Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2023 07:00

Akkomarka deprem bölgesindeki kadın üreticilere yardım amaçlı bir proje başlattı. Dedeman’da hafta boyunca Hatay lezzetlerinden oluşan bir menü sunulacak. 16 Roof Restoran&Bar sezonu açtı. Doğanay, yeni bir şalgam suyu serisi, Apitera Plus, kapsül formunda arı sütü ve propolis çıkardı. Yeme-içme dünyasından son haberler burada.

Haberin Devamı

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI BAŞLIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğüyle Türk mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası için geri sayım başladı.

Her sene 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan bu özel hafta için Dedeman Hotels&Resorts Interna-
tional’ın seçili otellerinde Hatay lezzetlerinden oluşan bir menü hazırlandı. Özgün mutfağıyla gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren Hatay’ın biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe gibi lezzetlerini burada tadabilirsiniz. Bu yemekler yerel malzemelerle ve geleneksel pişirme teknikleriyle üstelik atıksız bir şekilde hazırlanacak.

Menü hakkında ayrıntılı bilgi almak için gitmek istediğiniz oteli arayabilirsiniz.

KADINLARA DESTEK OLMAK İÇİN...

Haberin Devamı

Sektörde 13 marka ve 40’ın üzerinde restoranla faaliyet gösteren Akkomarka, ressam Eda Zamanpur’la anlamlı bir işbirliğine gitti. Kooperatiflerden ve deprem bölgesindeki kadın üreticilerden tedarik edilen ürünler, Eda Zamanpur’un ‘Üreten Eller’ temalı tasarım kutusunda bir araya getirildi. Pakette Topraktan Tabağa Kooperatifi’nden Mardin sorgül bulguru ve mercimeği, Moon Organik’ten domates salçası ve Adıyaman pul biberi, Kadınların Eli’nden nar ekşisi var. Akkomarka bu ürünleri düzenli olarak satın alıyor ve restoranlarında kullanıyor. Proje hem kadınların çalışma hayatındaki yerine hem de deprem bölgesinde, zor şartlar altında üretim yapmayı sürdüren kadınlara dikkat çekmeyi hedefliyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

DAHA YOĞUN BİR TAT

Doğanay, yeni bir şalgam suyu serisi çıkardı. Acılı ve acısız olarak iki seçenekli sunulan ‘Doğanay Gurme Şalgam’ cam şişede... Ayrıca daha fazla mor havuç ve sarımsak içerdiği için daha yoğun bir tada sahip. Yeni ürünü etli yemeklerden balıklara, zeytinyağlılardan köftelere ve dolma çeşitlerine pek çok yemeğin yanında içebilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

BOĞAZ’A KARŞI, LEZİZ YEMEKLER

Swissôtel’in terasındaki 16 Roof Restoran&Bar, panoramik boğaz manzarasının tadını çıkarabileceğimiz en özel adreslerden... Geçen günlerde sezonu açan mekânın yaz menüsü de hayli kuvvetli... Şef Taha Emrah Özçelik’in hazırladığı menüye hem Asya mutfak teknikleri hem de Türk mutfağından örnekler hâkim. Lakerda, turşu bonfile, suböreği, tandır karides, testi kebabı ve fındıklı-erişteli kuzu sırtı öne çıkan lezzetler arasında...

Gastronomi kazanında kaynayanlar

İÇECEKLERE KATILABİLİR

Balparmak’ın iyi yaşam markası Apitera Plus ailesine iki yeni ürün eklendi: Arısütü Kapsül ve Propolis Kapsül. İkisi de Balparmak Ar-Ge Merkezi ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi iş birliğiyle geliştirilmiş. Arısütü Kapsül’deki arı sütü, dondurarak kurutma yöntemiyle daha konsantre hale getirilmiş, üç kat daha fazla etken maddeye sahip. Propolis Kapsül’ün içeriğindeyse toz propolis var. Direkt suyla yutulabilir veya açıp içindeki toz maddeyi içeceklere katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

BAKMADAN GEÇME!