Daha çok şarkı!

Güncelleme Tarihi:

Daha çok şarkı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 13:10

Müzik piyasası yeni bir yılı karşılamanın rehavetini üzerinden attı bile. Bu hafta Kargo’nun yeni nesille tanışmasına tanıklık ediyor, Yıldız Tilbe ve Gökhan Türkmen’in yeni şarkılarını dinliyoruz. Bir de iki güzel düet haberimiz var.

Haberin Devamı

TANIŞALIM MI?

Türkçe sözlü rock müziğin 90’lı yıllarına damga vuran gruplardan Kargo’nun şarkıları yeni nesille tanışmaya hazır. Üstelik bu kez şarkıları yeni neslin sevdiği isimler yeni düzenlemelerle söylüyor. Buray, Jabbar, Deniz Tekin, Aleyna Tilki, Evdeki Saat, Simge Pınar, Selin, Gökçe… ‘Kargo-Yarına Kalan Şarkılar’ albümünün ilk bölümü yayımlandı.

Daha çok şarkı

‘Kargo-Yarına Kalan Şarkılar’ (Albüm)

Çeşitli sanatçılar

GRGDN Müzik

BU DÜET OLMUŞ

Rock müziğin sevilen gruplarından Pera ve yeni dönemin yükselen isimlerinden Çağan Şengül’ün düeti ‘O Yaraları Ben Sardım’ dinlediğinizde “Bugüne kadar niye bir araya gelmemişler” sorusunu akla getiriyor. Söz ve müziği Çağan Şengül’e ait aşk şarkısı bakalım kimlerin yaralarını saracak?

Haberin Devamı

Daha çok şarkı

‘O Yaraları Ben Sardım’ (Tekli)

Çağan Şengül, Pera

Sony Music Türkiye

BİR AYRILIK ŞARKISI

Kariyerinde 30 yılı geride bırakan Yıldız Tilbe, 2024’e yepyeni bir şarkıyla ‘merhaba’ dedi. ‘Kalbimden Çıkmıyorsun’ adından da anlaşılacağı gibi bir ayrılık şarkısı. Derinden gelen ve bir noktada isyana dönüşen Yıldız Tilbe tarzının ve romantizminin bir örneği. Söz ve müziği Tilbe imzalı şarkının düzenlemesini Esad Fidan yapmış.

Daha çok şarkı

‘Kalbimden Çıkmıyorsun’ (Tekli)

Yıldız Tilbe

Özdemir Müzik/DMC

‘BAL SANDIM AMA…’

Müziğin sınırlarıyla oynamayı seven, yeniliklere açık bir müzisyen Gökhan Türkmen. Günümüzde her şeyin hızlı bir şekilde ilerlemesi ona da ilham veriyor olmalı ki; sürekli üretiyor. “Ah bal sandım ama/

Zehirmiş sözün kandım” dediği ‘Bal’ duygusal bir şarkı. Ruhuna da uygun olarak kayıt aşamasında canlı çalıp söylenmiş. Ve ardından elektronik seslerle harmanlanmış.

Haberin Devamı

Daha çok şarkı

‘Bal’ (Tekli)

Gökhan Türkmen

GTR Deneyevi 

YÜZLEŞME ZAMANI

Alternatif pop ikilisi Perdenin Ardındakiler, özellikle sosyal medyadaki yayınlarla yıldızı parlayan isimlerden Beyza Başak’la bir şarkı yaptı. ‘Ruhum Girdi Bir Çıkmaza’ için şöyle diyorlar: “Şarkımız iki âşığın son kez, baskı altında kalmadan birbirlerinin yüzlerine karşı içlerinden geçenleri söylemelerini anlatıyor.’’ Şarkının sözleri Doruk Ereşter, müziği Direnç Kaçmaz ve mastering’i ise Niklas Neumann imzasını taşıyor.

Daha çok şarkı

‘Ruhum Girdi Bir Çıkmaza’

Perdenin Ardındakiler, Beyza Başak

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!