Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 07:00

Deniz Alphan ve Hülya Ekşigil’den podcast serisi... ‘Sofralar Sergisi’ geliyor.Feriye’de Vegan Günü kutlaması...

Haberin Devamı

Lezzet dünyasından haberler burada.

YEMEĞE DAİR ANILAR...

Gazeteci-yazar Deniz Alphan ve yemek kültürü araştırmacısı-yazar Hülya Ekşigil odağına yemeği alan bir podcast serisi yapmaya başladı. ‘Yedik İçtik’ adlı seride yiyeceklerin hafızamızda bıraktığı izler konuşuluyor. Programa davet edilen konuklara hatırladıkları ilk yemek, ilk pişirdikleri, uğruna yolculuk ettiren ve bitirmekte en zorlandıkları yemek gibi ‘en’ ve ‘ilk’leri konu alan sorular soruluyor. Serinin konuklarından biri yazarımız Vedat Milor’du. Bölümleri karnaval.com üzerinden ve Spotify’dan takip edebilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

VEGAN YAŞAM KONUŞULDU

Haberin Devamı

Metro Türkiye, 1 Kasım Dünya Vegan Günü’nü Feriye Mutfak’ta kutladı. Vegan Buluşması adını verdikleri etkinlikte bitki bazlı ve vegan beslenen şef, restoran sahipleri ve konunun uzmanları bir araya geldi. ‘Vegan Yaşam ve Gastronomi’ panelinin ardından Gastronometro’nun şefleri vegan mutfak atölyesi düzenledi.

SOFRA TASARIMININ EN ÜNLÜLERİ GELİYOR

Dünyaca ünlü dokuz davet tasarımcısı ‘Sofralar Sergisi-İstanbul Kutlamalar Başkenti’ projesi kapsamında İstanbul’a geliyor. İçlerinde Jennifer Lopez ve Ben Affleck’in düğün davetini organize eden Colin Cowie, Oscar töreninin sofra tasarımcısı Edgardo Zamora gibi isimler de var.

Tasarımcılar hem İstanbul temalı sofralar tasarlayıp sunacak hem de tasarım yarışmasında jürilik yapacak. İstanbul’u ‘kutlamalar destinasyonu’ olarak uluslararası platformlarda öne çıkarmak amacıyla, 9-10 Kasım’da Raffles İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğin biletlerine www.tabledesignexhibition.com ve Biletino üzerinden ulaşmak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!