Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 07:00

OSES Gurme çiğköfteye boyut atlatıyor. Antalya’da iki hafta sonra yemek festivali başlıyor. İtalya’dan yaratıcı lezzetler Marmaris’e geliyor. Çilekli, tarçınlı yeni kapsül kahvelerden sağlıklı elma toplarına yeme-içme dünyasından son haberler burada...

Haberin Devamı

YEREL ÜRÜNLER ÖN PLANDA 

Bu yıl 2’nci kez düzenlenecek FoodFest Antalya’ya sayılı gün kaldı. 1-3 Eylül tarihleri arasındaki etkinliğin teması ‘Antalya’dan Dünyaya’...

Gastronomi kazanında kaynayanlar



Antalya, aynı zamanda bir tarım cenneti. Finike portakalından Manavgat altın susamına coğrafi işaretli pek çok ürünü var. Piyaz, bergamot kabuğu reçeli, serpme börek gibi lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. İlk yılında bu ürünlerin gastronomi turizmine sağladığı öneme dikkat çeken festival, bu sene ürünlerimizin tanıtımına odaklanmış. Üç gün sürecek festivalde tadımlar, yarışmalar ve konuşmalar yapılacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

ÇİLEKLİ Mİ OLSUN HAVUÇLU MU? 

Kahve yanında “Çilekli cheesecake mi alalım yoksa havuçlu kek mi” sorusu alışkın olduğumuz ikilemlerden... Peki ya bu tatlıları kahvenizi yudumlarken tadabilseydiniz cevabınız ne olurdu? Tchibo, Cafissimo kapsül ailesini genişleterek yaza özel iki çeşit çıkardı. Çilekli cheesecake ve tarçınlı-cevizli havuçlu kek tatlarını koyu kavrulmuş espresso çekirdekleriyle buluşturan bu kapsülleri mağazalardan temin edebilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

YENİ NESİL ÇİĞ KÖFTE 

Geleneksel lezzetlerimizden çiğköfteyi sevenlere bir haberimiz var. 1.500’e yakın bayi ağının yanı sıra Belçika, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde de dükkânı olan OSES Çiğköfte yepyeni bir konseptle karşımızda... Karaköy Necatibey Caddesi’nde yeni açılan OSES Gurme ferah ve şık bir restoran olarak tasarlanmış. Sunumlar da önünüze özenle seçilmiş seramik tabaklarda geliyor. Bu sefer menüde iyisini ve tazesini bulmakta zorlandığımız etli çiğköfte de var. Sipariş geldiği gibi etin mermer tezgâhlarda tokmakla taze taze dövülmesiyle hazırlanıyor.

Etsiz çiğköfteninse siyez bulgurlu, karabuğdaylı ve glütensiz gibi çeşitleri var. Bol yeşillikli, kuru üzüm ve fındıklı, kızarmış çiğköfte gibi çeşitlerin yanı sıra çiğköfteden burger bile yapılmış.

Haberin Devamı

İTALYAN ŞEF MARMARİS’TE

Marmaris’te yeni açılan Sento by Nuup 22 Ağustos’ta İtalyan şef Fabio Gambirasi’yi ağırlamaya hazırlanıyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar



Gambirasi, Katalan ve İtalyan mutfağını buluşturduğu, sürdürülebilir ve permakültür odaklı yaklaşımıyla bilinen Agreste’nin de kurucu ortağı ve baş şefi... İtalyan mutfağından esinlenen yaratıcı tabakları deneyimlemek isteyenler oteli arayarak yer ayırtabilir. Rezervasyon için: (0252) 417 03 03

Gastronomi kazanında kaynayanlar

ANİ ACIKMALARA ELMALI ÇÖZÜM

Sağlıklı ve hafif beslenmek pek çok kişinin gündeminde... Evden çalışanlar belki bu konuda biraz daha şanslı ama gününü sürekli dışarıda geçirmek isteyenler için aniden gelen acıkma atakları çözümsüz kalabiliyor.

Hem doğal hem de lezzetli yeni nesil atıştırmalık konseptiyle yola çıkan Anında Bitiyo’nun katkısız, koruyucusuz ve şekersiz yeni ‘Elma Topları’ ürünü bu soruna bir çözüm niteliğinde geliştirilmiş. İçeriğinde doğal elma kurusu, tarçın, yerfıstığı, fındık, bal, muskat, zencefil ve karanfil var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!