İlham veren de var, destek veren de…

Güncelleme Tarihi:

İlham veren de var, destek veren de…
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 15:23

Aybüke Albere’nin ‘Yak’ teklisinin söz ve müziğinde imzası olan iki isimden biri Edis. Avangart Tabldot’un yeni parçasının kapak fotoğrafına ünlü sanatçı Slim Aarons ilham vermiş. Bu haftanın yeni teklilerinden seçmeler…

Haberin Devamı

HAYALLERİNİ YAŞIYOR

Bu yazın en çok çalışan isimlerinden biriydi Aybüke Albere. Sonbaharda biraz olsun dinlenir diyorduk, yanılmışız. Yepyeni bir şarkıyla çıkageldi. ‘Yak’ın söz ve müziğinde Serhat Şensesli’yle birlikte Edis’in de imzası var. Edis ve Aybüke çok iyi iki arkadaş. Daha 13-14 yaşlarındayken birlikte kafede oturup müzik üzerine hayaller kurarlarmış. Şimdi o hayallerini yaşıyorlar. Bu arada ‘Yak’ Aybüke’nin vokal yeteneğini göstermesi açısından diğer teklilerinden ayrı bir yerde duruyor.

İlham veren de var, destek veren de…

‘Yak’ (Tekli)

Aybüke Albere

DMC

 

40 YIL SONRA

Elektronik müzik sahnesinin enerjik üçlüsü Avangart Tabldot nefis bir remiksle karşımızda. Ünlü Amerikan pop-rock ikilisi Daryl Hall&John Oates’un 80’li yıllara damgasını vuran şarkısı ‘Out of Touch’ üçlünün ellerinde adeta yeniden hayat bulmuş. Parça kadar dikkatimizi çeken bir başka ayrıntı da teklinin Mu Tunc imzalı kapak fotoğrafı oldu. Fotoğraf, Amerikalı fotoğrafçı Slim Aarons'a saygı duruşu niteliğinde bir çalışma.

Haberin Devamı

İlham veren de var, destek veren de…

‘Out of Touch’ (Remiks)

Avangart Tabldot

RCA/Sony Music

 

CEZA’DAN DURUM RAPORU

Rap müziği onunla seven birçok müziksever için Ceza’nın yeri ayrı. Artık eskisi kadar üretmiyor ama her “Ben buradayım” deyişinde rap’teki ustalığını bir kez daha anımsatıyor. ‘Analog’ ve ‘Netflex’ adlı iki parçadan oluşan yeni çalışmasında da kıvrak diliyle bir durum raporu ortaya koyuyor. Ne mi diyor? “Türkçeyi tercümanla konuşan adam listelerde en başta” diyor ‘Analog’da, ‘Netflex’teyse “Ben yazdıkça yazdım maalesef bu sizde sıkıntı”…  

İlham veren de var, destek veren de…

‘Analog’ (Maksi tekli)

Ceza

ED Müzik

 

Haberin Devamı

BİR DOST GİBİ

Şair Özdemir Asaf’ın 100’üncü doğum yıldönümü için hazırlanan saygı albümünden bir tekli daha yayımlandı. Nilipek şairin ‘Çırılçıplak’ şiirini Elif Dikeç düzenlemesiyle seslendiriyor. Nilipek neden bu şiiri seçtiğini şöyle anlatıyor: “Tanıdığınız, yıllar sonra tekrar karşınıza çıkar, size duymak istediklerinizi değil, duymanız gerekenleri söyleyen, yolunuzu değiştiren bir dost gibi.”

İlham veren de var, destek veren de…

‘Çırılçıplak’ (Tekli)

Nilipek

Pasaj Müzik

 

GİRDABA KAPILDIK

Tecrübeli prodüktör Nurettin Çolak, müzik dünyasının genç yeteneklerinden Ayça Özefe ile bir araya geldi ve ortaya ‘Girdap’ çıktı. Söz ve bestesi Özefe, aranjesi Çolak imzasını taşıyan şarkı başarılı bir elektronik altyapıya sahip.

Haberin Devamı

İlham veren de var, destek veren de…

‘Girdap’ (Tekli)

Nurettin Çolak-Ayça Özefe

Sony Music Türkiye

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!