GeriSeyahat Erken olsun benim olsun!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Erken olsun benim olsun!

Erken olsun benim olsun!

Yurt içi turizmine hareketlilik kazandırmayı amaçlayan erken rezervasyon sistemi yerli turiste kolaylıklar getiriyor. Özellikle son yıllarda Kasım aylarında başlayan erken rezervasyon dönemi ile tatilciler kendilerine sunulan indirim ve taksit fırsatlarından yararlanabiliyor.

Tatil planlarını erkenden yapmak büyük avantaj sağlıyor. Mika Tur Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Kara’nın ifadesine göre; 2014 yılında 155 bin kişi Mika Tur &Tatilbudur.com’un erken rezervasyon döneminden faydalandı ve geçtiğimiz yıllara oranla erken rezervasyonda %45 artış yaşandı. Tüm tur operatörleri dahil edildiğinde yurt çapında 1,5 milyon kişinin erken rezervasyon yaptırdığını düşünen Kara “Tatilciler için erken rezervasyon piyasadaki en iyi yatırım aracı da denilebilir" diyor.

EN ÇOK TALEP ANTALYA, MARMARİS VE BODRUM'A

Erken olsun benim olsun

Mika Tur’un 2014 yılı verilerine göre erken rezervasyon döneminde en çok tercih edilen bölgeler, yabancı turistlerin de rağbet ettiği Antalya başta olmak üzere, Marmaris ve Bodrum’daki beş yıldızlı oteller. Kur artışları nedeniyle turizm sektöründe yabancı turiste verilen öncelik yerli turist için yer bulma sıkıntısı yaratabiliyor. Bu nedenle erken rezervasyon döneminde tatil satın alan yerli turist yüksek sezonda tatilini yapabiliyor.

False