Yerlisinden Çeşme-Alaçatı sezon rehberi

Güncelleme Tarihi:

Yerlisinden Çeşme-Alaçatı sezon rehberi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 12:47

Çeşme bütün mekânları, trendleri, plajları, partileriyle yeni sezona hazır.

Haberin Devamı

Hoshaff... Koordinatları veriyorum: 15 Eylül Kıraathanesi’nin olduğu yerde hayat buldu. Sezonun en merak edileni oldu.
◊ Momo büyüyüp serpiliyor... Dalyan’a Momo Beach geliyor. Plajın ve restoranın yemekleri İtalyan şef Carlo Bernardini’nin ellerinden çıkacak deniyor.
◊ Alaçatı’ya iki İstanbullu... Biber ve Suare hoş geldi, sefa geldi. Suare’nin canlı müzik geceleri yaz ajandalarına not alınsın.
◊ Türkiye’nin ilk beach club’ı Fly-Inn’den haberler: Dirty Hands yazlık mönüsü ile yine on ikiden vuruyor, suşi sevenler soluğu, lezzeti Sushimoto’da buluyor... Dondurma laboratuvarı Pöölabs ve CoffeeNutz da unutulmuyor.
◊ İyi ve kötü haberler... Babylon bu sene sezon ve liste dışı. Madeo Beach de Kum Beach’teki evinde değil. İyi haberler: Madeo, Unique’in içine taşındı. Çiçeği burnunda Mekanique fena meraklandırıyor.
◊ Gazino geceleri... Emre Altuğ’dan Kulüp Baba’nın içine Gazino Sako bence bu sezonun en renkli, en sesli, en nostaljik bingosu. Deniz Seki, Mehmet Erdem ve tabii ki Emre Altuğ da sahne alacak.
◊ Viento Otel’den Sota: En tazesinden kabuklu restoranı. Lezzet ve afrodizyak bombası.
◊Şerefe Meyhane’de küçük mekân kapandı, büyükte lezzete,
eğlenceye, dost sohbetlerine devam.
◊ Denizden babanız çıksa yedirten, hepimizi mest eden Horasan yeni yerinde özlediğimiz lezzetleriyle... Horasan’da kredi kartı geçmiyor, benden ve önden söylemesi.
◊ Çeşme Çarşı’ya akın var, akın... Horasan’la başlayan Çeşme Çarşı lezzet fırtınası küçük ve butik meyhanelerle devam ediyor. Başı da Defne Yaprağı çekiyor.
◊ House 44’ün ortakları yine işbaşında... Hacımemiş’in tazesi Cartel’e hayat veriyorlar. Suşilerini ve kokteyl barını bu sezon listeye alın derim.
◊ Biz şok, biz iptal... Bu sezon Tektekçi’de canlı müzik var!
◊ Walkin kaldığı yerden devam. Haftanın beş günü sürpriz isimler, DJ’ler...
◊ Paradiso Beach el değiştirmiş. Esnaf Meyhanesi de büyüyüp serpilmiş. Bir taş evin bahçesine geçmiş. Limon’da pazar akşamları Rubato sahnedeymiş. Eski Tapu, Morah restoran-bistro olmuş. Deli Deli havasıyla, cakasıyla geri dönüyormuş.
◊ Beach’lerden gak gelenleri Boyalık Beach Hotel paklar. Hafta içi 65, hafta sonu 75 TL girişi. Sade, sakin, mis gibi
plajı var, güler yüzlüler.

Yerlisinden Çeşme-Alaçatı sezon rehberi

Her sezonun divaları
◊ Dost sofraları deyince: Ferdi Baba, Cevat’ın Yeri, Sülo’nun Yeri, Dalyan Körfez Balık Restoran, Ada Balık Fethi’nin Yeri, Ilıca Star Beach...
◊ Alaçatı’nın ev sahipleri: Tabii ki havasıyla Fava. Ev sıcaklığında Insula...
◊ Anne elinden çıkmış gibi: İmren, Yusuf Usta, Rasim Restoran, Sakızlar Restoran ve tabii ki Asma Yaprağı...
◊ Hepimizin kalbini fetheden: Altınkapı, Y’Git, Doruk Döner, Dost Pide, Asucan, Kumrucu Hüseyin, Şevki, Erol, Şen Turşucu...
◊ Tatlı yiyelim tatlı konuşalım: Tarihi Rumeli Pastanesi, Veli Usta, Köşe Kahve, İmren, Reyhan...

Haberin Devamı

Yerlisinden Çeşme-Alaçatı sezon rehberi


Yalnızca sitem!
Çeşme’nin gözdesi, gözbebeği, nostalji durağı Ilıca Plajı.. Bundan böyle şezlong da, şemsiye, deniz de, keyif de ücretsiz derken fena faka bastık. Bir şezlong artı bir şemsiye 25 TL. Nerelere gidelim? Uzaktan mı bakalım? Manzara mı yapalım? Gelin plajımıza sahip çıkalım.
◊ Tamam, 75 desibel manifestosuyla sesi kontrol altına aldık. Peki, ya fiyatlar? Onlara da bir manifesto yazmayalım mı? Onları da kontrol altına almayalım mı? Mekânlara, işletmelere, beach’lere duyurulur: Bu sezon ve her sezon Çeşme’de sadece tenimizi yakalım, ceplerimizi değil!

Haberin Devamı

75 Desibel Manifestosu
The New York Times’ın yeryüzünde görülmesi gereken 10 yer listesinde sekizinci sıraya koyduğu Alaçatı, sezona ‘#alacati75desibel’ sosyal sorumluluk projesiyle girdi. Projeye hayat veren Alaçatı Turizm Derneği “Mekânınız ses getirsin, gürültünüz değil” diyor. Neden? 75 desibel üzeri sese sürekli maruz kalmak sağlığı olumsuz etkiliyor. Solunum hızlanıyor, beyinde oluşan baskı azalıyor, kalp atışında değişim oluyor.

Yerlisinden Çeşme-Alaçatı sezon rehberi

Şifne Plajı’nda akşamüstü kalabalığı henüz bastırmadan...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!