Ekranda bu gençler parladı

Güncelleme Tarihi:

Ekranda bu gençler parladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2022 07:00

Son dönemde hayatımıza birçok genç oyuncu girdi. Bazıları gençlik dizilerinde bazıları romantik komedilerde karşımıza çıkıp gönüllerimizi fethetti. Geleceğin Serenay Sarıkaya’sı ya da Kıvanç Tatlıtuğ’u diye anılan bu genç oyuncuların aralarında çocukluğundan beri oyuncu olmak isteyen de var, bu mesleği daha önce aklının ucundan bile geçirmemiş olan da... Bu yetenekli genç oyuncuları daha yakından tanıyalım.

Haberin Devamı

Pek çoğuyla kısa süre önce tanıştık. Ekranda görünce simalarını tanıyor, adlarını hatırlıyor, hatta bazılarını çok seviyoruz
ama haklarında çok da fazla bir şey bilmiyoruz. Büyük ses getiren gençlik dizileri ‘Tozluyaka’ ve ‘Duy Beni’, ailenin gücünü anlatan ‘Kardeşlerim’, hem kadrosuyla hem hikâyesiyle yıla damgasını vuran ‘O Kız’, sürprizli ve heyecanlı kurgusuyla ‘Bir Peri Masalı’, romantik ve eğlenceli öyküsüyle özellikle gençlerin kalbinde yer eden ‘Yalı Çapkını’ gibi sezonun gündemden düşmeyen dizilerinde rol alan genç ve yetenekli oyuncuları araştırdık. Okudukları okuldan burçlarına haklarında merak edilenleri öğrendik. Hepsi okullu... Aralarında çocukluk yaşında reklamlarda oynayıp ya da sahne tozu yutup bu mesleğe âşık olan da var, bambaşka bir kariyer hayali kurarken kendini oyuncu
olarak bulan da...

Haberin Devamı

ÖZGÜ KAYA
Opera eğitimi aldı
1996 doğumlu, Kova burcu. Uşak’ta doğup büyüdü.Babası fotoğrafçı ve müzisyen, annesi ev hanımı. Küçük yaşta müzikle tanıştı; gitar, şan ve piyano dersi aldı. İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nü kazandı. Sosyal medyada şarkı videoları paylaşırken takipçi kitlesi oluştu.
‘Adı Efsane’, ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’, ‘Kimse Bilmez’ dizilerinde rol aldı. ‘Üç Kız Kardeş’te canlandırdığı Türkan karakteriyle büyük övgü topladı. Bu yıl Pantene Altın Kelebek’te ‘Yıldızı Parlayanlar Ödülü’ne layık görüldü.

MERT RAMAZAN DEMİR
Yeni ‘Ferit’ oldu
1998, İstanbul doğumlu, Yay burcu. Dialog Anlatım İletişim ve Michelle Danner Acting Studio’da eğitim aldı. Beyazperdede ilk olarak
yönetmenliğini Sonia Nassery Cole’ün yaptığı ‘I Am You’da Damla Sönmez, Cansu Tosun ve Ushan Çakır ile rol aldı. 2020’de ‘Çıplak’ isimli mini dizinin başrolünü üstlendi. ‘Öğretmen’, ‘Ölüm Zamanı’ dizilerinde ve ‘Üç Harfliler: Adak’, ‘Sesinde Aşk Var’, ‘Ufo’ filmlerinde oynadı. Afra Saraçoğlu ile başrolü paylaştığı ‘Yalı Çapkını’nda Ferit karakteriyle gündemde.

SILA TÜRKOĞLU
‘Başıma gelen en iyi şey’ diyor
1999’da İzmir’de dünyaya geldi, Koç burcu. Oyunculuğa 2018'de rol aldığı ‘Ağlama Anne’ dizisiyle başladı. ‘Yemin’ dizisinde Suna karakterine hayat verdi, ‘Emanet’ dizisinde canlandırdığı Seher karakteriyle yıldızı parladı. ‘Kızılcık Şerbeti’ndeki Doğa karakteri daha geniş kitlelerce tanındı. Bir röportajında psikolojik hastalığı olan birini canlandırmayı istediğini ve başına gelen en iyi şeyin oyunculuk olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

KAAN MİRAC SEZEN
Hem tiyatro hem müzikal
2002’de Bursa’da dünyaya geldi. Tiyatroyla ilişkisi lisede başladı, Türkçe-İngilizce birçok oyun ve müzikalde yer aldı. Devlet Tiyatrosu’nda kursiyerlik eğitimi aldıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde okurken profesyonel oyunculuk kariyeri de başladı. Eğitim hayatının
ilk yılında ‘Tozluyaka’ dizisinde rol aldı.

DİLİN DÖĞER
İngiliz dil bilimi mezunu
Doğum hemşiresi bir anne ve radyoloji teknisyeni bir babanın ilk çocuğu olarak 1995'te, Diyarbakır'da dünyaya geldi. Balık burcu. Eğitim hayatına Diyarbakır’da başladı. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi Bölümü mezunu. Müzik, resim, opera ve şan eğitimleri aldı. 2022’de Hiner Saleem’in ’Goodnight Soldier’ adlı filminde başrol oynadı ve performansıyla adından söz ettirdi. Kanal D’de yayımlanan ‘O Kız’ dizisinde Zeynep karakterine hayat veriyor.

Haberin Devamı

ONUR SEYİT YARAN
Spor kariyeri de var
1995’te İstanbul’da doğdu, Oğlak burcu. Haliç Üniversitesi Spor Akademisi’nde lisans eğitimi aldı. Şu anda İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okuyor. Eski milli satranç oyuncusu. Yurt içinde ve yurt dışında profesyonel olarak futbol oynadı. ‘Kalk Gidelim’ ve ‘Vuslat’ dizilerinde rol aldı. Ama yıldızı asıl ‘Kardeşlerim’ dizisiyle parladı. Dizinin yayımlandığı ülkelerde geniş hayran kitlesine sahip. Son olarak İspanyol TV kanalının davetiyle ülkeye çekime gitti. “İspanya’da sinema yapmak en büyük hayalim” diyor.

SU BURCU YAZGI COŞKUN
Altın Kelebek'in Yıldızı Parlayanlar'ından
2005, İstanbul doğumlu, Koç burcu. Oyunculuğa henüz 5 yaşındayken ‘Karadayı’ dizisinde başladı. Ardından ‘Aşk Yeniden’, ‘Bizim Hikâye’, ‘Kuzgun’ dizileri geldi. ‘Kırmızı Oda’da canlandırdığı Güler karakteri çok beğenildi. ‘Kardeşlerim’ dizisinde Asiye Eren karakteriyle hızlı bir yükseliş yakaladı. Pantene Altın Kelebek’te Yıldızı Parlayanlar Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

RABİA SOYTÜRK
İlk başrolünde parladı
1999, İstanbul doğumlu, Kova burcu. Ortaokulda tiyatroya başladı. İlk dizi projesi Haluk Bilginer’in başrolünde olduğu ’Şahsiyet’. Sonra ‘Özgür Dünya’ filmi ve ‘Gülperi’ dizisinde oynadı. ‘Benim Adım Melek’ dizisi için iki yıl Gaziantep’te kaldı. Daha sonra da bir dönem işi olan ‘Alparslan’ dizisinde boy gösterdi. ’Duy Beni’ dizindeki Ekim rolüyle ilk başrol deneyimini yaşadı; bu diziyle , sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesi edindi. Dizideki iki âşığın ‘Ekkan’ (Ekim-Kanat) etiketi sosyal medyada sık sık gündem oldu.

CANER TOPÇU
Belediye tiyatrosundan başrole...
1997’de İstanbul’da doğdu, Yengeç burcu. Aslen Kastamonulu. Babası mobilyacı, annesi ev hanımı. Üç kardeşin ikincisi. Lisede belediyenin tiyatro kursuna arkadaşının önerisiyle başvurdu ve beş yıl orada tiyatro yaptı. Hollywood filmleri izleyip kamera önüne geçmek için kendini motive ediyor ve bu konuda eğitim alıyor. ‘Nöbet’, ‘Hiç’ ve ‘Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı’ dizilerinin ardından ‘Duy Beni’ dizisinde Kanat karakterini üstlendi ve ciddi bir takipçi kitlesi edindi.

Haberin Devamı

TARIK EMİR TEKİN
‘Yıldızı Parlayan’ ilk erkek
1997, İstanbul doğumlu, İkizler burcu. Oyuncu Şevval Sam ve eski milli futbolcu Metin Tekin’in oğlu. Oxford Üniversitesi’nde drama eğitimi aldı. Dijital proje ‘Çıplak’ ve ‘Sadakatsiz’ dizilerindeki rolleriyle beğeni topladı. Alina Boz'la başrolü paylaştığı ‘Bir Peri Masalı’nda Onur karakterini oynuyor. Bu yıl Pantene Altın Kelebek’te Yıldızı Parlayanlar Ödülü’nü kazanan ilk erkek oldu.

DİĞER OYUNCULAR

Berker Güven (Üç Kız Kardeş):
1994, İzmir doğumlu.

Cengiz Orhonlu (O Kız):
1994, İstanbul doğumlu.

Deniz Bakacak (O Kız):
1998, İstanbul doğumlu.

Ilgın Çakır (O Kız):
2000, İstanbul doğumlu.

Serra Pirinç (Tozluyaka):
1997, İstanbul doğumlu.

Ulvi Kahyaoğlu (Tozluyaka):
1995, İzmir doğumlu.

Ecem Çalhan (Tozluyaka):
1996, İzmir doğumlu.

Can Bartu Aslan (Tozluyaka):
2000, İstanbul doğumlu.

Özgür Daniel Foster (Tozluyaka):
1997, Marmaris doğumlu.

Durukan Çelikkaya (Tozluyaka):
2000, İstanbul doğumlu.

Ahmet Haktan Zavlak (Tozluyaka):
2001, İstanbul doğumlu.

Utku Coşkun (Duy Beni):
1997,
Kocaeli doğumlu.

Sümeyye Aydoğan (Duy Beni):
1999, İstanbul doğumlu.

Burak Can (Duy Beni):
1996,
İstanbul doğumlu.

Bilal Yiğit Koçak (Kardeşlerim):
1995, Samsun doğumlu.

Nilsu Berfin Aktaş (Gelsin Hayat Bildiği Gibi):
1998, Ankara doğumlu 

Doğukan Güngör (Kızılcık Şerbeti):
1996, Ankara doğumlu.

Emre Bey (Balkan Ninnisi):
1997, İstanbul doğumlu.

 

BAKMADAN GEÇME!