeflediği ‘Yerelin İzinde’ projesinin üçüncü etabı gerçekleşti. Boğaziçi Lüferi ve Aydın Kestanesi’yle başlayan gastronomik keşif yolculuğunun bu seferki odağı Bursa’nın siyah inciriydi. İncirin üretim süreçleriyle tüketim alanlarına şahit olmak için Karabalçık Köyü’ndeki incir bahçesi ziyaret edildi, sektörün önde gelen şefleriyle hasat yapıldı. Hasadın ardından Şemsa Denizsel de bu narin meyveyle incirli peynir salatası, incir sirkesi marineli kuzu kol, incirli süzme köy yoğurdu, oturtma tatlısı gibi tabaklar hazırladı.

10’UNCU YILA ÖZEL

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Shangri-La Bosphorus 10’uncu yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bunlardan ilki ‘10. Yıl Akşamüstü Çay Saati’... Melez Tea işbirliğiyle özel bir çay seçkisini 30 Eylül’e kadar her gün 14.30-17.30 saatlerinde deneyimlemek mümkün. Ayrıca Shangri-La Grubu’nun kurumsal yönetici şefi, Michelin’li Gordon Leung’un Kanton mutfağından lezzetlerle hazırladığı ‘10. Yıl Menüsü’ 7 Ekim-7 Kasım tarihlerinde meraklılarını bekliyor olacak. Şef Leung 15 Ekim’e kadar İstanbul’daki mutfakta olacak.

FISTIKLI, MUZLU, KARAMELLİ

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yaza yavaş yavaş veda ederken menüler de yeni mevsimde içimizi ısıtacak tatlara yönelmeye başladı. Vakko Patisserie menüsü de bunlardan biri. Yaz meyveli ferahlatan tatların yerini daha yoğun çikolatalı seçenekler aldı bile. Muzlu brownie, yerfıstıklı ve karamelli ‘Snickers’, Hindistan cevizi, beyaz çikolata ve Antep fıstıklı ‘Coco Pistache’ sonbahar-kış menüsünde tadabileceklerimiz arasında.

KULÜBÜ DE VAR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Ekmekçilik ve pastacılık üzerine yenilikçi ürünler sunan Puratos Türkiye, zengin ekşi maya geleneğimizin sürdürülüp geliştirilmesi için kurduğu Ekşi Maya Akademisi’ni bir adım ileri taşıdı. Fırıncılara yönelik kurduğu Sapore Ekşi Maya Kulübü artık herkesin erişimine açık. Platformda ekşi maya hakkında detaylı bilgiler, tarifler, eğitimler gibi içerikler var. En merak edilen sorulardan ekşi mayayı her zaman aynı kalitede yapmanın yollarını da sitede bulabilirsiniz. saporeeksimayakulubu.com

KANYE WEST DÖNERİ SEVDİ

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Turistik aktivitelerin başını çekiyor, kuyruğu eksik olmuyor... Berlin’deki Mustafa’s Gemüse Kebap’tan (Mustafa’nın Sebzeli Kebabı) bahsediyoruz. Gitgide popülerliğini arttıran mekânın kuyruğunda geçen hafta ünlü rap şarkıcısı Kanye West ve eşi Bianca Censori vardı. Herkes gibi sıraya girdiler. Bankta döner yerkenki görüntüleri çok konuşuldu. Burada tavuk dönerden hazırladıkları sandviç çok seviliyor. İçine patlıcan, kabak, biber, çeşitli soslar ve peynir katılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!